ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα κάνεις Netflix party με τους φίλους σου κι ας είσαι σπίτι

Με το extension Netflix Party, θα δεις την αγαπημένη σου σειρά με φίλους που θα μπορούσαν να βρίσκονται και στην άλλη μεριά του πλανήτη.

Ο κορονοϊός και η κοινωνική απομόνωση έχουν δύο, κυρίως, σενάρια ως τώρα. Είτε σε έχουν κρατήσει σπίτι με την εξαίρεση μιας βόλτας στο τετράγωνο, είτε σε έχουν στείλει στο σουπερμάρκετ φασκιωμένο σαν μετα-αποκαλυπτικό ήρωα. Οι νέες συνθήκες ζωής μας όμως δεν πρέπει να μπουν εμπόδιο σε εκείνο τον μαραθώνιο ‘Friends’ που οργάνωνες με τους φίλους σου πριν να έρθει το τέλος. Ευτυχώς υπάρχει και το Google Chrome extension Netflix Party.

Η ανεπίσημη εφαρμογή που υπάρχει εδώ και χρόνια διαθέσιμη αποκλειστικά για τους χρήστες του browser Google Chrome υποπτεύομαι θα βρει αυτές τις μέρες την τιμητική της, αν και έχει ήδη 500.000 πιστούς. Με το Netflix Party μπορείς να δεις την αγαπημένη σου σειρά ή ταινία της πλατφόρμας ταυτόχρονα με φίλους σου που μπορεί να βρίσκονται στην άλλη μεριά του πλανήτη, ενώ παρέχει και ένα παράθυρο live chat για να σχολιάζετε παρέα όσα παρακολουθείτε.

Η διαδικασία είναι εύκολη.

Για να δημιουργήσεις το party:

1. Κατεβάζεις το Netflix Party.
2. Πηγαίνεις στο Netflix, επιλέγεις το show ή την ταινία που έχετε διαλέξει να δείτε και αφήνεις το βίντεο να παίξει.
3. Πατάς το κόκκινο NP εικονίδιο που θα βρεις στο address bar σου, κλικάρεις το ‘Start Party’ που θα εμφανιστεί και μοιράζεσαι τη διεύθυνση URL που παράγεται με τους φίλους σου.

Για να αποδεχτείς πρόσκληση στο party:

1. Κατεβάζεις και εσύ το Netflix Party.
2. Πατάς το URL που θα σου στείλουν οι φίλοι σου και οδηγείσαι στο Netflix.
3. Πατάς και εσύ το κόκκινο NP εικονίδιο και μπαίνεις αυτόματα στο party.

Εκτός από το live chat, η καλύτερη δυνατότητα του app είναι ότι συγχρονίζει τα βίντεο της παρέας, άρα κανείς δεν είναι πιο μπροστά ή πιο πίσω από τον άλλον. Είναι μια πραγματικά κοινή εμπειρία χωρίς ίχνος Netflix cheating.

Εάν νιώθεις ότι τα έχεις δει όλα στο Netflix, τσέκαρε τις προτάσεις μας εδώ με σειρές για την καραντίνα σου. Όλο και κάτι φρέσκο θα ξετρυπώσεις.

Με τα θέατρα και τα σινεμά να βάζουν λουκέτο σχεδόν σε όλο τον κόσμο, το Netflix party είναι μία καλή εναλλακτική για να κάνεις κάτι με τους φίλους σου έστω και σε απόσταση. Γέμισε τα μπολ με σνακ, βγες για λίγο από τις πυτζάμες σου και πάτα play.

***

Δέκα χρόνια μετά το τέλος του ‘Lost’, η ομάδα του POP για τις Δύσκολες Ώρες επιστρέφει στο Νησί. Με καλεσμένο τον υπερφανατικό Lostάκια και υπάλληλο της Dharma Initiative, Θέμη Καίσαρη, αναλύουμε τα κυριότερα σημεία της 5ης σεζόν και εξετάζουμε τη σοβαρή πιθανότητα να είναι κρυφά η καλύτερη σεζόν της σειράς-φαινόμενο.