ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Jason Statham σε μορφή κινητού

Ο Θωμάς Αυλωνίτης, Country Manager της Caterpillar για την Ελλάδα και την Κύπρο, μιλά στο ONEMAN για τα Cat® phones. Ναι, αν ήταν ηθοποιός αυτό το κινητό, θα ήταν ο Jason Statham.

Δεν ξέρω αν το θυμάστε αλλά πριν μερικές εβδομάδες, ένας τυχερός νικητής σε διαγωνισμό του ONEMAN κέρδισε ένα κινητό τηλέφωνο Cat® B15. Το ONEMAN θέλησε να μάθει μερικά πράγματα παραπάνω, με την ευκαιρία της διανομής των Cat® phones και στην ελληνική αγορά από την TCCM, γι’ αυτό και μίλησε με τον κατάλληλο άνθρωπο. Τον Θωμά Αυλωνίτη, Country Manager της Caterpillar για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η Caterpillar, είναι φυσικά πιο γνωστή για την παραγωγή κατασκευαστικού εξοπλισμού. Έχει βέβαια δραστηριοποιηθεί και στους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ. Τώρα εισέρχεται δυναμικά και στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας με τη βοήθεια της Bullitt Mobile Ltd.

Τι διαφορετικό φέρνουν τα Cat® phones στην αγορά;

Τα Cat® phones είναι πιστοποιημένα με το διεθνές πρωτόκολλο IP 67 και αποτελούν μια διαφορετική πρόταση για όσους θέλουν να απολαμβάνουν τα οφέλη της τεχνολογίας μέσα από ανθεκτικές συσκευές σε προσιτές τιμές. Έχοντας ως στόχο να παρέχουμε μία εναλλακτική λύση που θα διαφοροποιήσει τους χρήστες μας, δημιουργήσαμε συσκευές που θα απαλλάξουν από το μόνιμο άγχος φθοράς του κινητού, είτε αυτή προέρχεται από πτώση είτε από αστάθμητους παράγοντες όπως η βροχή. Η ξεχωριστή τεχνολογία του wet tracking finger στο Cat® B15, που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να χρησιμοποιεί την οθόνη αφής με βρεγμένα δάχτυλα, καλύπτει ένα σημαντικό κενό που υπάρχει στην αγορά.

 

Είναι εύκολη η αγορά τηλεφώνου στην Ελλάδα για να διεισδύσει ένα νέο κινητό; Υπάρχει κενό στην αγορά για ένα τέτοιο τηλέφωνο;

Στη συγκεκριμένη φάση της Ελλάδας καμία αγορά δεν είναι ευκολή. Η κινητή παρουσιάζει μια σταθερότητα λόγω της διαρκούς ανάγκης χρήσης του τηλεφώνου αλλά και των προσπαθειών όλων των κατασκευαστών για βελτιωμένη τεχνολογία και design. Η αγορά αυτη τη στιγμή έχει ανάγκη από κινητά που παρέχονται σε λογικές τιμές και δεν «αγχώνουν» τον χρήστη για τη διάρκεια ζωής τους.

Για να αλλάξει ο Έλληνας συνήθειες, θέλει συνήθως να δει κάτι διαφορετικό, κάτι εντυπωσιακό. Αρκούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η χρηστικότητα ενός κινητού για να πείσουν τον Έλληνα;

Σαφέστατα ναι. Αυτό που σημειώνετε ίσχυε περισσότερο στο παρελθόν όπου -οι περισσότεροι- εγκλωβισμένοι στην εικόνα επιλέγαμε το ακριβότερο ή το πλέον εντυπωσιακό και όχι πάντα το καλύτερο. Στις μέρες μας είναι σημαντικό η κάθε αγορά μας να συνδυάζει λογική τιμή, ικανοποιητικό design, τεχνολογία αιχμής και μακροζωία. Το τελευταίο μάλιστα στοιχείο της μακροζωίας είναι μία αυξανόμενη τάση εφόσον οι καταναλωτές δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να αλλάζουν διαρκώς κινητά.

Είναι ένα κινητό το οποίο μπορεί να γίνει μόδα; Ή έχει μόνο σκοπό να πείσει τους επαγγελματίες και τους extreme ανθρώπους ότι αυτό το κινητό είναι για εκείνους;

Η μόδα, τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό, συνδέεται αρκετές φορές με τη δημιουργία πλασματικών αναγκών. Η Cat®  δημιούργησε τα Cat® phones για να ικανοποιήσουν πραγματικές ανάγκες σύγχρονων ανθρώπων, extreme και μη.

