ΤΕΧΝΗ
SPONSORED

Ο ορισμός της ομορφιάς μέσα από τα μάτια ενός καλλιτέχνη

Τι ορίζει τελικά την αληθινή ομορφιά; Ο γλύπτης Δημήτρης Σκαλκώτος μας οδηγεί σε ένα "ταξίδι" συμμετρίας και ουσίας και μας παρουσιάζει την ομορφιά μέσα από τα μάτια του.

Τελικά, τι είναι η ομορφιά; Κατά καιρούς έχουν δοθεί πολλοί διαφορετικοί ορισμοί και αυτό από μόνο του αποδεικνύει το δύσκολο του εγχειρήματος. Είναι τα χαρακτηριστικά της εξωτερικής εμφάνισης; Είναι όσα αντανακλά ο εσωτερικός κόσμος ενός ανθρώπου; Είναι κάτι άλλο ή ένας συνδυασμός όλων αυτών;

Ο γλύπτης Δημήτρης Σκαλκώτος επιχειρεί να δώσει την απάντηση σε μια ερώτηση που ταλανίζει εδώ και αιώνες τον άνθρωπο μέσα από τα μάτια ενός καλλιτέχνη.

Η ουσία…

Η ομορφιά ως βαθιά ανάγκη του ανθρώπου έχει να κάνει με την αέναη εμπειρία της απόλαυσης, της ευχαρίστησης, του νοήματος και της ικανοποίησης. Ο συνδυασμός της εσωτερικής ομορφιάς όπως η προσωπικότητα, η ευφυΐα, η χάρη, η γοητεία, η κομψότητα με την εξωτερική ομορφιά που περιλαμβάνει τους φυσικούς παράγοντες όπως η υγεία, η νιότη, η συμμετρία, η αρμονία είναι η ουσία της ομορφιάς, και δεν περιορίζεται στα σώματα αλλά χαρακτηρίζει τις ψυχές και τις ιδέες, ενώ το πνεύμα πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία και διαρκή επικοινωνία με το σώμα.

Ο καλλιτέχνης…

Για μένα ως καλλιτέχνη το πραγματικά όμορφο είναι η εσωτερική ομορφιά της ψυχής και των συναισθημάτων, η εξωτερική ομορφιά είναι μια συγκυριακή συνθήκη η οποία οφείλεται σε διάφορους παράγοντες και είναι εφικτή η βελτίωσή της. Επίσης όμορφο είναι αυτό που συμβαίνει τον αναμενόμενο χρόνο, την κατάλληλη στιγμή, στην ώρα του! Η αιτία, η πρόκληση, ο λόγος ύπαρξης και το συναίσθημα σε σχέση με τον χρόνο είναι βασικά συστατικά για τη δημιουργία των γλυπτών μου και αναπόφευκτα σχετίζονται με το “όμορφο” ή το “άσχημο”.

Ο άνθρωπος…

Ο άνθρωπος είναι όμορφος όταν έχει ευγένεια, είναι αληθινός και ενεργεί με καλές και αγνές προθέσεις. Θεωρώ ότι η ψυχή, ο χαρακτήρας και οι σκέψεις δημιουργούν τις συνθήκες της εξωτερικής ομορφιάς του, είναι οι φύλακες άγγελοι της μοναδικότητας που χαρακτηρίζει κάθε άνθρωπο. Για μένα η αληθινή ομορφιά συμβαίνει από μέσα προς τα έξω.

Κάθε άνθρωπος είναι ένα έργο τέχνης και τα ιδιαίτερα, μοναδικά χαρακτηριστικά του είναι αυτά που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Η Allergan Aesthetics ως αρωγός της αληθινής ομορφιάς εμπνέεται από την τέχνη και το ιδεώδες της αρχαιοελληνικής ομορφιάς, την ισορροπία, την αρμονία και τη συμμετρία. Την ομορφιά που ακολουθεί το μέτρο, την αυτοπεποίθηση και το φυσικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό προτρέπει κάθε άνθρωπο να πιστεύει στον εαυτό του και με αυτοπεποίθηση να τολμά να πετύχει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του αναδεικνύοντας την εσωτερική του λάμψη.

Μάθε περισσότερα για την εκστρατεία «Κάθε άνθρωπος, ένα έργο τέχνης» το σποτ της οποίας γυρίστηκε στο στούντιο του γλύπτη Δημήτρη Σκαλκώτου, στο Facebook της Juvéderm Greece, στο Instagram Allergan Aesthetics Greece, Juvéderm Greece, CoolSculpting Greece και στο www.allerganaestheticsbeautyday.gr.