SEX

O αιώνιος αντίπαλος θα είναι πάντα ο πρώην της

Μπορείς να κάνεις τον υπεράνω και τον αδιάφορο, αλλά βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι ο πιο δυνατός αντίπαλος (αν υπάρχει ένας) είναι ο μεγάλος πρώην της.

Εφόσον δεν είσαι το πρώτο αγόρι της ζωής της ούτε εκείνη το πρώτο κορίτσι της δικής σου, είναι πολύ φυσιολογικό να επέρχονται συγκρίσεις και power rankings, στα οποία κατέχεις εξέχουσα θέση. Με πιο απλά ελληνικά, είναι δεδομένο ότι θα σε συγκρίνει με τους πρώην της.

Μέσα σε αυτήν την ομάδα ανθρώπων, τους πρώην, υπάρχει ένας, ο βασιλιάς, το επονομαζόμενο και λιοντάρι (όχι, αλλά έχει το συμβολισμό του), ο οποίος είναι πολύ πιο δυνατός μέσα της απ’ οποιονδήποτε περαστικό ή άλλο πρώην.

Να σου συστήσω τον αιώνιο αντίπαλό σου.

Δεν υπονοούμε ούτε πιστεύουμε ότι τον βλέπει και της κόβονται τα πόδια. Δεν υπονοούμε καν ότι της έχει μείνει απωθημένο, αλλά αυτός ο πρώην έχει καθιερωθεί ως μονάδα μέτρησης (δηλαδή σύγκρισης) με τα πάντα. Κι επειδή όλοι οι δρόμοι στις σχέσεις είναι διπλής κατευθύνσεως, το πιο πιθανό είναι ότι και ο ίδιος τρέφει τα ίδια συναισθήματα για εκείνη.

Ωπ, μόλις εντόπισες την πρώτη νάρκη. Ο δυνατότερος των πρώην μπορεί να την θέλει πίσω. Ειδικά αν είναι και ο τελευταίος πρώην χρονικά. Αλλά ας δούμε συνολικά γιατί αυτός ο πρώην θα είναι μονίμως ο αιώνιος αντίπαλός σου.

(Διαβάζεται και πριν και μετά το ντέρμπι των αιωνίων)

Την ξέρει καλύτερα από σένα

Εντάξει, μιλάμε για νορμάλ περιπτώσεις σχέσεων. Εννοώ ότι αν είσαι 15 χρόνια με το ίδιο κορίτσι, οι πρώην της θα μοιάζουν στις αναμνήσεις σου απ’ το νηπιαγωγείο, δηλαδή θα είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Σε νορμάλ περιπτώσεις που εκείνη ήταν με τον πρώην περισσότερο καιρό απ’ όσο είναι με σένα, είσαι καταδικασμένος να ακούς ατάκες όπως “ο Γιάννης πάντα μου έφτιαχνε το κέφι μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά” και “ο Γιάννης είχε ταλέντο στο να μου παίρνει δώρα”.

Το “Ε βρες τα με το Γιάννη και μη με ζαλίζεις” είναι μια απάντηση που θα μετανιώσεις με το που την πεις.

Τον ξέρει καλύτερα από σένα

Δηλαδή τον εμπιστεύεται περισσότερο και είναι πολύ πιθανό να τον συμβουλευτεί για θέματα και προβλήματα που έχει μοιραστεί μαζί του, αλλά όχι και μαζί σου προς το παρόν. Ο πρώην (με το όμικρον κεφαλαίο) ξέρει καλύτερα τους γονείς της, την αδερφή της, τις κολλητές της, τα προβλήματά της, τις ανασφάλειές της, τα pin για τις κάρτες της. Σε μια major στραβή, θα ζητήσει τη βοήθειά του κι αυτό δεν θα σε κάνει τον πιο χαρούμενο άνθρωπο στον κόσμο. Κι ας μην υπάρχει κάτι ερωτικό στην επαφή τους.

