ΑP Photo Kin Cheung
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ο 100χρονος που νίκησε τον κορονοϊό

Στη μάχη που δίνει η ανθρωπότητα ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού, καμιά φορά υπάρχουν και θετικές ειδήσεις.

Eίναι κάτι που ομολογουμένως το ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Η επιδημιολογία του κορονοϊού είναι μια πανδημία που απειλεί περισσότερο τους πιο ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. Εν πολλοίς δηλαδή όλοι εμείς οι νεότεροι έχουμε το καθήκον να είμαστε προσεκτικοί πρώτα από όλα για εκείνους.

Ο κορονοϊός ήρθε και στην Ευρώπη. Από την Κίνα όμως τα δείγματα που έρχονται μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους.Όπως έχουμε ξαναναφέρει, τα κρούσματα κάθε μέρα και μειώνονται.  Χθες μας ήρθε και ένα ακόμα πιο αισιόδοξο μήνυμα. Ένας άνδρας στα 100 του χρόνια διακομίσθηκε σε ένα νοσοκομείο της Wuhan, της περιοχής όπου ξεκίνησε η διασπορά του ιού. Στις 28 του περασμένου Φεβρουαρίου βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο άντρας αυτός, του οποίου το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί, όπως είναι λογικό, είχε πολλές παθήσεις. Καρδιακή ανεπάρκεια, προβλήματα με την πίεση και νόσο Αλτσχάιμερ. Παρόλα αυτά, ο άγνωστος αυτός ήρωας τα κατάφερε. Ο κορονοϊός, όχι. Στα 100 του χρόνια νίκησε τη COVID-19. Toν βοήθησαν βέβαια και οι ειδικοί στρατιωτικοί γιατροί του κινεζικού κράτους, οι οποίοι του παρείχαν μια σύνθετη φαρμακευτική αγωγή. 

Ο ηλικιωμένος άντρας ήταν, λοιπόν, ένας από τους 80 ανθρώπους που βγήκαν απο το νοσοκομείο θεωρούμενος ως θεραπευμένος από τον ιό. Μαζί έδωσε και μια μικρή είδηση αισιοδοξίας μέσα σε πολύ δύσκολους καιρούς. Ούτως ή άλλως, όπως λένε οι ειδικοί, οι ηλικιωμένοι είναι αυτοί που πρέπει να προσέχουν περισσότερο από όλους.

Δεν σημαίνει όμως ότι όλοι θα νοσήσουν βαριά. Στη μεγάλη πλειοψηφία τους θα τα καταφέρουν, ακόμα και αν κολλήσουν τον ιό. Ο κορονοϊός είναι εδώ και είναι μια αλλόκοτη συνθήκη. Δεν ήρθε όμως και η καταστροφή. Κανένας εφησυχασμός αλλά και κανένας πανικός.