ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι 6 συσκευές που θα αλλάξουν το σπίτι (και τη ζωή) σου

Όσα είδαμε στο ετήσιο πανευρωπαϊκό συνέδριο της LG Electronics, Innofest 2017, είναι εκείνα που θέλουμε να βάλουμε στο σπίτι μας. Σήμερα κιόλας.

Όσο καλά εξοπλισμένο και να είναι το κάθε σπίτι, πάντα υπάρχει χώρος για νέες προσθήκες. Καινούργιες συσκευές που θα κάνουν τις στιγμές μας σε αυτό πιο ευχάριστες, πιο διασκεδαστικές και φυσικά, πιο “τεχνολογικά” αναβαθμισμένες. Η νέα σειρά οικιακών συσκευών και οικιακής ψυχαγωγίας της LG συνδυάζει την χρηστικότητα και την καινοτομία κι αυτό είναι κάτι που διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι στο Europe Innofest 2017, ένα φεστιβάλ που φέτος πραγματοποιήθηκε στην όμορφη Κρήτη και συγκεκριμένα στη Χερσόνησο Ηρακλείου από τις 13 μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου. Ιδού οι συσκευές που ξεχωρίσαμε.

Η τηλεόραση που κολλάει στον τοίχο

(Κι όμως, δεν είναι πίνακας ζωγραφικής)

Στο χώρο της τηλεόρασης, η LG παρουσίασε μια πραγματική καινοτομία, με την οποία κολλήσαμε και μιλάμε κυριολεκτικά. Το νέο μοντέλο της -το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία OLED- μπορεί να κολλήσει στον τοίχο μαγνητικά αλλά και να λυγίσει, με εξαιρετική απόδοση στις 65 και 75 ίντσες, υποστηρίζοντας πολλά format HDR (Dolby Vision, HDR 10, Technicolor, HLG) και ήxo Dolby Atmos για πρώτη φορά στις τηλεοράσεις. Η σειρά τηλεοράσεων OLED θα συμπληρωθεί και με άλλες σειρές στην υψηλή και μεσαία κατηγορία ενώ και οι τηλεοράσεις LED δέχτηκαν βελτιώσεις με την τεχνολογία Nano Cell, με εξαιρετικά μικρά pixel τα οποία απορροφούν τις διαρροές φωτός βελτιώνοντας με αυτό το τρόπο τις αποδόσεις της εικόνας. Τις τηλεοράσεις θα συντροφεύουν και μπάρες ήχου Dolby Atmos, οι οποίες δείχνουν να κερδίζουν τη προτίμηση του κοινού σε σχέση με τα συστήματα surround, αλλά και το νέο Blu-Ray player 4K της LG με Dolby Vision.

Ξέρεις τι έχει μέσα το ψυγείο (χωρίς να το ανοίξεις)

Το παγκοσμίου φήμης InstaView Door-in-Door ψυγείο, είναι ευρέως αναγνωρισμένο για την “ευφυή” του οθόνη καθώς και τη λειτουργία Κnock-On με τεχνολογία αιχμής η οποία εξοικονομεί ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει κομψή εμφάνιση βγαλμένη από το μέλλον. Μέσω του εργονομικού σχεδιασμού, ο χρήστης δεν χρειάζεται να ανοίγει τόσο συχνά την πόρτα του ψυγείου,-αρκεί για να “χτυπήσει” δύο φορές για να δει το εσωτερικό της, μειώνοντας την απώλεια του κρύου αέρα, ενώ οι λειτουργίες Square Pocket Handle και Hidden Button επιτρέπουν την ευκολότερη πρόσβαση στους χώρους αποθήκευσης. Η λειτουργία NatureFRESH κρατά τα τρόφιμα φρέσκα για περισσότερο καιρό, διατηρώντας τα βέλτιστα επίπεδα υγρασίας και θερμοκρασίας, ενώ με την Dual Door-in-Door, οι χρήστες έχουν την άνεση των δύο ξεχωριστών προσβάσιμων σημείων για ακόμα πιο εύκολη πρόσβαση στα αγαπημένα τους είδη διατροφής.  Παράλληλα, λειτουργώντας με Microsoft Windows 10, η συσκευή μπορεί επίσης να “κατεβάζει” και να χρησιμοποιήσει ποικιλία εφαρμογών από το Windows 10 store συμπεριλαμβανομένων των Allrecipes, Pandora και Netflix. Από το να εκτελέσουμε μία συνταγή, να ακούσουμε μουσική και να απολαύσουμς μια ταινία, και όλα αυτά στην πόρτα του ψυγείου μας.

Το Hub Robot που σε ξεκουράζει

Ποιος δεν θα ήθελε έναν ψηφιακό βοηθό στο σπίτι του; Το ρομπότ ολοκληρώνει τις δουλειές του σπιτιού χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης φωνής συνδεόμενο με άλλες έξυπνες συσκευές LG του σπιτιού, έτσι ώστε μια απλή λεκτική εντολή όπως “Άναψε το κλιματιστικό” ή “Άλλαξε το πρόγραμμα του στεγνωτηρίου”. η συνδεδεμένη συσκευή εκτελεί αυτόματα τη ζητούμενη εργασία. Tο Hub Robot είναι επιπλέον, εξοπλισμένο με μια διαδραστική οθόνη στην οποία μπορεί να προβληθεί πληθώρα πληροφοριών όπως εικόνες από το περιεχόμενο του ψυγείου μέχρι και συνταγές με ηχητικές αλλά και σε μορφή βίντεο βήμα-βήμα οδηγίες. Θέλεις να παίζει μουσική; Να βάλει ξυπνητήρι; Να δημιουργήσει σημειώσεις υπενθύμισης ή να σου δώσει πληροφορίες σχετικά με τον καιρό και την κίνηση στο δρόμο. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Tο Hub Robot μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί πλήρως ακόμα και όταν βρίσκεται σε κοινόχρηστους χώρους του σπιτιού, όπως η κουζίνα ή το σαλόνι. Για να συμπληρώσει το Hub Robot, η LG παρουσίασε επιπλέον μίνι ρομπότ τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν σε άλλα δωμάτια του σπιτιού. Εξοπλισμένα με μια λεία οθόνη, αυτά τα μίνι ρομπότ αποτελούν την προέκταση του Hub Robot και μπορούν να εκτελέσουν πολλές από τις λειτουργίες που εκτελεί κι εκείνο.

Το πλυντήριο που πλένει Χ2 και η ντουλάπα που φρεσκάρει τα ρούχα

Το πλυντήριο είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο του σπιτιού, το οποίο η LG καταπιάνει πρωτοποριακά, με το σύστημα TWIN Wash. Η έξυπνη αυτή καινοτομία επιτρέπει στους χρήστες να πλένουν δύο φορτία ταυτόχρονα, με το πρώτο στην κύρια πλύση και το δεύτερο στο mini πλυντήριο που είναι τοποθετημένο στο βάθρο από κάτω. Το mini πλυντήριο είναι ιδανικό για ευαίσθητα ρούχα που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή ή ιδιαίτερες ρυθμίσεις πλύσεων. Επιπλέον, το πιο σημαντικό είναι ότι μειώνεται ο χρόνος πλύσης, καθώς περισσότερα από ένα φορτία μπορούν να πραγματοποιηθούν  ταυτόχρονα. Τα ρούχα θα βγουν από το πλυντήριο και θα βρουν το δρόμο τους σε μία συσκευή που μοιάζει μαγική. Μια ντουλάπα φρεσκαρίσματος των ρούχων σου που –μεταξύ άλλων- αφαιρεί τα τσαλακώματα από πάνω τους, είναι το next big thing της γκαρνταρόμπας σου.

Το ηχείο που αιωρείται

Ακόμη ένα προϊόν που μας εντυπωσίασε, είναι το LG ηχείο που κυριολεκτικά αιωρείται. Το φουτουριστικό Levitating Portable Speaker της LG (μοντέλο PJ9) αιωρείται στο χώρο πάνω από το συνοδευτικό Levitation Station προσφέροντας ήχο υψηλής ποιότητας. Εκτός από την πρωτοποριακή του εμφάνιση, το ευέλικτο ηχείο δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αναπαράγουν άψογα μουσική, podcasts και άλλο ηχητικό περιεχόμενο στο σπίτι και σε εξωτερικούς χώρους. Όταν η μπαταρία διαρκείας 10 ωρών αρχίζει να εξαντλείται, το έξυπνο φορητό ηχείο ‘κατεβαίνει’ αυτόματα στο Levitation Station και αρχίζει να φορτίζεται ασύρματα χωρίς καμία παρέμβαση από τον ακροατή ή διακοπή της μουσικής. Το PJ9 είναι συμβατό με IPX7 , έτσι ώστε να αντέχει σε οποιεσδήποτε δυσμενείς καιρικές συνθήκες όταν χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους.

Μια συνεργασία που σου θα λύσει τα χέρια

Η ανακοίνωση συνεργασίας της LG με την Amazon και συγκεκριμένα με την ψηφιακή βοηθό – τεχνητή νοημοσύνη Alexa, ήταν το “κερασάκι στην τούρτα” για όλους εμάς τους tech fans. H Amazon τείνει να γίνει κυρίαρχος στους έξυπνους ψηφιακούς βοηθούς με φωνητική επικοινωνία μια και η Alexa εμπλουτίζεται συνεχώς σε ικανότητες και με νέες συνεργασίες. Η Alexa θα παίξει μεγάλο ρόλο στον τομέα του Cloud και των Internet of Things της LG μια η φωνητική βοηθός θα ενσωματωθεί και θα μπορεί να ελέγχει όλες σχεδόν τις οικιακές συσκευές στο σπίτι μέσω του Hub Robot ή και αυτόνομα στα ψυγεία για παράδειγμα απ΄όπου θα μπορούμε  να παραγγέλνουμε προϊόντα supermarket.

Κοινώς, κάποιοι δουλεύουν για τον ελεύθερο χρόνο μας.  Ας τους ανοίξουμε το σπίτι για να το κάνουν σωστά. Ξέρουν τον τρόπο.