ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μόλις βρήκες τον τέλειο λόγο για να μείνεις μέσα με την παρέα σου

Το PlayLink είναι ένας νέος, υπερδιασκεδαστικός και πρωτοποριακός τρόπος για να παίξεις με όλη την παρέα σου σπίτι. Και εμείς τον δοκιμάσαμε!

Η δικαιολογία ότι έχεις βαρεθεί να βγαίνεις έξω αλλά και μέσα δεν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον να κάνεις με την παρέα σου, μόλις καταρρίφθηκε. Έφτασε το PlayLink για να αλλάξει την ζωή την δικιά σου, της παρέα σου, της κοπέλας σου και των γειτόνων σου. Όλοι επηρεάζονται από αυτόν τον επαναστατικό τρόπο παιχνιδιού που έφερε η κονσόλα του PlayStation. Εμείς μαζευτήκαμε στο σπίτι της 24MEDIA για να παίξουμε και να δούμε τι είναι αυτό για το οποίο θα μιλάνε όλες οι παρέες σε λίγο καιρό. Και ευτυχώς έχουμε καλούς γείτονες όπως αποδείχθηκε!

Να πω την αμαρτία μου δεν ήξερα πολλές λεπτομέρειες όταν έφτασα στο σπίτι της 24MEDIA. Μου είπαν έλα να παίξουμε. Μόλις έφτασα, είχε στρογγυλοκάτσει η πανέμορφη κονσόλα του PlayStation4 στο τραπέζι του σαλονιού και η τηλεόραση περίμενε να καρφώσουμε τα μάτια μας πάνω της. Κάπου εδώ οφείλω, πάνω από όλα στον εαυτό μου, να πω ότι διαθέτω PlayStation από την πρώτη κονσόλα που κυκλοφόρησε μέχρι την τελευταία. Κάποτε την κρύβαμε με τον αδερφό μου ανάμεσα σε εφημερίδες για να παίζουμε κρυφά και χάναμε ώρες ατελείωτες για να τερματίσουμε παιχνίδια. Σήμερα τα πράγματα όμως είναι αρκετά διαφορετικά.

Σήμερα αποφασίσαμε να μην βγούμε και να κάτσουμε μέσα να παίξουμε. Όχι ο καθένας μόνος του αλλά όλη η παρέα μαζί. Χτύπησε το κουδούνι και μπήκε στο σπίτι ο Βαγγέλης, ο Λευτέρης, ο Νικόλας και μαζί με την Μαρίνα τους υποδεχτήκαμε.

Μπύρες, αναψυκτικά στο τραπέζι και ένα πρώτο συμβούλιο για δύο πολύ βασικά θέματα. Τι θα παραγγείλουμε και τι θα παίξουμε. Το πρώτο το βρήκαμε εύκολα αφού η πίτσα είναι μονόδρομος για να τσιμπάς ενώ παίζεις ενώ για το δεύτερο πρέπει να σου εξηγήσω μερικά πράγματα.

Εδώ μαζευτήκαμε για να παίξουμε τους καινούργιους τίτλους του PlayLink. Τώρα θα αναρωτιέσαι τι είναι το PlayLink και θα σου απαντήσω ότι είναι ένας νέος, πρωτοποριακός, απίστευτα διασκεδαστικός και ξεκαρδιστικός τρόπος για να παίζεις παιχνίδια με την παρέα σου. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η κονσόλα του PlayStation4, η τηλεόραση και τα κινητά σας. Ναι ναι καλά κατάλαβες. Εδώ δεν χρειάζεσαι χειριστήρια, ούτε θα πατάς κουμπιά. Τον ρόλο του χειριστηρίου στο PlayLink παίρνουν τα κινητά του καθενός και πίστεψέ με δίνουν τεράστιες δυνατότητες χειρισμού. Από το να ελέγχεις χαρακτήρες, μέχρι να αναλαμβάνεις κρυφές αποστολές σε σχέση με τους άλλους και από το να απαντάς σε ερωτήσεις μέχρι να βγάζεις selfie και να ζωγραφίζεις φωτογραφίες άλλων. Και όλα αυτά απλά πατώντας, τραβώντας, σύροντας και γυρνώντας την οθόνη αφής του κινητού σου. Τρομερό ε;

