SEX

Έχεις Eskimo brothers που ανυπομονούν να σε γνωρίσουν

Υπάρχουν χιλιάδες αδερφοί εκεί έξω που αγνοούν ο ένας την ύπαρξη του άλλου. Βίκυ Χατζηβασιλείου, άρχισε να φτιάχνεις πακέτα, φέρε μας κοντά στα αδέρφια που αγνοούμε.

Όχι, δεν έχουμε αδέρφια που είναι Εσκιμώοι, που ζουν σε ιγκλού και που καμακώνουν πέστροφες με κλειστά μάτια. Ή τουλάχιστον, αυτό είναι το πιθανότερο (εσείς με τους μπαμπάδες ναυτικούς ίσως χρειαστεί να το ψάξετε λίγο παραπάνω).

Με τον όρο ‘Eskimo brother’, έναν όρο που έκανε γνωστό στα πέρατα ο βραδυφλεγής μορφονιός Taco του The League, εννοούμε τους άντρες που γνωρίζετε, και εσείς και αυτοί, ότι έχετε κάνει σεξ με το ίδιο κορίτσι σε κάποια φάση της ζωής σας. Συνήθως οι δύο φάσεις απέχουν αρκετά μεταξύ τους σαν χρόνοι. Εσύ γνώρισες το κορίτσι πρόσφατα, εκείνος κάποια χρόνια πριν.

Αλλά ας περάσουμε να ακούσουμε ένα τραγούδι και επιστρέφουμε αμέσως.

 

(τι τους έχεις κάνει ρε Taco…)

Πριν προχωρήσω, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι, όπως συμβαίνει και στην πραγματική ζωή, δεν γίνεται να συμπαθείς όλους τους συγγενείς σου.

 

Τώρα μπορώ να προχωρήσω.

Είναι κάποιες φορές, μετρημένες στα δάχτυλα των δύο χεριών, που ο bro code ορίζει και καθορίζει μια κατάσταση. Τέτοιες φορές είναι η θητεία στο στρατό, που στο όνομα της απόλυτης βαρεμάρας γίνεσαι κολλητός με τύπους που θα έβλεπες έξω και θα άλλαζες πεζοδρόμιο, το γήπεδο, όπου ενώνεις τη φωνή σου με κυρίους που δεν θα άφηνες στο ίδιο δωμάτιο με την κόρη σου, και η γνωριμία με έναν eskimo brother.

Ο πρώτος που γνώρισα ήταν γνωστός μου, στα όρια του φίλου. Η πρώτη αντίδραση ήταν ένα “ωχ!” ξαφνιασμού και ένα χαζό γέλιο που δεν μπορούσα να εξηγήσω, γιατί τέτοια είναι τα χαζά γέλια, δεν μπορείς να τα εξηγήσεις. Θέλω να πω ότι δεν ένιωσα άσχημα ή περίεργα ή κάτι ουσιαστικά αρνητικό.

Το ‘κορίτσι που μας έκανε συγγενείς’ δεν είχε σημαδέψει κανέναν απ’ τους δυο μας (ούτε κι εμείς εκείνην), ό,τι είχε γίνει, είχε γίνει αρκετά χρόνια πριν και φυσικά -προς απογοήτευση των σχολιαστών που πεθαίνουν να διαβάσουν κάτι σεξιστικό για να κράξουν- δεν περάσαμε χρόνο αναλύοντας και συγκρίνοντας λεπτομέρειες όπως θα κάναμε αν πηγαίναμε γυμνάσιο.

Υπήρχε ένας αέρας συνωμοτικότητας στον αέρα. Δεν είχαμε να χωρίσουμε τίποτα, αυτομάτως τα γούστα μας στις γυναίκες αποδεικνύονταν κοντά, σε σύγκλιση ή ακόμη και σε ταύτιση και αμέσως, ΑΜΕΣΩΣ, αναρωτηθήκαμε τι θα σκεφτόταν το κορίτσι-πέτρα του σκανδάλου, αν μάθαινε ότι γνωριζόμαστε και ότι ‘ξέρουμε’.

Για τον όρο ‘Eskimo brothers’ μπορούν να γραφτούν από πάρα πολύ αστεία πράγματα, όπως το ‘λογικό είναι να συμβαίνουν αυτά κάθε φορά που ένας bro γεμίζει με κάρβουνο τη μηχανή του Pound Town Express’ που είδαμε στο Broslikethissite, μέχρι ιστορικές, σεξιστικές κοτσάνες.

 

“Ένα κρεβάτι είμαστε τελικά”, μονολόγησε με στωικότητα ένα ζευγάρι πίνοντας τον καφέ του πίσω από την εκκλησία του Αϊ Γιώργη του Καρύκη, λίγο πριν ένας μετεωρίτης συντρίψει το τραπέζι τους.

Η έμφαση στη σχέση δύο Eskimo αδερφών δεν δίνεται στο κορίτσι με το οποίο έτυχε να κάνουν και οι δύο σεξ. Η έμφαση δίνεται στη μεταξύ τους (σας) σχέση. Κοιτάζεις τον Τάκη που κοιμήθηκε με τη Μαρία πέντε χρόνια πριν από σένα και βλέπεις έναν δυνάμει αδερφό, με τον οποίο έχεις μοιραστεί μια πολύ συγκεκριμένη και λογικά ευχάριστη εμπειρία.

Είναι σαν να γνωρίζεις κάποιον που ήταν κι αυτός στην κερκίδα των ΑΕΚτζήδων στο Ibrox όταν η ΑΕΚ έπαιρνε τη θρυλική πρόκριση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ εις βάρος της Ρέιντζερς. Είναι σαν να γνωρίζεις κάποιον που περίμενε στην ίδια ουρά με σένα το 2008 για να μπει στο σπίτι-μουσείο του Νταλί στο Φιγκέρες.

 

Να πούμε κάπου εδώ ότι υπάρχουν παρέες κολλητών που φρόντισαν να ανεβάσουν τη σχέση τους σε άλλο επίπεδο καταφέρνοντας επί τούτου να γίνουν Eskimo brothers. Άλλοι κολλητοί έχουν κανονίσει από τα 10 ότι θα κουμπαριάσουν κι άλλοι κανονίζουν εκεί στα 20 ότι θέλουν να γίνουν αδελφοποιτοί. (Κρύβω για λίγο το πρόσωπό μου για το ‘αδελφοποιτοί’).

Το θέμα είναι αυτό ή το θέμα είναι ότι υπάρχουν κορίτσια που δεν έχουν πρόβλημα να χαριεντιστούν με δύο τύπους ξέροντας ότι είναι κολλητοί; Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Το θέμα είναι να εξηγηθεί αυτή η χαζοχαρά που επικρατεί όταν μαθαίνεις για έναν Eskimo brother που δε γνώριζες.

Μπορεί να είναι διάσημος και να σου δίνει τροφή για απέραντο αυτο-τρολάρισμα τύπου είμαι Eskimo με τον Ίσμα Μπλάνκο (λέμε τώρα). Μπορεί να είναι εμφανώς πιο ωραίος γκόμενος από σένα και να ανέβεις ψυχολογικά. Μπορεί να είναι χίλια δυο πράγματα, αλλά είναι αδερφός σου. Γίνεται να μην τον αγαπήσεις;

Ενδεικτικά, ο Kris Humphries είναι Eskimo brother με τον Kanye West (λόγω Kim), ο Brad Pitt με τον Justin Theroux (λόγω Jennifer Aniston) και ο Ethan Hawke με τον Gary Oldman (λόγω Uma Thurman).

Αν κάτι κάνει ευχάριστο όλη αυτήν την υπόθεση του Εσκιμώου αδερφού είναι το γεγονός ότι το κορίτσι με το οποίο είχατε και οι δύο κάτι δεν σημάδεψε κανέναν.

 

Μήπως τελικά οι Eskimo brothers είναι οι χίπηδες του 2014; Θα έλεγα φωναχτά το ‘ναι’ αλλά φοβάμαι μη με ακούσουν, αλλά το έμφυτο κόμπλεξ-ταμπού για την άβολη και βασανιστική στιγμή που γνωρίζεις τον πρώην της νυν σου, θα στέλνει τον όρο και τον πολιτισμό εκατό χρόνια πίσω.

Φοβάμαι ότι η χαζοχαρά του εσκιμομπραδερισμού τροφοδοτείται από το απόν συναίσθημα στην ετεροχρονισμένη επαφή σας με το ίδιο κορίτσι. Και επειδή ξαφνικά γίνομαι λόγιος, θα κλείσω με λίγο Taco για να παγώσω τον εγκέφαλο.