ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συγκίνηση. Η Motorola φέρνει πίσω ένα από τα πιο αγαπημένα μας κινητά

Το Motorola RAZR είναι πάλι εδώ, απίστευτα βελτιωμένο σε σχέση με τον "πρόγονό" του.

15 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση του κλασικού Motorola RAZR, του κινητού που “δίπλωνε” σε δύο κομμάτια, η εταιρία επέστρεψε και το ξαναβγάζει στην αγορά σε μία ασύγκριτα φυσικά βελτιωμένη έκδοση του. Γι’ αυτό και άλλωστε θα στοιχίζει, τουλάχιστον στην πρώτη φάση, 1350 ευρώ.

Το RAZR μπορεί να μην είναι το πρώτο smartphone με αναδιπλούμενη και ελαστική οθόνη, αλλά είναι σίγουρα το πιο πρακτικό, αν και μόνο η νοσταλγία που βγάζει αρκεί για να σε κερδίσει. Και αν δεν σου λέει τίποτα αυτό, σκέψου τα χαρακτηριστικά του.

 

Ναι, είναι λίγο μεγαλύτερο απ’ τον προκάτοχό του, αλλά η οθόνη του είναι 6,2 ιντσών, ενώ παραμένει λειτουργικό και με “διπλωμένη” την κύρια οθόνη, αφού διατηρεί και μία εξωτερική οθόνη OLED 2,7 ιντσών και ανάλυσης 600 x 800 pixels. Εκεί μπορείς να κάνει ένα μικρό preview των mails σου, των ειδοποιήσεών σου, ακόμα και να βγάλεις selfie. Η “κανονική” οθόνη πάντως έχει ανάλυση 2142 x 876 pixels, οπότε θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις αυτή για τις selfies σου.

Το λειτουργικό του σύστημα είναι το Android 9 Pie, ενώ έχει και ενσωματωμένη την πλατφόρμα Snapdragon 710 με 6GB μνήμης και 128GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου. Η φόρτιση της μπαταρίας του -χωρητικότητας 2.510mAh- γίνεται μέσω της υποδοχής τύπου USB-C. Δυστυχώς δεν μπορείς να το φορτίσεις ασύρματα. Κλειδώνει και ξεκλειδώνει με σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος.

Το smartphone της Motorola αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2020 στις ΗΠΑ και προς το παρόν, μόνο σε λίγες και επελεγμένες ευρωπαϊκές αγορές.

Δες το βίντεο για να καταλάβεις τη μαγεία του: