ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
SPONSORED

Οι 5 στιγμές που η μουσική άλλαξε

Η μουσική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα όλων μας. Υπάρχουν κομμάτια που μας ταξιδεύουν, που μας κάνουν χαρούμενους, μας θυμίζουν παλιές περιπέτειες, μας χαλαρώνουν, μας ξυπνάνε. Για τον καθένα η μουσική και κάθε κομμάτι μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό.

Ο τρόπος που ακούμε μουσική έχει αλλάξει. Πλέον η πρόσβαση είναι πολύ πιο εύκολη από όλες τις συσκευές που συνδέονται στις μουσικές υπηρεσίες.

Αυτό που δεν έχει αλλάξει όμως είναι το μέσο. Για να ακούσουμε τη μουσική που μας αρέσει χρειαζόμαστε και το κατάλληλο ηχείο. Αν το ηχείο δεν είναι καλό η εμπειρία επίσης δεν είναι και αυτή καλή.

Κάπως έτσι γνώρισα το Harman Kardon Go + Play 3, ένα κομψό, φορητό bluetooth ηχείο που με το που το έβγαλα από το κουτί έμοιαζε να περιμένει να παίξει μουσική. Η ανοξείδωτη λαβή του έλαμπε, το τοποθέτησα στο τραπέζι του σαλονιού και με ένα άγγιγμα ζωντάνεψε.

Οι πρώτες νότες ξεχύθηκαν στο δωμάτιο. Το πλούσιο μπάσο έκανε αισθητή την παρουσία του ενώ το συνολικό ηχητικό αποτέλεσμα γέμισε τον χώρο. Δεν ήταν απλώς μουσική, ήταν μια αφύπνιση. Κάθισα στον καναπέ, με κλειστά μάτια, και άφησα τις μελωδίες να με κατακλύσουν. Το bluetooth Go + Play 3 είχε μετατρέψει το σαλόνι μου σε μία αίθουσα συναυλιών.

Το καλό με αυτό το bluetooth ηχείο είναι ότι μεταφέρεται πάρα πολύ εύκολα οπότε γιατί να μην το πάρω μαζί μου να μου κάνει παρέα στην κουζίνα την ώρα που κάνω δουλειές και ετοιμάζω τον καφέ μου; Οι τζαζ ήχοι που έπαιζαν κάλυψαν τον θόρυβο της καφετιέρας αναδεικνύοντας μόνο τα αρώματα του καφέ κάνοντας τη συνολική εμπειρία μία συμφωνία γεύσεων και αρωμάτων.

Ήρθε η ώρα να πάρω καφέ και bluetooth ηχείο να πάμε στο γραφείο να συνεχίσουμε εκεί. Το τοποθετώ στη βιβλιοθήκη και βάζω χαλαρή μουσική που δεν μου αποσπά την προσοχή και ξεκινάω να γράφω και να απαντάω στα emails. Το μπάσο έγινε ο χτύπος της καρδιάς μου, προτρέποντάς με να προχωρήσω. Το Go + Play 3 δεν ήταν απλώς ένα bluetooth ηχείο- ήταν η μούσα μου.

Αφού ολοκληρώθηκαν όλα τα tasks της ημέρας. Το απογευματάκι μετά τη δουλειά και την προπόνηση κάλεσα φίλους στο σπίτι. Κάτσαμε στο σαλόνι και το Go + Play 3 ανέλαβε δράση γεμίζοντας τον χώρο με τους κατάλληλους ήχους. Καθώς τα γέλια γέμιζαν το δωμάτιο, η playlist που έπαιζε από το bluetooth ηχείο Go + Play 3 περιείχε από χαλαρά ροκάκια μέχρι δημιουργώντας το mood κάθε συζήτησης.

Κάπως έτσι η μουσική παρέα με το bluetooth ηχείο Go + Play 3 μπορούν και διαμορφώνουν κάθε στιγμή της ζωής εμπλουτίζοντας τη με μελωδίες και ρυθμό. Στην ουσία δημιουργεί ή μάλλον αναπαράγει σωστά το soundtrack μας απ’ όπου θέλουμε, χωρίς να χρειάζεται να είναι πάντα στην πρίζα.