Δεν θα κρύψω ότι δεν είχα κάποια προτίμηση σε παιχνίδι αλλά υποστήριξα την παρέα η οποία πρότεινε να ξεκινήσουμε με κάτι χαλαρό, με ένα παιχνίδι γνώσεων βρε αδερφέ. Το Η Γνώση είναι Δύναμη ήταν το πρώτο τυχερό. Κατεβάσαμε όλοι στα κινητά μας την εφαρμογή δωρεάν και αφού είμασταν συνδεδεμένοι στο ίδιο WiFi, όλα τα υπόλοιπα ήταν απλά. Αφού διαλέξαμε χαρακτήρες και τραβήξαμε τις απαραίτητες σέλφι ξεκίνησε το παιχνίδι. Αν νομίζεις ότι μεταξύ μας είμασταν χαλαροί τότε κάνεις τεράστιο λάθος. Φωνές, τρικλοποδιές που σου επέτρεπε το παιχνίδι να βάλεις σε όποιον ήθελες και μια μοναδική αύρα χαράς που μας είχε κάνει να περνάμε τέλεια. Είχαμε απορροφηθεί τόσο πολύ που δεν ακούσαμε το κουδούνι που χτύπησε και ήταν η παραγγελία μας.

Ήταν το κατάλληλο διάλειμμα για να αλλάξουμε παιχνίδι και να μπει στο PlayStation4 το Frantics. Δεν είναι απλά τα πράγματα εδώ. Αν πριν ήμασταν ανταγωνιστικοί, εδώ έγινε πραγματική μάχη. Ακολουθήσαμε πάλι την ίδια διαδικασία κατεβάζοντας το app στο κινητό, φτιάξαμε τους λογαριασμούς μας με τις selfie και ξεκίνησε μια ανελέητη μάχη μεταξύ μας.

Αν μας έβλεπε κανείς θα νόμιζε ότι ήμασταν μικρά παιδιά, ενώ κουνούσαμε τα κινητά για να πάρουμε την νίκη την οποία αυτός που την κατακτούσε, πανηγύριζε λες και κατέκτησε το Champions League. Το Frantics ήταν πραγματικά απολαυστικό και το γέλιο πρέπει να ξεσήκωσε ολόκληρη την γειτονιά.

Στη συνέχεια παίξαμε και τα άλλα δύο παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει. Από την μία το Hidden Agenda στο οποίο μετέχει όλη η ομάδα με ενεργό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής. Είναι μια ιστορία μυστηρίου, θρίλερ και ανατροπών που μπορεί σε ανύποπτο χρόνο να σε βάλει σε ρόλο κρυφού πρωταγωνιστή με μυστικές αποστολές από τους άλλους παίκτες. Τελευταίο αφήσαμε το That’s You το οποίο σκοπό έχει να βγάλει όλα τα άπλυτα της παρέας στην φόρα. “Ποιός πιστεύεις ότι θα ήθελε να πάει σε camping γυμνιστών;” ήταν η πρώτη ερώτηση που μας έκανε να ξεκαρδιστούμε μιας και όλοι υποδείξαμε το ίδιο πρόσωπο.

Αν σου δημιουργήθηκε η απορία, ναι οι ερωτήσεις ήταν στα ελληνικά. Τα παιχνίδια της σειράς PlayLink που δοκιμάσαμε είναι πλήρως μεταγλωττισμένα κάτι που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση στην παρέα και προσφέρει απλόχερα στιγμές γέλιου. Τόσα απλά είναι τα πράγματα με τα παιχνίδια του PlayLink. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το PlayStation4 σου, το κινητό σου και καλή παρέα για να περάσεις τέλεια. Και όπως κατάλαβες η ποικιλία παιχνιδιών του είναι τέτοια που θα ικανοποιήσει κάθε μέλος αλλά και κάθε διάθεση.

Εμείς το μόνο που κάναμε ήταν να αφεθούμε στην μαγεία του PlayLink και η μοναδική στιγμή που ξεκολλήσαμε ήταν για να ανοίξουμε στο delivery και για να φορτίσουμε τα κινητά μας. Τέτοιο κόλλημα θα πάθεις κι εσύ μαζί του.