Unsplash Claudio Scharz Purzibaum
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ο σερβιτόρος που πήρε αστρονομικό φιλοδώρημα λόγω μάσκας

Τι γίνεται όταν ένας σερβιτόρος υψώνει το ανάστημα του απέναντι σε πελάτη που επιμένει να μην φοράει μάσκα;

Στην περιοχή του San Diego, η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτική βάσει νόμου, για όλους. Η επιμονή μιας πελάτισσας γνωστού καφέ, να μην φορέσει μάσκα, προκάλεσε μια πρωτόγνωρη ιστορία.

Γίνονται τρομακτικά πράγματα στην Αμερική ως προς το ζήτημα της μάσκας προσώπου για την προστασία από τον κορονοϊό. Καθώς στις ΗΠΑ τα κρούσματα αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς, υπάρχουν ακόμα ομάδες πολιτών που επικαλούνται κάθε πιθανό, γραπτό και άγραφο δίκαιο για να μην φορέσουν μάσκα.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου εντός της πολιτείας της California, υπήρξαν ομάδες πολιτών που υποστήριξαν πως οι νόμοι που απαιτούν από εκέινους να φοράνε μάσκα, καταχρούνται το δικαίωμα τους στην αναπνοή (!) και εξ’αιτίας αυτών έχουν μειωμένη αναπνευστική ικανότητα. Ένα video με εικόνες του συμβουλίου, μονταρισμένο με εικόνες της τηλεοπτικής σειράς ‘Parks and Recreation’, ενώνει το τραγικό της υπόθεσης με την κωμωδία.

Το περιστατικό

Ας πάμε τώρα σε ένα περιστατικό της καθημερινότητας, κάτι που λογικά δεν θα προκαλούσε ποτέ έριδες και κόντρες. Η Amber Lynn Gilles βρέθηκε σε κατάστημα Starbucks του San Diego. Εκεί ένας υπάλληλος του καταστήματος της έδειξε την πινακίδα με τους κανόνες για τους πελάτες και το προσωπικό ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Εκείνη αρνήθηκε να φορέσει μάσκα, λέγοντας πως ‘είναι ατομικό μου δικαίωμα” και “θα ζητήσω από το κράτος να εξαιρεθώ των κανόνων για τη χρήση μάσκας”, ενώ επέμεινε πως δεν πιστεύει σε όσα λέγονται για τα κρούσματα του κορονοϊού και όλα είναι γλυκά και ρόδινα στις ζωές μας από τον Μάρτιο του 2020.

Ο υπάλληλος Lenin Gutierrez προσπάθησε να κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορούσε. Επέμεινε, ζητώντας προς την Giles να φορέσει μάσκα, αλλιώς δεν θα την εξυπηρετούσε. Δεν την εξυπηρέτησε. Εκείνη έφυγε από το κατάστημα σε κατάσταση παραληρήματος, απειλώντας πως θα του έκανε μήνυση ή/και παράπονα προς την μητρική εταιρεία, ώστε να απολυθεί. Παράλληλα, παρουσίασε το περιστατικό στα social media από την δική της οπτική, προσβάλλοντας ξανά και ξανά το νεαρό υπάλληλο.

Το περιστατικό ανάμεσα στην ‘δασκάλα yoga/ακτιβίστρια’ (όπως αποκαλείται) και στον Gutierrez, έγινε αντιληπτό από έναν πελάτη, τον Matt Cowan, o οποίος δεν είχε καμία σχέση με τους δυο πρωταγωνιστές. Ο Cowan ένιωσε ευγνωμοσύνη προς τον Gutierez και αποφάσισε να ανοίξει μια σελίδα GoFundMe, προτρέποντας όσους έγιναν γνώστες της ιστορίας, να αφήσουν ένα καλό φιλοδώρημα προς τον υπάλληλο. Σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 75.000 προς τιμήν του Lenin Gutierrez, ο οποίος με ένα διακριτικό μήνυμα στο Facebook, έσπευσε να ευχαριστήσει όσους τον υπερασπίστηκαν.

I’ve received numerous messages asking for my side of the story. Since this seems to be the most popular thread I decided to post my personal experience here. Thank you all for the love and support.Δημοσιεύτηκε από Lenin Gutierrez στις Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020

Σήμερα, η Αμερική είναι χωρισμένη ανάμεσα σε πολιτείες που προσεγγίσουν την πανδημία επιστημονικά και άλλες όπου γίνεται πολιτική διαχείριση της κρίσης. Το ‘Αμερική Ξύπνα‘ του δημάρχου της Νέας Υόρκης, δεν ακούγεται τόσο δυνατά όσο θα έπρεπει.