Eurokinissi
ΕΓΚΛΗΜΑ

Ο δολοφόνος που έκανε τον ανήξερο μπροστά στην κάμερα της Αγγελικής Νικολούλη

Ο σκελετός που βρέθηκε σε ένα χωράφι και πρόδωσε τον αληθινό δολοφόνο.

Η Λαμπρινή Καρκαντζού ξεκίνησε με τα πόδια από το γραφείο της με κατεύθυνση την κοντινή τράπεζα, την οποία επισκεπτόταν κάθε φορά όταν χρειαζόταν να καταθέσει τα έσοδα της εταιρείας που δούλευε. Ήταν στα Ψηλά Αλώνια της Πάτρας και η απόσταση δεν ήταν παρά μερικά λεπτά. Με τους υπαλλήλους της τράπεζας, μετά από τόσα χρόνια δοσοληψιών είχαν γίνει σχεδόν φίλοι. Ήξερε ότι και να αργούσε, ακόμη και αν είχε κλείσει το κατάστημα, όσο ο διευθυντής θα ήταν μέσα θα άνοιγαν να την εξυπηρετήσουν. Οι υπάλληλοι όμως δεν θα τη δουν εκείνο το μεσημέρι. Στην πραγματικότητα δεν θα την έβλεπαν ποτέ ξανά μετά την 7η Οκτωβρίου του 2000. Δεν θα φτάσει ποτέ στο κατάστημα, θα εξαφανιστεί μαζί με ένα εκατομμύριο ευρώ και αμέσως θα σημάνει συναγερμός στην αστυνομία.

Η 48χρονη ζούσε μία ήσυχη ζωή στην Πάτρα με τα δυο της παιδιά και οι συγγενείς της, οι φίλοι της ποτέ δεν πίστεψαν ότι θα αντάλλαζε την κανονικότητα της με ένα εκατομμύριο ευρώ. Ότι θα άφηνε πίσω τα παιδιά της και θα εξαφανιζόταν. Αμέσως άρχισαν να τη ψάχνουν.

Η Λαμπρινή Καρκαντζού διατηρούσε σχέση με τον 33χρονο Βασίλη Σαπψάνη, με τον οποίο όμως τον τελευταίο καιρό δεν τα πήγαινε καλά. Φαίνεται ότι ο ίδιος την εκμεταλλευόταν οικονομικά και ότι μπροστά στα μάτια της, χωρίς να κρύβεται καθόλου, έβγαινε και με μία άλλη γυναίκα. Την μέρα της εξαφάνισης της είχαν μαλώσει.

Λίγο πριν φύγει από το γραφείο της, συνάδελφοι την άκουσαν να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει “έρχομαι”. Λογικά, λοιπόν υπέθεσαν ότι η τελευταία της συνομιλία ήταν με κάποιον γνωστό της, εκτός τράπεζας. Το σπίτι του 33χρονου ήταν στον δρόμο της για την τράπεζα, θα μπορούσε να είναι εκείνος για παράδειγμα. Αλλά η αστυνομία δεν καταφέρνει τίποτα προς το παρόν.

Η Αγγελική Νικολούλη θα πάει στην Πάτρα για τις ανάγκες της εκπομπής της, έχει κληθεί απ’ τους ανθρώπους της 48χρονης που αγωνιούν. Θα ψάξει τον φίλο της, και παρά το γεγονός ότι αυτός δήλωνε αριστερά δεξιά ότι αγωνιά και «ψάχνει την Λαμπρινή παντού», δεν θα δεχτεί να της μιλήσει. Θα τον βρει έξω απ’ το σπίτι του και εκείνος θα την αποφύγει λέγοντάς της να τα πουν κάποια άλλη φορά.

αγγελικη νικολούλη

Θα ενημερώσει τις αρχές αλλά δεν φαίνονται διατεθειμένες να ψάξουν την υπόθεση σε βάθος. Στην εκπομπή εκείνης της βραδιάς, θα βγουν διάφορες μαρτυρίες στο φως, με ποιο σημαντική εκείνη που ήθελε τον φίλο της, τη νύχτα της εξαφάνισης να βγάζει κάποια παλιά αντικείμενα από το διαμέρισμά του, και μαζί με αυτά, και ένα διπλωμένο χαλί.

Θα περάσουν δεκαέξι μήνες μέχρι το πτώμα της γυναίκας να βρεθεί θαμμένο στο κτήμα του Βασίλη Σαπψάνη στο Σταροχώρι Αχαΐας. Όπως όλα δείχνουν, τη μοιραία μέρα, η 48χρονη λίγο πριν πάει στην τράπεζα, σκέφτηκε να κάνει μία στάση στο σπίτι του. Εκεί μάλωσαν άγρια, και ο 33χρονος τη στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια. Έκρυψε το πτώμα της μέσα στο διαμέρισμά του και ψύχραιμος, περίμενε να βραδιάσει για να το μεταφέρει κάπου εκτός, να το εξαφανίσει. Για να μην κινήσει μάλιστα υποψίες, το απόγευμα βγήκε βόλτα, πήγε για καφέ, ώστε να έχει και άλλοθι για το που βρισκόταν τη μέρα που η 48χρονη χάθηκε.

Στις 6 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά την ανακάλυψη του πτώματος θα συλληφθεί , θα προφυλακιστεί, αλλά έναν χρόνο μετά θα αθωωθεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας. Ο Αντιεισαγγελέας Εφετών θα ασκήσει έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης και μετά από τρεις αναβολές η δίκη του θα γίνει στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών στις 19 Μαΐου του 2008. Θα καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών για ληστεία μετά φόνου.