ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μόνος στο σπίτι: Οδηγός επιβίωσης για όσους μετακόμισαν πρόσφατα

Ένας εργένης εξηγεί πώς οι συσκευές της LG βελτίωσαν την καθημερινότητά του και έκαναν τη νέα του ρουτίνα, απολαυστική.

Καινούργιο σπίτι, καινούργιες συσκευές, το οποίο βέβαια δεν είναι κάτι που το έκανα από πάντα, έχω μεταφέρει τα ίδια και τα ίδια πράγματα από διαμέρισμα σε διαμέρισμα αρκετές φορές, αλλά μάντεψε τώρα τι συνέβη: το καινούργιο σπίτι είχε όλη αυτήν την πεντακάθαρη φρεσκοβαμμένη ατμόσφαιρα, αυτό το χρώμα που ευχαριστείς τον Θεό όταν το πετυχαίνεις, που τα πανάρχαια παλιατζούρια μου, απλά θα το χαράμιζαν. Και όταν λέω παλιατζούρια εννοώ συσκευές που κουβαλάω -και με κουβαλάνε- από τότε που τις παίδευα ως φοιτητής ακόμη.

Νούμερο ένα, και αναντικατάστατη πλέον συσκευή, το ψυγείο LG InstaView™ Door-in-Door®. Έχω εθιστεί ειλικρινά στο να χτυπάω το τζάμι δύο φορές για να βλέπω τι έχει μέσα το ψυγείο, που μεταξύ μας, εντάξει, τα απαραίτητα έχει, μόνος μου μένω και δεν τα πάω και πολύ καλά με το μαγείρεμα. Αλλά αυτό το γεγονός, το ότι μέσα τα τρόφιμα είναι ένα κι ένα, τα κάνει και τόσο σημαντικά γιατί αν τελειώσουν χωρίς να το πάρω χαμπάρι, δεν θα έχω πχ πρωινό να φάω (τοστ με τυρί συνήθως) ή κάτι για να πιω βλέποντας μία ταινία το βράδυ.

Εκτός από ανανεωμένο σχεδιασμό, το ψυγείο της LG διαθέτει την εξαιρετικά κομψή ultra-sleek πόρτα με μεγαλύτερο άνοιγμα και τη δυνατότητα με δύο μόνο χτυπήματα, να μπορείς να βλέπεις τι περιέχει το ψυγείο, χωρίς να χρειάζεται καν να ανοίξεις την πόρτα. Και γιατί είναι τόσο χρήσιμο αυτό; Όχι μόνο γιατί το άνοιξε-κλείσε δεν είναι ό, τι καλύτερο για καμία συσκευή, αλλά γιατί αυτή η νέα τεχνολογία μειώνει την απώλεια ψυχρού αέρα και διατηρεί τα τρόφιμα φρέσκα, εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια.

Πρόκειται για τον ορισμό της smart good life; Προφανώς και πρόκειται.

Δεύτερο μεγάλο απόκτημα που άλλαξε την καθημερινότητά μου, το πλυντήριο Turbowash. Πρώτη φορά έρχεται η μάνα μου να πλύνει σε μένα, οπότε δεν μιλάμε απλά για νέα ρουτίνα, μιλάμε για κοσμογονικές αλλαγές.

Αυτό το έξυπνο πλυντήριο πλένει τα ρούχα σε μόλις 39 λεπτά, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην απόδοση της πλύσης, εξοικονομώντας κι εδώ ενέργεια και νερό.

Παράλληλα, η επαναστατική τεχνολογία AI DD™ είναι προορισμένη για να φροντίζει τα ρούχα μας, παρέχοντας την καλύτερη κίνηση πλύσης που υπάρχει αυτήν τη στιγμή εκεί έξω. Τι σημαίνει αυτό; Μείωση των περιπτώσεων φθοράς κατά 18%. Το AI DD™, βασισμένο σε έναν μεγάλο όγκο δεδομένων συσσωρευμένης εμπειρίας πλύσεων, ανιχνεύει όχι μόνο το βάρος, αλλά και την απαλότητα του υφάσματος, επιλέγοντας έτσι αυτόματα τις βέλτιστες κινήσεις για το συγκεκριμένο ύφασμα. Με λίγα λόγια, τα ρούχα μας καταφέρνουν να «ζήσουν» περισσότερο.

Την ίδια στιγμή, πλένει τα ρούχα με υγιεινό τρόπο, τα απαλλάσσει από τις ζάρες με την τεχνολογία ατμού -ευχαριστούμε για το λιγότερο σίδερο, μακάρι μια μέρα να το καταργήσουμε και τελείως αυτό το τελευταίο. Ταυτόχρονα, η λειτουργία Steam αφαιρεί έως και 99,99%* των αλλεργιογόνων ουσιών.