Τον αγαπάει

Το λέει και το εννοεί. Δεν είναι ερωτευμένη, δεν της έχει μείνει απωθημένο (ευχόμαστε), αλλά δεν έχουν περάσει και λίγα μαζί. Το γεγονός ότι τον αγαπάει δεν σε βλάπτει, αλλά καμιά φορά οι άνθρωποι διαλέγουν ανθρώπους με τους οποίους απλά αγαπιούνται και νιώθουν ασφάλεια. Και μετά κάνουν οικογένεια μαζί τους.

Έχουν κοινούς φίλους

Αυτό σημαίνει ότι μαθαίνει νέα του, είτε ρωτήσει γι’ αυτόν είτε όχι. Και φυσικά όχι, δεν μπορείς να την πιέσεις να μη μιλάει με τους φίλους του, γιατί κάπου στην πορεία έγιναν και δικοί της φίλοι. Αν κάτι συντελεί στην παντοδυναμία ΤΟΥ πρώην, αυτό είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει ‘δικτυωθεί’ στη ζωή της. Όπως ακριβώς ελπίζεις να κάνεις κι εσύ.

Σε έχει προλάβει σε όλα

Πήγε πρώτα μαζί του το μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό, γνώρισε πρώτος τους γονείς της, έκαναν σεξ πριν κάνετε εσείς, γενικά σχεδόν όλα όσα θα κάνετε μαζί, τα έχει ξανακάνει μαζί του. Για την ακρίβεια, πρώτα μαζί του. Μην τα βλέπεις μόνο όπως σε συμφέρει, γιατί όλα τα παραπάνω, μάντεψε, τα έχεις ξανακάνει κι εσύ.

(ναι, έχουν ‘σφαχτεί’ πολύ πριν ‘σφαχτείτε’ εσείς)

Μπορεί να τη διεκδικήσει και μπορεί να τα καταφέρει

Τα μαθηματικά των σχέσεων είναι μάλλον τα πιο εύκολα μαθηματικά. Δεν έχετε πρόβλημα στη σχέση και είστε ευτυχισμένοι; Δεν σας απειλεί κανείς, ούτε ο cool Brad Pitt που έφτυσε τον Ζακ Γαλυφιανάκη. Έχετε τσακωμούς και φασαρίες και γκρίνιες; Οι πόρτες αρχίζουν να ανοίγουν και για άλλο κόσμο. Ο καθένας μετράει τις εναλλακτικές του. Μες στις πρώτες εναλλακτικές είναι και η πρώην σου. Μάντεψε, μες στις πρώτες δικές της είναι ο πρώην της. Το επονομαζόμενο ‘λιμάνι’.

Συγκρίνεις πράγματα που δεν πρέπει εξαιτίας του

Συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Εννοώ ότι υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έμπαινες στη διαδικασία να γκρινιάξεις ποτέ επειδή η μητέρα της δείχνει να συμπαθεί τόσο πολύ τον πρώην της. Δεν θα σε ένοιαζε. Αλλά επειδή έχεις καταλάβει ότι πρόκειται περί μύθου στην οικογένειά της, σε νοιάζει. Και γκρινιάζεις. Κι αν ο πρώην υπήρξε τόσο σπουδαίος, καλά κάνεις και γκρινιάζεις.

Προσπαθείς να γίνεις καλύτερός απ’ αυτόν

Μπορεί να είναι μια παγίδα που βάζεις στον ίδιο σου τον εαυτό, θέλοντας να ξεπεράσεις την πιο καθοριστική της σχέση με το να γίνεις εσύ αυτή. Θες να της πάρεις καλύτερα δώρα, θες να είσαι συνέχεια δίπλα της, δεν θες να της χαλάς κανένα χατίρι. Φανταστικά όλα αυτά, αλλά κάν’ τα επειδή τη θες πραγματικά, όχι για να πάρεις το παράσημο του ‘Κορυφαίου Γκόμενου’ όλων των εποχών.