 

Σε ποιους απευθύνεται ένα Cat® phone; Ποιο είναι το κοινό στο οποίο στοχεύει;

Όπως προανέφερα, τα Cat® phones δεν δημιουργήθηκαν για μία συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων και σίγουρα δεν έχουν οποιουδήποτε είδους κοινωνικό ή οικονομικό targeting. Σίγουρα ταιριάζουν περισσότερο σε ανθρώπους που έχουν ενεργό τρόπο ζωής, όπως οι αθλητές, οι λάτρεις των extreme sports ή σε ανθρώπους που κάνουν χειρωνακτική εργασία και χρειάζονται ένα ανθεκτικό κινητό για να τους συνοδεύει σε όλες τις ώρες της ημέρας. Παράλληλα, όμως, απευθύνονται σε κοινό με έντονη καθημερινότητα, που θέλει να έχει πρόσβαση σε όλα τα μέσα που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία μέσα από μία συσκευή που θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε βιαστικές ή απρόσεκτες κινήσεις.

Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρούμε πολλές εταιρείες να βγάζουν αδιάβροχες θήκες, ισχυρές θήκες για να προστατέψουν τα κινητά. Πόσο ισχυρό νιώθει ένα Cat® phone απέναντί τους;

Τα Cat® phones δεν νιώθουν ισχυρά η ανίσχυρα απέναντι σε κανένα. Ειναι μια κατηγορία μόνα τους με συνδυασμό που κανένας κατασκευαστής δεν μπορεί να προσφέρει αυτή τη στιγμή.

Θα δούμε και το Cat® B15 και το Cat® Β25 στην Ελλάδα; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους;

Ναι, διατίθενται ήδη και τα δύο προιόντα. Το Cat® Β25 αποτελεί μία οικονομική και αξιόπιστη λύση με μπαταρία μεγάλης διάρκειας και ανθεκτικότητα στη σκόνη και τη βροχή. Το Cat® B15, από την άλλη είναι πιο εξελιγμένη συσκευή που υποστηρίζει λειτουργικό σύστημα Android 4.1, διαθέτει κεντρικό επεξεργαστή Dual 1 GHz και τεχνολογία wet tracking finger. Και οι δύο συσκευές υποστηρίζουν 2 sim οπως επίσης είναι αναγνωρισμένες από το πρωτόκολλο IP67 με ανθεκτικότητα σε σκόνη, νερό και πτώση.

Έχουμε feedback από το εξωτερικό και τους πρώτους χρήστες; Τους κάνει τη ζωή πιο εύκολη;

Μέχρι στιγμής χιλιάδες καταναλωτές με έντονη καθημερινότητα έχουν γίνει φανατικοί χρήστες των Cat®. Χωμά, νερό, σκόνη είναι μονό μερικοί λόγοι που ένας χρήστης αγοράζει ένα κινητό Cat®. Το feedback που έχουμε είναι πολύ θετικό και μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον. 

 

Ποιοι είναι οι πλέον συνηθισμένοι “κίνδυνοι” για ένα κινητό τηλέφωνο; Προτείνετέ μας μερικές προκλήσεις στις οποίες να δοκιμάσουμε εμείς με τη σειρά μας το Cat® B15. Είμαστε εξαιρετικοί στο να καταπονούμε τα κινητά μας.

Ξεκινάμε με τα πιο συνηθισμένα…

1. Αφήστε το Cat® phone να… πέσει από το γραφείο σας.

2. Εναλλακτικά, βγείτε από το μπάνιο χωρίς να σκουπίσετε τα δάχτυλά σας και δείτε αν σας εξυπηρετεί να το χρησιμοποιήσετε με βρεγμένα δάχτυλα. Αυτό μπορεί. Ελπίζω και εσείς!

3. Μπορείτε, επίσης, να το πάρετε μαζί σας σε μία εκδρομή, να βάλετε σε αυτό και την προσωπική και την εταιρική σας κάρτα SIM και να μη φοβάστε τίποτα!

4. Αν χαθείτε το GPS θα σας βοηθήσει να επιστρέψετε στο σπίτι.

Ποια είναι η πιο συνηθισμένη extreme κατάσταση στην οποία βάζετε εσείς ο ίδιος το κινητό σας;

Η θάλασσα και συνεπώς το νερό είναι μια δραστηριότητά μου που το Cat® με ακολουθεί.

Αν αυτό το κινητό ήταν Χολυγουντιανός ηθοποιός, ποιος θα ήταν;

O Τζέισον Στέιθαμ. Εκτελεί όλες τις επικίνδυνες σκηνές μόνος του. Αυτό από μόνο του νομίζω αρκεί.

Που σας βρίσκουμε;

Τα Cat® phones θα τα βρείτε στα παρακάτω σημεία:

AgorasetoCTIEltrakMedia MarktPlaisioPublicWind

Περισσότερες πληροφορίες για τα Cat® phones θα βρείτε και εδώ αλλά και στην σελίδα μας στο Facebook.