SEX

O 10λογος του sexting

Το cyber sex απέκτησε αισθητική, έγινε πιο μίνιμαλ και χώρεσε στον όρο sexting. Αφού ωρίμασαν οι συνθήκες, μπορούμε πια να δώσουμε και τους βασικούς του κανόνες.

Ένας από τους λόγους που τα smartphones ονομάστηκαν smartphones είναι γιατί κατάφεραν να πάνε το sexting στο επόμενο επίπεδο. Κανείς δεν χρειάζεται να περιμένει το βράδυ που θα γυρίσει στον υπολογιστή για να ανάψει την web cam και ν’ αρχίσει αυτό το τσατ που φέρνει πολύ σε σεξ, αλλά δεν είναι ακριβώς σεξ, χωρίς να είναι και κάτι πολύ μακριά απ’ αυτό.

Οι χρόνοι καταργήθηκαν και ο συγχρονισμός αποθεώθηκε. Θες να κάνεις sexting περιμένοντας να έρθει το μεσημεριανό στη δουλειά; Θες να κάνεις sexting περιμένοντας το λεωφορείο; Θες ενώ κάθεσαι στον καναπέ; Το κάνεις όποτε θες κι έχεις την πολυτέλεια να στέλνεις και να λαμβάνεις εικόνες που ισοδυναμούν με χίλιες λέξεις και αρκετούς οργασμούς.

Δεν σκεφτήκαμε αυτό το άρθρο για να σου μάθουμε τι είναι sexting το 2014. Το σκεφτήκαμε γιατί μετά από κάμποσους μήνες ‘πρακτικής’, έχουμε δέκα αποκρυσταλλωμένους κανόνες που μόνο καλό μπορούν να κάνουν σε εσένα, σε εκείνη και τις συνδιαλλαγές σας.

Επειδή το sexting μπορεί να στείλει την αδρεναλίνη σε επίπεδα που παρεμποδίζει άμεσα την καθαρή σκέψη (κι επειδή ο καθένας αγαπά, ενοχικά ή μη, το σωστό texting), δώσε βάση στα εξής:

Sexting μόνο με άτομα που εμπιστεύεσαι

Ναι, αυτός ο κανόνας (θα έπρεπε να) ισχύει και για το κανονικό σεξ. Υπάρχει ένα κουμπί στο πληκτρολόγιο που λέγεται Print Screen. Με το πάτημά του, ένα άτομο που δεν γνωρίζεις καλά, αλλά για κάποιο λόγο θα περνούσε υπέροχα με το να σε ντροπιάσει δημόσια, μπορεί να ενημερώσει τη Facebook κοινότητα για διάφορα. Για το πόσο βρώμικα μιλάς, για το πώς μοιάζεις χωρίς ρούχα ή ακόμη και για ορθογραφικά σου λάθη. Άντε να αποδείξεις ότι εσύ δεν είσαι εσύ.

Μην το κάνεις μεθυσμένος

Όχι, αυτός ο κανόνας δεν χρειάζεται να ισχύει και για το κανονικό σεξ. Αν έχεις κάνει σεξ μεθυσμένος, ξέρεις. Αν κάνεις sexting μεθυσμένος, δεν ξέρεις. Εκεί είναι το πρόβλημα. Ότι μπορεί να ξυπνήσεις σε καταστάσεις πρώτου Hangover (απογοήτευση το 2 και το 3) και να ανοίξεις το κινητό έχοντας καινούργια σχέση ή, ακόμα χειρότερα, ένα φρέσκο ‘in a relationship’ στα στοιχεία σου στο FB.

Μην μοιράζεσαι τις γυμνές φωτογραφίες που σου ‘στειλαν

Δεν είναι ηθικό. Δεν ξέρω ποιος αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν ηθικοί φραγμοί στο sexting, αλλά μάλλον το αποφάσισε μόνος του. Πρώτον, θα είναι απάνθρωπα άβολο το κορίτσι του sexting να γίνει τελικά το επόμενο κορίτσι σου και 5-6 γνωστοί και φίλοι να την έχουν ήδη δει γυμνή. Δεύτερον, δεν θα σ’ άρεσε να περιφέρονται γυμνές σου φωτογραφίες στα ομαδικά inbox που έχει με τις φίλες της στο Facebook. Τι; Θα σ’ άρεσε; Ω Θεέ.

Προσοχή στα ορθογραφικά

“Πες μου τι σκέφταισαι”, “είσαι γημνή;”, “λυώνω”. Άστο, τα σκότωσες όλα.

Σβήσε ό,τι στείλατε

Ξέρω, είναι φριχτό να χάσεις μια για πάντα μερικές εικόνες, αλλά ας φρόντιζες να τις αποθηκεύσεις. Μια τέτοια ‘ληγμένη’ συνομιλία που έχεις ξεχάσει το inbox σου για μήνες ισοδυναμεί με ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να εκραγεί στα χέρια μιας μελλοντικής σχέσης σου. Και τι θα της πεις τότε; “Ας μην έψαχνες το κινητό μου”; Ας τις σβήνατε κύριέ μου.

Ό,τι κι αν κάνεις, ΜΗΝ δείξεις το πρόσωπό σου

Ό,τι λέει ο τίτλος, δεν θέλει επεξήγηση εδώ.

Μη στέλνεις λέξεις ή φράσεις που χαλάνε την ατμόσφαιρα

Πέρα από πράγματα που δεν μπορείς να προβλέψεις, όπως το να της θυμίσει τον πρώην της το πόστερ που έχεις πάνω απ’ το κρεβάτι σου, υπάρχουν κάποια σίγουρα mood-killers που πρέπει να αποφύγεις. Δοκίμασε να σταματήσεις τα ‘lol’ και τα ‘omg’

Προσοχή στο auto-correct

Κανέναν δεν έβλαψε λίγο γέλιο παραπάνω, αλλά την κρίσιμη στιγμή που το sexting έχει προχωρήσει σε στάδιο ‘βγάζουμε κάνα ρούχο σιγά σιγά’, το να ξεκαρδιστείτε στα γέλια επειδή έγραψες ΟΚ και το auto-correct το εμφάνισε ‘Οκτώβριος’, δεν θα είναι ό,τι πιο ερεθιστικό σας συνέβη.

Μην στέλνεις τα πάντα

Κι όταν λέμε ‘τα πάντα’, καταλαβαίνεις πολύ καλά σε τι αναφερόμαστε. Γενικά, το να αποφεύγεις να στείλεις χοντροκομμένες εικόνες που δεν αφήνουν τίποτα στην φαντασία είναι ΟΚ μόνο αφού σου ζητηθεί. Και πάλι, φρόντισε ακόμη και οι πιο αποκαλυπτικές σου εικόνες να είναι τραβηγμένες από καλές γωνίες και με συμπαθητικό φοβισμό. Δεν θες να την τρομάξεις. Με κανέναν τρόπο.

Είναι sexting, δεν είναι σεξ

Δεν θέλω να στο χαλάσω, αλλά τίποτα δεν μπορεί αντικαταστήσει το κανονικό σεξ. Ούτε το sexting, ούτε τα περίεργα της Sandra Bullock στο ‘Demolition Man’.