SEX

Οδηγός επιβίωσης με μία γυναίκα καριερίστα

Μία δημοσιογράφος σε συμβουλεύει ώστε να καταφέρετε να ζήσετε αρμονικά εσύ, αυτή και η δουλειά της.

Με την παραδοχή ότι “τυχερά είναι αυτά”, ας υποθέσουμε ότι δίπλα σου -τώρα που μιλάμε- βρίσκεται μία γυναίκα που οι σεναριογράφοι θα ονόμαζαν ‘κέρβερο’ και οι φίλες της, ‘σκύλα’. Μάλιστα, με αυτό το παρατσούκλι πιθανότατα θα την είχαν αποθηκευμένη και στο κινητό τους. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι αυτή η γυναίκα που για τους άλλους κάνει τζιζ και βλαστημούν κάθε φορά που πρέπει να συνδιαλλεγούν μαζί της, είναι το κορίτσι σου. Το “μωρό σου”.

Σε αυτό το σημείο, επίτρεψέ μου να σε διορθώσω και να την υπερασπιστώ: Όταν τη γνώρισες, ήξερες ότι δεν ήταν το κλασικό “κορίτσι για σπίτι”. Ίσως αυτός να ήταν και ένας λόγος που την ερωτεύθηκες. Γιατί δεν έμοιαζε και δεν μοιάζει με καμία άλλη. Γιατί έβγαζε και βγάζει μία ανεξαρτησία. Γιατί είναι δυναμική. Οπότε εκ των πραγμάτων, ακόμα και αν το ερώτημά σου έχει την αίσια απάντηση με εκείνη να μεταλλάσσεται σε καλή νοικοκυρά που την απασχολεί μόνο αν θα της πετύχει το αυγολέμονο στους λαχανοντολμάδες, τότε με μαθηματική ακρίβεια, δεν θα ήσασταν το ιδανικό ζευγάρι της φαντασίας σου. Πολύ απλά, γιατί θα την άφηνες. Δεν θα ήταν πλέον το κορίτσι που ερωτεύθηκες αλλά το κορίτσι που φαντάστηκες ότι μπορείς να την κάνεις.

 

Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, ας μιλήσουμε λίγο για εκείνο το ερώτημα που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου: “Μπορούμε να βρούμε μία χρυσή τομή;” Σημειωτέον, εν αντιθέσει με το πρώτο, αυτό δεν είναι καθόλου ρητορικό. “Βεβαίως” είναι η απάντηση. Αρκεί να ακολουθήσεις βήμα προς βήμα τον οδηγό που ακολουθεί.

Μην γίνεσαι ανταγωνιστικός

Απέναντι σε εκείνη: Τα ετερώνυμα έλκονται είναι γεγονός. Ως εκ τούτου, κατά πάσα πιθανότητα η δουλειά της και η δουλειά σου, θα διαφέρουν σε πολλά σημεία: Στις απολαβές, το φόρτο εργασίας, την ανέλιξη. Προσπάθησε να αποδεχτείς το γεγονός και όχι να το πολεμήσεις. Και οι δύο καταβάλλετε κόπο στις δουλειές σας. Δεν χρειάζεται να τον βγάλετε έξω (με το συμπάθιο) και να τον μετρήσετε.

Κομμένα τα: “Ποιος κουράζεται πιο πολύ”, “Ποιος έχει περισσότερη δουλειά”, “Ποιος φέρνει τα λεφτά στο σπίτι”.

 

Απέναντι στη δουλειά της: Σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει η υποβάθμιση. Ακόμα και αν η δουλειά της είναι η πιο εύκολη ή η πιο ανούσια (κατά τη γνώμη σου) ή η πιο κακοπληρωμένη δουλειά στον κόσμο, εσύ οφείλεις να τη στηρίζεις. Είναι η δουλειά της. Την αγαπάει. Προσπαθεί γι αυτήν. Οφείλεις να το σεβαστείς.

Μην γίνεσαι εριστικός

Προς συμπλήρωση του από πάνω, σου εφιστώ την προσοχή στο εξής: Τη δουλειά της, εφόσον μιλάμε για γυναίκα καριερίστα, την έχει επιλέξει. Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί: Της αρέσει. Deal with it. Το να της πετάς υπονοούμενα για το χρόνο που “σπαταλάει” όχι μόνο δεν πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα, αλλά πιθανότατα θα την απομακρύνει πιο γρήγορα από όσο νομίζεις.

