AP Images Bryan Tanaka
LIFE

Ο πρώην διάσημος ηθοποιός που ζητά 15.000 δολάρια για μια zoom κλήση

O Jeremy Piven έζησε 15 χρόνια δόξας στην αμερικάνικη τηλεόραση. Σήμερα προσπαθεί να βγάλει χρήματα από όσους θυμούνται πως κάποτε υπήρξε.

Ο Jeremy Piven, με εμφανίσεις σε σειρές όπως το ‘Seinfeld’ και με τον κεντρικό ρόλο του στο ‘Entourage’ έγινε διάσημος. Σήμερα προσπαθεί να βγάλει χρήματα από την πλατφόρμα Cameo. Όπου χρήματα = 15.000 δολάρια για μια κλήση στο Zoom.

Ο Ari Gold ήταν ένας μάνατζερ ηθοποιών, ένας τρελός τύπος που έβριζε στο τηλέφωνο όλους τους συνεργάτες του και υστερα προσπαθούσε να γίνει ο καλύτερος τους φίλος, μια πατρική φιγούρα στο Hollywood για τον ανερχόμενο ηθοποιό Vinnie Chase. O Ari Gold ήταν όλοι οι macho κινηματογραφικοί ρόλοι του Michael Douglas, μια τζούρα Patrick Bateman από το ‘American Psycho‘, είχε ακόμα και κάτι από τα ξεσπάσματα του Al Pacino, σχεδόν σε κάθε ρόλο που έχει ερμηνεύσει. Ο Ari Gold έκτοξευσε την φήμη του Jeremy Piven από δευτεροκλασάτο καρατερίστα σε πρώτο όνομα της καλωδιακής τηλεόρασης και έκανε την τηλεοπτική σειρά ‘Entourage‘ κολοσσιαίο εμπορικό χιτ για το HBO.

Η πτώση

Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ ποιά είναι η ‘comedy’ του Jeremy Piven, αλλά αν το πιστεύει ο ίδιος, ποιός είμαι εγώ να πάω κόντρα; Η απότομη προσγείωση του Piven στην αφάνεια, ξεκίνησε το χειμώνα του 2017, όταν η πορνοστάρ Arianne Bellamar τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση και στη συνέχεια, το Buzzfeed εξέδωσε κείμενο όπου τρεις ακόμα γυναίκες τον κατηγορούσαν για κακοποίηση και απρεπή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια κινηματογραφικών γυρισμάτων. Ο Piven είδε τη σειρά ‘Wisdom of the Crowd’ στην οποία πρωταγωνιστούσε, να κόβεται και προσπάθησε να συμμαζέψει το τσουνάμι αρνητικής δημοσιότητας με επιστολή.

Η συγκεκριμένη επιστολή ποτέ δεν ανέφερε ρητά τη λέξη ‘συγνώμη’ προς κάποια γυνάικα και υπονοούσε πως οι γυναίκες που τον κατηγόρησαν, επιδίωκαν να αποκομήσουν δημοσιότητα εις βάρος του. Έκτοτε, ο Jeremy Piven δεν έχει καταφέρει να βρει δουλειά σε κάποια Major τηλεοπτική παραγωγή. Στο βιογραφικό του αναφέρεται μόνο μια ταινία με τίτλο ‘Crabs in a Bucket’ που γυρίστηκε φέτος, της οποίας η τύχη αγνοείται. Τουλάχιστον υπάρχει το Cameo, για να βγαίνει το μεροκάματο.

Cameo, όπως λέμε νεκροταφείο σελέμπριτι

Αν θέλεις να σου κάνει κλήση στο Zoom ο Στίβ του ‘Μπεβερλι Χιλς’ ή ο Σερίφης του ‘Breaking Bad’. Αν ήσουν μανιακός φαν του ‘Ηρακλή’ και θέλεις να πεις ‘γειά’ στον Kevin Sorbo, αν θέλεις ακόμα και να πεταχτεί από την οθόνη σου ο Danny Trejo και να σου σκάσει μια μοχθηρή ματιά, τότε άνοιξε το Cameo (και το πορτοφόλι σου) και ξεκίνα να μετράς σελέμπριτι στην οθόνη σου Zoom σου.

Το Cameo είναι μια πλατφόρμα σύνδεσης celebrities με τους εκάστοτε fans τους, είτε μέσω προ-βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων, είτε μέσω κλήσεων μέσω Zoom. Ο κάθε χρήστης στέλνει αίτημα (προβλέπεται και παράβολο) και στη συνέχεια είναι στη διακριτική ευχέρεια του celebrity να απαντήσει θετικά ή αρνητικά. Ενδεικτικά, στην πλατφόρμα υπάρχει ο Lance Bass των NSync που χρεώνει 250 δολάρια για βίντεο – ‘κονσέρβα’ και 1250 δολάρια για Zoom call, ενώ ο θρύλος του skate, Tony Hawk είναι ξεκάθαρα πιο προσιτός με 200/1000 δολάρια για ‘κονσέρβα’/Zoom. O Jeremy Piven όμως, τους διαλύει όλους: Με 400 δολάρια για ενα “fix’ video και 15.000 για μια κλήση 10 λεπτών στο Zoom, ο Jeremy Piven είναι σαφές πως νιώθει Ari Gold στην τοποθεσία Cameo.com.