Ήμουν ούτως ή άλλως εθισμένος στο να ακούω ακόμα και στο σπίτι μουσική από ακουστικά, και να τα βγάζω μόνο αν άκουγα κάποιον περίεργο θόρυβο. Απλώς τώρα με τα LG TONE Free, υποβαθμίζω κατά πολύ τη σπουδαιότητα οποιουδήποτε περίεργου ήχου προκειμένου να μην τα βγάζω. Και αυτό είναι κάτι.

Πλέον είτε κάνω διαδικτυακές συναντήσεις είτε χαλαρώνω στον καναπέ, έχω πάντα δίπλα μου τα άνετα ασύρματα ακουστικά με κρυστάλλινο ήχο LG TONE Free, πού τι άλλο σημαντικό κάνουν; Ακυρώνουν τον ανεπιθύμητο θόρυβο.

Η προηγμένη ενεργή ακύρωση θορύβου των ακουστικών LG TONE Free είναι ειδικά σχεδιασμένη για να μειώνει τους θορύβους υψηλής συχνότητας που παράγονται καθημερινά και στο αστικό περιβάλλον. Αν πρέπει δηλαδή να συζητήσεις ή να ακούσεις μια ανακοίνωση μέσα στο μετρό, μπορείς απλά να αγγίξεις τα ακουστικά και να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία ήχου περιβάλλοντος. Άσε που διαθέτουν ενσωματωμένα μικρόφωνα υψηλής απόδοσης για μέγιστη ποιότητα κλήσεων και έτσι κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής κλήσης, το πάνω μικρόφωνο θα μειώσει τον θόρυβο βάθους και θα ακυρώσει την ηχώ, ενώ το κάτω μικρόφωνο στο τέλος του στελέχους λαμβάνει και ενισχύει τη φωνή σας για πιο καθαρό ήχο. Δηλαδή, με απλά λόγια, θα μπορείς να συνεννοηθείς τέλεια με τον άνθρωπο που θα βρίσκεται στην άλλη άκρη της γραμμής.

Άφησα για το τέλος την τηλεόραση; Ναι, άφησα για το τέλος την τηλεόραση.

Η νέα LG OLED που κοσμεί το καινούργιο διαμέρισμα μου έχει παίξει άσχημα με το μυαλό μου, πιο άσχημα και απ’ το ατελείωτο binge watching σειρών που κάνω συνήθως τα σαββατοκύριακα -και που το έχει απογειώσει.

Τα αυτο-φωτιζόμενα pixels προσφέρουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία θέασης, που κάνουν ακόμα και μένα που δεν είμαι τόσο των games, να σκέφτομαι να τα αρχίσω. Βλέπεις, σε αντίθεση με τις τηλεοράσεις LED που χρειάζονται οπίσθιο φωτισμό για να αυξήσουν ή να μειώσουν τον φωτισμό ολόκληρης της οθόνης, οι τηλεοράσεις OLED έχουν αυτο-φωτιζόμενα pixel που εκπέμπουν φως. Συνεπώς, δεν απαιτείται αυτός ο οπίσθιος φωτισμός. Τα μεμονωμένα pixels εκπέμπουν τη σωστή ποσότητα φωτός και μπορούν να απενεργοποιηθούν εντελώς σε σκοτεινές περιοχές της οθόνης, με αποτέλεσμα απεριόριστη αντίθεση και τέλεια χρωματική πιστότητα.

 

Με απλά λόγια βλέπεις ταινία με εικόνα που θα ζήλευε και ένας διευθυντής φωτογραφίας, βλέπεις μπάλα με εικόνα που θα ζήλευε και ο πιο φανατικός οπαδός που βρίσκεται την ίδια στιγμή πάνω στο πέταλο του γηπέδου. Ευκρινής εικόνα, γρήγορη απόκριση, ομαλή κίνηση και λεπτός σχεδιασμός.

Άσε που η απίστευτα λεπτή οθόνη, επιτρέπει στην τηλεόραση να ενσωματώνεται σε κάθε χώρο και έτσι ακόμα και εγώ, που ΟΚ, δεν με λες και άνθρωπο με ένστικτο διακοσμητή, κατάφερα με μια απλή αγορά να χαρίσω κομψότητα στον χώρο μου. Δεν ήξερα καν ότι μπορώ να καταφέρω κάτι τέτοιο.

*Ο κύκλος για την απομάκρυνση αλλεργιογόνων ουσιών πιστοποιήθηκε από τον BAF (Βρετανικό Ίδρυμα Αλλεργιών) μειώνει έως και 99,9% τα αλλεργιογόνα όπως τα ακάρεα οικιακής σκόνης.