© Γιώργος Νικολαϊδης / Eurokinissi
VIRAL

«Νεόδμητο του ’70»: Οι πιο απίστευτες αγγελίες από το γκρουπ του Ξεσπιτόγατου

Δεν είναι κάποιο υπερβολικό σενάριο μυθοπλασίας αλλά η τρελή-τρελή πραγματικότητα που βιώνουν όσοι ψάχνουν σπίτι αυτή τη στιγμή.

Τι αξία έχει ένα χιλιάρικο τον μήνα μπροστά στην απόλαυση της ζωής στην πλατεία Κάνιγγος; Να ανοίγεις τα παράθυρα κάθε πρωί και αντικρίζοντας τη θέα στο «αστικό τοπίο», όπως λέει η αγγελία ενοικίασης, να αισθάνεσαι την αύρα της παλιάς Αθήνας και της δεκαετίας του 1960, απ’ όταν έχει να φτιαχτεί κάτι σε αυτό το σπίτι.

Αλλά στάσου, προτού πατήσεις το πόδι σου σε αυτή την κιβωτό ιστορίας, πρέπει να πληρείς μερικές προϋποθέσεις:

Όχι σκυλιά, γιατί «μασουλάνε τα κουφώματα», όχι παιδιά, γιατί μασουλάνε τα νεύρα μας, και όχι περαιτέρω κουβέντες για την τιμή και τα απαιτούμενα έγγραφα που αναγράφονται: κίνηση λογαριασμού τραπέζης με σφραγίδα, εκκαθαριστικό, μισθοδοσία και αποδείξεις πληρωμένων ενοικίων από προηγούμενο σπίτι. Αυτά, και να εισέρχεστε πάντα χωρίς παπούτσια.

Παρότι μοιάζει με σενάριο από κωμικό σκετσάκι, αυτή η ιστορία δεν είναι παρά μία συρραφή από καθόλα υπαρκτά (και τραγικά) γεγονότα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην παράλληλη σφαίρα της αγοράς-ενοικίασης ακινήτων. Το πρόβλημα είναι γνωστό, το όνειρο της αυτορύθμισης απατηλό και όσο πλησιάζει ο Σεπτέμβρης τόσο ξεσαλώνουν τα δεδομένα. Στο τέλος-τέλος, τα πράγματα αποκτούν μια σουρεαλιστική διάθεση.


Αυτή είναι η πραγματικότητα που καταγράφεται καθημερινά σε μια ομάδα του Facebook, καθώς οι χρήστες «κρεμoύν στα μανταλάκια» τις απίστευτες αγγελίες που έπιασαν στα δίχτυα τους, τα απίστευτα πράγματα που άκουσαν τα αυτιά τους από ενοικιαστές, όπως και την απόγνωση που βιώνουν όσο καιρό ψάχνουν σπίτι. Κοινώς, λένε τον πόνο τους. Αλλά το κάνουν με χιούμορ, μιας και η κατάσταση στην Αθήνα πλέον είναι τόσο για κλάματα όσο και για γέλια.

Ισόγειο με αίσθηση δευτέρου ορόφου και διαμερίσματα μόνο για μη καπνίζοντες – αλήθεια τώρα; Το γκρουπ Ξεσπιτόγατος έχει τις καλύτερες-χειρότερες, τις πιο απίστευτες αγγελίες που κυκλοφορούν στην αγορά.

Σατιρίζοντας τη γνωστή ιστοσελίδα εύρεσης ακινήτων, η σελίδα διαμορφώθηκε πριν μερικούς μήνες, μέσα στο καλοκαίρι διοργάνωσε και το πρώτο της πάρτι με stand up κωμικούς, ενώ αποτελεί ένα καθημερινό καταφύγιο σκρολαρίσματος, που υπενθυμίζει ότι –δυστυχώς ή ευτυχώς– υπάρχουν και χειρότερα.

Πάμε να δούμε μερικές από τις αγγελίες σπιτιών που θα άρμοζε να βραβευθούν για την πρωτοτυπία τους.

