ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
SPONSORED

Οδηγός αγοράς για παιδικά ακουστικά: Τί να προσέξω;

Τα παιδικά ακουστικά είναι ένα απαραίτητο gadget για τους μικρούς μας φίλους.

Ωστόσο, η επιλογή τους χρειάζεται προσοχή και σχολαστική έρευνα. Γιατί; Θα σου εξηγήσουμε αμέσως!

Πρώτα απ’ όλα, το τι χρειάζεται ένας νεαρός χρήστης ακουστικών συγκριτικά με έναν ενήλικα, είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Τα παιδικά αυτιά είναι πολύ πιο ευαίσθητα από των μεγάλων, ενώ η χρήση των ακουστικών από παιδιά, είναι σαφώς διαφορετική. Συνήθως, ο τρόπος που χρησιμοποιούν κάθε gadget είναι αρκετά πιο απρόσεκτος και επιπόλαιος. Επομένως, οι ανάγκες και οι συνθήκες που πρέπει να πληρούν τα παιδικά ακουστικά δεν σχετίζονται με αυτές των ενηλίκων. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για αυτό όμως. Ετοιμάσαμε για εσένα έναν οδηγό αγοράς με τα S.O.S. στα παιδικά ακουστικά που πρέπει να δώσεις προσοχή!

«Ταβάνι» τα 85 ντεσιμπέλ

Ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιλογή των παιδικών ακουστικών. Τα παιδικά ακουστικά οφείλουν και πρέπει να έχουν προστασία και όριο έντασης για να μη φτάνει ποτέ σε επιβλαβή επίπεδα. Το ευρωπαϊκό όριο ασφαλείας από την Ε.Ε. είναι τα 85 ντεσιμπέλ, το οποίο θεωρείται ασφαλές αποτρέποντας οποιαδήποτε βλάβη στην ακοή. Την ίδια ώρα, η ένταση αυτή επιτρέπει στα παιδιά να απολαύσουν τον ήχο και να διασκεδάσουν χωρίς περιορισμούς.

Ρυθμιζόμενο μέγεθος

Τα παιδικά ακουστικά πρέπει να διασφαλίζουν την αίσθηση άνεσης όσο περισσότερο γίνεται. Μην ξεχνάς πως τα παιδιά χρειάζονται τα ακουστικά για ένα σωρό λόγους: τηλεκπαίδευση, μουσική, κλήσεις, gaming, παρακολούθηση βίντεο κ.ο.κ.. Μιλάμε για πολλές ώρες! Επιπλέον, οι αντοχές που έχει το ευαίσθητο κεφαλάκι τους και κυρίως η υπομονή τους, δεν είναι σαν τις δικές μας! Φρόντισε τα παιδικά ακουστικά που θα επιλέξεις να έχουν ελάχιστο βάρος, ρυθμιζόμενο μέγεθος και απαλά over-ear μαξιλαράκια με αφρό μνήμης. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και στη βάση κεφαλής (στέκα) που συχνά είναι ο λόγος που καθιστά άβολο ένα ζευγάρι ακουστικά.

Ενσύρματα ή ασύρματα ακουστικά;

Σε καμία περίπτωση δεν μηδενίζουμε τα ενσύρματα ακουστικά. Ίσα ίσα και μόνο το ότι δεν κινδυνεύουν ποτέ να αδειάσουν από μπαταρία, είναι από μόνο του προσόν! Όμως για περιπτώσεις τηλεκπαίδευσης, αθλητικής δραστηριότητας ή χρήσης στο αυτοκίνητο, όπως και να το κάνουμε, τα bluetooth ακουστικά θα τους λύσουν τα χέρια!

Αυτονομία μπαταρίας

Κανείς δεν περιμένει από τα παιδιά να συμπεριφερθούν σε ένα ασύρματο gadget σαν ενήλικες. Σίγουρα θα ξεχνούν να τα κλείσουν, θα κάνουν άσκοπη χρήση και θα αμελούν τη φόρτιση. Δώσε βάση λοιπόν στο πόσες ώρες χρήσης μπορούν να βγάλουν. Όσο περισσότερη αυτονομία έχουν τα wireless ακουστικά, τόσο λιγότερη γκρίνια θα εισπράττεις!

Το brand του κατασκευαστή

Κατασκευαστές ακουστικών υπάρχουν πολλοί. Λίγοι όμως είναι εκείνοι που ξεχωρίζουν με την ποιότητα, αλλά και την εξειδίκευσή τους στα παιδικά ακουστικά. Η Belkin, ο κορυφαίος κατασκευαστής third party αξεσουάρ κινητών συσκευών, δημιούργησε και προσφέρει μία σειρά προϊόντων που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των παιδιών. Πρώτα και καλύτερα αυτής δεν είναι άλλα από τα SOUNDFORM™ Nano, τα ιδανικά ασύρματα ακουστικά για παιδιά 7+ ετών. Εξαιρετική επιλογή αποτελούν και τα SOUNDFORM™ Mini Wireless με διάρκεια ζωής έως 30 ώρες. Η λίστα ολοκληρώνεται με τα SoundForm MiniWired On-Ear, την κλασική επιλογή με ασφαλές καλώδιο μήκους 3,5 mm. Φυσικά, όλα τα παιδικά ακουστικά της Belkin είναι premium, κατασκευασμένa με τα υψηλά standards ποιότητάς της. Μπες σήμερα στο www.belkingreece.gr, ανακάλυψε τα ένα προς ένα και χάρισε το ιδανικό στον δικό σου μικρό φίλο!

Μην ξεχνάς να ενημερώνεσαι για όλα τα νέα και τους διαγωνισμούς της Belkin μέσα από τη σελίδα της στο Instagram “Belkin Greece”.