LIFE

Οι 5 ρόλοι του καναπέ στη ζωή ενός άνδρα

Καναπές, το προσωπικό σου κρησφύγετο, το οχυρό κόντρα στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που ποτέ δεν αποχωριζόμαστε τον αγαπημένο μας καναπέ;

Σηκώνεσαι από το γραφείο και καταλήγεις στον καναπέ, επιστρέφεις από την βόλτα με πρόσωπο που αγαπάς και ο καναπές σας φέρνει λίγο πιο κοντά. Καλείς στο τηλέφωνο φίλους, γονείς και άλλα αγαπημένα πρόσωπα, από τον καναπέ σου. Ζεσταίνεις στην αγκαλιά σου το αγαπημένο σου κατοικίδιο, φυσικά, από τον καναπέ σου. Η ζωή μας το 2020 έχει ως κεντρικό σημείο αναφοράς έναν αναπαυτικό καναπέ, σαν κι εκείνους της ελληνικής εταιρείας Homad.

Ένα κρεββάτι είναι πάντα σημαντικό στη ζωή σου, είναι αυτό που σου παίρνει την κούραση μετά από μια δύσκολη μέρα. Ο καναπές όμως, είναι κάτι παραπάνω από μια σύνθεση με μαξιλάρια: είναι το μέρος που συνθέτεις τις σελίδες της καθημερινότητας σου, στη δουλειά, στις προσωπικές σου σχέσεις, στις χαρές και στις απογοητεύσεις, είναι το καράβι της δημιουργίας σου σε μια θάλασσα αστικής ζωής. Πάμε να αναλύσουμε παρακάτω τους πέντε ρόλους ενός καναπέ στη ζωή ενός άνδρα.

Πάνω σε έναν καναπέ…

Δουλεύεις

Η τηλεργασία είναι μια καθημερινή πραγματικότητα για όλους εμάς: κάποιες ημέρες της εβδομάδας ή του μήνα θα τις περάσεις δουλεύοντας στον αναπαυτικό σου καναπέ, αυτόν που μπορείς να βολευτείς αμέσως στις πλάτες του και μέσα σε οκτώ ώρες να κάνεις zoom calls, να ξεκινήσεις και να τελειώσεις projects, να chat-άρεις με συναδέλφους και φίλους και να μην καταλάβεις πότε βράδιασε κιόλας. Προφανώς, όταν μιλάω για τόσο αναπαυτικούς καναπέδες, το μυαλό μου πάει κατευθείαν σε ένα μικρό θαύμα της επιπλοποιίας, τη σειρα Borghese, η οποία περιλαμβάνει συστήματα καθιστικού ελεύθερης διαμόρφωσης με κινούμενες πλάτες και μπράτσα. Το κάθε καθιστικό της Borghese δεν έχει συγκεκριμένη φορά, αφού μπορεί κανείς να μετατοπίζει τις πλάτες και τα μπράτσα και να διαμορφώνει διαφορετικές συνθέσεις. Επίσης είναι όλα τους πανέμορφα.

Μοιράζεσαι χώρο

Το πρώτο ραντεβού που κατέληξε στο σπίτι σου και μοιράστηκε χώρο από τον αγαπημένο σου καναπέ, σίγουρα δεν ήταν μια τυχάρπαστη περίπτωση ανθρώπου. Οι φίλοι που γίνονται αδελφικοί, οι φίλοι που χάνονται και επιστρέφουν ύστερα από καιρό, οι συνάδελφοι που γίνονται φίλοι, οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν, θα μοιραστούν χώρο από τον καναπέ σου, όχι αμέσως, αλλά όταν κρίνεις εσύ πως το αξίζουν. Τις μέρες της πανδημίας, όταν κοιτάζεις τους καναπέ σου και σκέφτεσαι πώς κάτι πολύ όμορφο λείπει από πάνω του, τότε είσαι ένας από εμάς, έχεις δώσει διαχρονική αξία στον καναπέ σου, που δεν αποκλείεται να προέρχεται ήδη από τη σειρά Canova της Homad Exclusive, δηλαδή να διαθέτεί σίγουρα ποικίλες διαμορφώσεις για το μαξιλάρι πλάτης και το υποστηρικτικό ρολό του. Αυτα τα μαξιλάρια πλάτης έχουν ‘αγκαλιάσει’ τις σχέσεις με όλους τους ανθρώπους που έχουν αξία στη ζωή σου.

Παίρνεις δυνάμεις

Γυρίζεις πτώμα στην κούραση από το γραφείο, από το γυμναστήριο, από την βόλτα για ποτά και ό,τι άλλο περιλάμβανει η καθημερινότητα σου. Η ώρα φτάνει 11 το βράδυ και ξαφνικά τα μάτια σου βαραίνουν. “Νωρίς είναι ακόμα” σκέφτεσαι αλλά αυτός ο ύπνος στον αγαπημένο σου καναπέ είναι μια μεγάλη ανταμοιβή, είναι η gourmet εκδοχή του ύπνου σου. Δύσκολο να απαρνηθείς το κρεββάτι σου, αλλά αυτοί οι ύπνοι στον καναπέ είναι πάντα μεγάλος πειρασμός. Μεταξύ μας, κάθε βραδινό ύπνο και κάθε μεσημεριανή siesta, εγώ θα τους απολάμβανα περισσότερο σε ένα καναπέ της σειράς Cartesio της Homad Exclusive, αυτούς με τη ξύλινη βάση και τα χοντρά μαξιλάρια μπράτσου, που σου δίνουν την αίσθηση ενός ζεστού κρησφύγετου στην εξοχή.

Διορθώνεις όλα τα λάθη

Θα καθήσεις στον καναπέ σου και θα πάρεις τηλέφωνο τους κολλητούς σου ή το σύντροφό σου για να ζητήσεις συγνώμη και να τα βρείτε ξανά. Θα καθήσεις στον καναπέ σου για να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να ξεχάσεις μια για πάντα τη δύσκολη μέρα που προηγήθηκε. Το είπαμε και παραπάνω, ο αγαπημένος σου καναπές είναι ένα κρησφύγετο, το προσωπικό σου οχυρό σε κάθε δύσκολη στιγμή της καθημερινότητας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου ‘προσωπικό οχυρό’, το μυαλό μας πάει κατευθείαν στους καναπές της σειράς Cosimo της Homad Exclusive.

Δημιουργείς αξίες

Θα τσακωθείς, θα βγεις εκτός εαυτού, θα συμφιλιωθείς, θα δώσεις το πρώτο σου φιλί, την πρώτη σου ζεστή αγκαλιά, θα χωρίσεις, θα κάνεις πιτζάμα – πάρτι, θα τον λερώσεις με φαγητό καθώς θα βλέπεις Champions League ή κάποια σειρά στο Netflix μαζί με κολλητούς σου, θα ξυπνήσεις το επόμενο πρωί και όταν θα δεις το λεκέ θα θελήσεις να βάλεις τα κλάματα. Μια ζωή ολόκληρη, ένα βιβλίο γεμάτο από χρώματα, στιγμές, αναμνήσεις και αξίες θα αποτυπωθούν πάνω στον καναπέ σου. Μεταξύ μας τώρα, αν είχες ένα σύστημα καθιστικού Galileo, με αυτόνομους καναπέδες και συνδυασμούς στοιχείων σε πολλές διαστάσεις, δεν θα σου έκανε καρδιά να το λερώσεις ποτέ.