SEX

Ο δεκάλογος του καλού wingman

Όταν βγαίνεις για κυνήγι γκόμενας, χρειάζεσαι τον σωστό άνθρωπο δίπλα σου. Το ONEMAN τον σκιαγραφεί.

Προφανώς και μπορείς να βρεις μόνος σου μια γκόμενα. Αλλά το να πηγαίνεις μόνος σου στα bar τα βράδια είναι σαν να καβαλάς μόνος ένα διπλό ποδήλατο. Θα φτάσεις στον προορισμό αλλά θα κουραστείς πολύ περισσότερο. Στο κυνήγι της γκόμενας είναι απαραίτητος δίπλα σου ένας wingman. Αυτός ο άνθρωπος δηλαδή που όχι μόνο θα βγει μαζί σου αλλά θα σε βοηθήσει ουσιαστικά στο να ρίξεις μια γυναίκα.

Μην αυταπατάσαι. Ο wingman, όσο καλός και να είναι, όσο κοντά κι αν σε φέρει στον απαγορευμένο καρπό, πρέπει να απλώσεις το χέρι και να τον κόψεις. Αλλά επειδή είμαστε σίγουροι ότι όταν βρεθείς με την μπάλα σε κενή εστία, θα σκοράρεις, ας ασχοληθούμε λίγο με τον τύπο που παίζει μπάλα μαζί σου.

Για να βεβαιωθούμε ότι θα σου δώσει την ασιστ και δεν θα πεταχτεί στην πορεία της μπάλας να βάλει αυτός το γκολ.

Ο καλός wingman…

Δεν είναι πολύ ωραίος αλλά είναι εμφανίσιμος. Είναι κακό να ξεχωρίζεις τους φίλους σου και να αποκλείεις κάποιους από μια βραδιά αλλά όταν ήμουν στο Λύκειο και θέλαμε να βγούμε για γκόμενες, ξέραμε ότι αν έρθει ένας συγκεκριμένος, οι γκόμενες θα ασχολούνται μόνο με αυτόν. Το ίδιο ισχύει και με κάποιον ο οποίος λόγω εμφάνισης θα μπορούσε να κάνει μια γυναικοπαρέα να μην του μιλήσει καν.

Έχει όρεξη να βοηθήσει και δεν βαριέται. Αν ήταν να πας σε μια μπάρα για να κοιτάς 4 ώρες το ποτήρι με το ουίσκι σου, ας καθόσουν και στο σπίτι. Ο wingman πρέπει να έχει την διάθεση να μιλήσει σε άλλες παρέες, να σε ξεσηκώσει να πάτε σε ένα άλλο μπαρ αν είναι ψόφια τα πράγματα, να καταστρώνει τις επόμενες κινήσεις.

 

Έχει τρόπους. Το να είναι ανάγωγος και κακό παιδί ο wingman, μπορεί να κάνει τις γκόμενες να ψαρώνουν αλλά τις κάνει να ψαρώνουν με εκείνον. Οι μισές θα φύγουν μακριά λέγοντας “τι μαλάκας είναι ο φίλος σου”. Μην περιμένεις απλά να χαρούν που εσύ δεν είσαι ανάγωγος. Οι άλλες μισές θα καψουρευτούν τον bad boy φίλο σου και θα μιλάνε μόνο μαζί τους προσπαθώντας να τον ψυχαναλύσουν και να καταλάβουν ποια πλήγωσε την ευαίσθητη καρδούλα του και τον έκανε έτσι κωλόπαιδο.

Δείχνει ότι δεν είναι available. Είτε είναι σε σχέση είτε απλά αποφασίσει ότι αυτή η βραδιά είναι δική σου, ο wingman οφείλει να κάνει πέρα. Να φορέσει μια ταμπέλα που να λέει “δεν ενδιαφέρομαι” ώστε τα φώτα να πέσουν πάνω σου. Όσο πιο νωρίς αντιληφθούν οι γκόμενες ποιος είναι available τόσο πιο γρήγορα θα εξελιχεί το πράγμα. Δεν θες να φας όλο το βράδυ σου με μια γυναικοπαρέα που γουστάρει τον φίλο σου. Πολύ απλά θα πει κάτι για την κοπέλα του (αληθινή ή φανταστική).

Είναι καλός στο να σου τονώνει την αυτοπεποίθηση. Δεν σου λέω να αρχίσει να σου λέει πόσο ωραίος είσαι σήμερα αλλά εκείνη την κρίσιμη στιγμή που εσύ θα κωλώσεις να πας να μιλήσεις σε μια γκόμενα γιατί νομίζεις ότι “δεν την έχεις”, πρέπει να σου τονώσει την αυτοπεποίθηση και να σε αναγκάσει να πας να μιλήσεις. Και να φας τα μούτρα σου, τι έγινε;

 

Είναι λίγο metrosexual. Σε ντύσιμο, σε στυλ, σε διάθεση. Γιατί το σημαντικότερο πάντα στην προσέγγιση μια γυναικοπαρέας είναι το να ξεκινήσετε να μιλάτε. Και είναι πολύ πιθανότερο να ξεκινήσουν να μιλάνε με κάποιον πολύ ωραία ντυμένο άνδρα, που έχει να συζητήσει μαζί τους ακόμα και για την τσάντα που κρατάνε. Στην πορεία θα γίνει κουραστικός με τα τόοοοσα που έχει να πει μαζί τους κι εσύ θα φανείς η σωστή επιλογή γκόμενου.

Είναι large σαν άνθρωπος. Ή τουλάχιστον να μην είναι τσιγκούνης. Γιατί δεν θες με τίποτα αν εξελίσσεται καλά η βραδιά για εσένα, να αποφασίσει ξαφνικά ότι του τέλειωσαν τα λεφτά και δεν πρέπει να πάρετε κι άλλο έναν γύρο ποτά. Δεν είναι κακό να μην έχει λεφτά. Αρκεί να μην γκρινιάξει για αυτό.

Δεν είναι ο Ryan Gosling. Ούτε του μοιάζει. Γιατί μπορεί στην ταινία Crazy, Stupid, Love να βοήθησε τον Steve Carell να βρει γκόμενα αλλά α) ο Gosling είναι αυτός που έφυγε με την Emma Stone και β) αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες.

 

Τα πάει καλά στην φιλική κουβέντα με τις γυναίκες. Κάποιον θα έχεις στην παρέα σου που να είναι σούπερ κοινωνικός και έτοιμος να συζητήσει με οποιαδήποτε γυναικοπαρέα ανά πάσα στιγμή. Μόνο δασκάλεψέ τον να το παρακάνει λίγο για να γίνει κουραστικός ή υπερβολικά χαβαλεδιάρης και πλακατζής. Οι γυναίκες γουστάρουν το χιούμορ (που θα κάνεις εσύ), όχι τον γελοίο (που θα υποδυθεί στην πορεία της βραδιάς ο φίλος σου).

Δεν είναι gay. Ήμαρτον με αυτή την καραμέλα. Και θα σου πω γιατί δεν πρέπει να είναι gay και κυρίως loudly gay. Γιατί όχι απλά θα κερδίσει τις εντυπώσεις, όχι απλά θα θέλει όλη την πίστα δικιά του, αλλά είναι και πολύ πιθανό να πιάσει την κουβέντα μαζί τους και οι κοπέλες να χάσουν κάθε όρεξη για σεξουαλικές περιπτύξεις. Προτίμησε τον metrosexual που λέγαμε παραπάνω.