Το λουξ διαμέρισμα

Ξεσπιτόγατος αγγελίες

Ετούτο το μπιζουδένιο φοιτητικό διαμέρισμα των 27 τ.μ. διαθέτει τεράστιο καθρέπτη, σελοφάν στο στρώμα και γουστόζικη κουρτίνα, η οποία πιστοποιεί ξεκάθαρα ότι το σπίτι είναι «διακοσμημένο με μεράκι». Και ότι ανήκει στην κλίμακα του «λουξ», όπως λέει ο τίτλος της αγγελίας.

Μόνο για όσους έχουν τρόπους

Ξεσπιτόγατος αγγελίες

Μόλις το ολοκληρώσανε και το βλέπουν σαν παιδί τους: το διαμέρισμα προσφέρεται μόνο σε εκλεπτυσμένους επισκέπτες, που αφήνουν τα παπούτσια τους έξω από την πόρτα.

Ημιυπόγειο για φοιτήτριες

Ξεσπιτόγατος αγγελίες

Είναι ιδανικό για φοιτητές αλλά κυρίως για φοιτήτριες (ή εργαζόμενες) «για λόγους νοικοκυριού του σπιτιού». Πιθανές και οι απροειδοποίητες επισκέψεις από τον νοικάρη για να ελέγξει εάν και κατά πόσο «προκομμένες» είναι τελικά οι κοπέλες που έμπασε στο σπιτικό του.

Με «αίσθηση 2ου ορόφου»

Ξεσπιτόγατος

Ως γνωστόν, δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι αλλά πόσο αισθάνεσαι. Οπότε τυπικά τα χαρακτηριστικά της αγγελίας: στην ουσία δεν είναι γκαρσονιέρα, αλλά βίλα, ενώ το Γκύζη βλέπει θάλασσα, αν το πιστέψεις.

Νεόδμητο του ’70

Ξεσπιτόγατος αγγελίες

Το προηγούμενο επιχείρημα επιβεβαιώνεται και εδώ: νεόδμητο διαμέρισμα με χρονολογία κατασκευής πριν από μισό αιώνα. Ένα νέο παράδοξο γεννιέται στη σφαίρα των ακινήτων.

Στο κέντρο της Αθήνας, στην Ηλιούπολη

Σχετικά είναι όλα σε αυτή την παράλληλη σφαίρα – ο όροφος, η ηλικία, όσο και η απόσταση. Έτσι, με ένα μαγικό ραβδάκι, η Ηλιούπολη μεταφέρεται κοντά στην Πλάκα και την Ακρόπολη. Λίγα λεπτά περπατήματος τα χωρίζουν (μέσα στα βαγόνια του μετρό).

Απέναντι από τα Ανάκτορα

Συζητήσιμη η τιμή, εάν δεχθείς να χτενίζεις τα άλογα της βασίλισσας Αμαλίας κάθε πρωί.

WC σαν τέτρις

Περισσότερο με σπαζοκεφαλιά υδραυλικής δικτύωσης παρά με WC μοιάζει το συγκεκριμένο μπάνιο. Μυστήριο παραμένει πού οδηγεί ο σωλήνας της αποχέτευσης – μένει για έκπληξη κατά την επίδειξη από τον ιδιοκτήτη, μάλλον.

Βρώμικο, ωμό και αληθινό

Στη Νίκαια τα πράγματα είναι ντόμπρα και σταράτα: οι πιο όμορφοι ανθοί ξεφυτρώνουν μέσα στα συντρίμμια, που θα έλεγε και κάποιος ποιητής.

Για σύσφιξη σχέσεων

Καταργώντας το χολ, κερδίζεις ακόμη ένα υπνοδωμάτιο, αλλά και μία νέα φιλοσοφία κατοίκισης, η οποία τάσσεται υπέρ της επαφής αντί της απομόνωσης. Ένα δάκρυ συγκίνησης θα έβρεχε τα μάγουλα του Λε Κορμπιζιέ.