ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι 310 ίπποι του νέου Audi S3 τρομάζουν

Η εταιρεία παρουσίασε το νέο της μοντέλο και διαφέρει σημαντικά από το A3.

Ήταν αρχές Φεβρουαρίου όταν η Audi μας χάρισε ένα γρήγορο preview των νέων μοντέλων της S3 -Sportback και σεντάν- και τώρα το δυναμικό δίδυμο είναι επιτέλους εδώ για να το θαυμάσουμε στην ολότητά του.

 

Σύμφωνα με την εταιρεία, ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του εξωτερικού του Audi S3 Sportback είναι η μάσκα σε γκρι Platinum με οριζόντιες χρωμιωμένες γρίλιες και έμβλημα S3. Κάτω από το καπό κρύβεται ένας δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας TFSI με την ισχύ να φτάνει μέχρι και τους 310 ίππους και τα 400 Nm ροπής. Το Audi S3 κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα με τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

 

Στο cockpit του Audi S3 Sportback λαμβάνετε σημαντικές πληροφορίες μέσω έξυπνων τεχνολογιών. Το MMI Navigation plus με MMI touch, ελέγχεται μέσω του περιστροφικού κουμπιού του οποίου η επιφάνεια αφής στο πάνω μέρος αναγνωρίζει τον γραφικό χαρακτήρα σας και με αυτόν τον τρόπο έχετε την εποπτεία όλων των ενδείξεων στο προαιρετικό Audi virtual cockpit. Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά προφίλ οδήγησης ενώ η παρουσία ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτισέρ, με την απόσταση από το έδαφος να μειώνεται, κατά 15 mm σε σχέση με το Audi A3.

Τα (προαιρετικά) έξυπνα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως η υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας Audi side assist η οποία χρησιμοποιεί ένα προειδοποιητικό LED για να υποδείξει ότι αγνοείτε ένα όχημα στη νεκρή γωνία, ανεβάζει κατά πολύ το επίπεδο ασφάλειας. Το ίδιο καταφέρνει και το σύστημα προειδοποίησης εγκατάλειψης λωρίδας, Audi active lane assist, το οποίο διατηρεί το όχημα μέσα στη λωρίδα σε ταχύτητες από 65 km/h και πάνω, παρεμβαίνοντας στη διεύθυνση του αυτοκινήτου.

Εξωτερικά το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ελκυστικό, με τις γνωστές S αεροδυναμικές αναβαθμίσεις να υπάρχουν και στο μπροστινό αλλά και στο πίσω μέρος, εκεί όπου ξεχωρίζουν επίσης και ο χαρακτηριστικός διαχύτης και οι διπλές απολήξεις.