Δίνε σημασία στα λεγόμενά της

Υπάρχει αυτή η φήμη ότι οι άντρες δεν μας πολυδίνετε σημασία όταν σας μιλάμε για τα επαγγελματικά μας. Γενικά, θέλω να πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ειδικά, αν κάτι τέτοιο έχει και την παραμικρή δόση ειλικρίνειας, τότε αυτή είναι η ευκαιρία σου να διορθωθείς.

Είναι τουλάχιστον ανάγωγο απέναντι στην οποιαδήποτε γυναίκα να μην ακούς αυτά που σου λέει ότι την απασχολούν πάνω στη δουλειά της, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή η γυναίκα, την έχει τη δουλειά της περί πολλού.

Μην γειώνεις τον ενθουσιασμό της

Θα υπάρξουν πολλές φορές που θα σε πάρει τηλέφωνο ή θα έρθει στο σπίτι γεμάτη χαρά για μία “επιτυχία” της που εσύ στη θέση της, θα θεωρούσες μηδαμινή. Μην της το δείξεις. Άσε που δεν έχεις και κανέναν απολύτως λόγο να μπαίνεις στη θέση της.

Θα πρέπει να αποδεχτείς την όποια σχέση της με το κινητό

Εδώ παίζει ρόλο το επάγγελμα.

Αν έχει να κάνει με την επικοινωνία: Τότε θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για ένα αενάως ενεργό τηλέφωνο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Ίσως να της προτείνεις να βάλει έναν ήχο που να μην σε τρομάζει-ξυπνάει.

Αν πάλι είναι πιο καλλιτεχνικό: Γλιτώνεις το ξύπνημα γιατί πιθανότατα θα το έχει μονίμως στο αθόρυβο. Ωστόσο, προετοιμάσου να μην την βρίσκεις πολύ συχνά. Απλή λογική είναι αυτή.

Μην εκνευρίζεσαι όταν βγαίνει χωρίς εσένα

Εντάξει, είναι κάπως εκνευριστικά αυτά τα ντίνερς και εκείνα τα μίτινγκ λαντς ωστόσο, είναι απαραίτητα. Αποτελούν κομμάτι της δουλειάς της δουλειάς της και δεν είναι ένας λόγος να αποφύγει την όποια έξοδο μαζί σου. Το αντίθετο μάλιστα, αν είχε τη δυνατότητα, είμαι σίγουρη ότι θα επέλεγε εσένα. Αλλιώς, δεν θα ήταν μαζί σου. Ειδικά η συγκεκριμένη κατηγορία γυναίκας (σιχαίνομαι που χρησιμοποιώ τέτοιες λέξεις) δεν έχει την ανάγκη να είναι με οποιονδήποτε άντρα. Μπορεί και μόνη της καλά. Για να είναι μαζί σου, σημαίνει ότι σε θέλει. Πολύ.

Bonus Tip: Αν θέλεις να τη χαλαρώσεις, μία μέρα που δεν έχει δουλειά, πρότεινέ της να κάνετε το πρώτο απλό πράγμα που θα σου έρθει στο μυαλό. Έναν περίπατο ή μία βόλτα με ένα παγωτό στο χέρι στη θάλασσα. Θα το εκτιμήσει.

Μία συμβουλή για το τέλος

Η γυναίκα που έχεις δίπλα σου, είναι τόσο στημένη στην καθημερινότητά της (με την έννοια του προγράμματος) που δεν θέλει κάτι αντίστοιχο στη σχέση της. Ως εκ τούτου, αν δει ότι τσαντίζεσαι με το παραμικρό, για να σε κρατήσει και για να αποφύγει τις γκρίνιες και τις φασαρίες, θα καταλήξει να είναι το ίδιο στημένη και μαζί σου. Δεν το θέλουμε αυτό.

 

Απελευθέρωσέ τη. Δώστης έναν ακόμη λόγο να θέλει να είναι μαζί σου και όχι στο όποιο τραπέζι της επιβάλλει ο επαγγελματισμός της να είναι. Κάνε τη να θέλει να κλέψει χρόνο για να είναι κοντά σου και δεν θα χάσεις. Το αντίθετο θα έλεγα.

Καλή τύχη!