ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτερες παραλίες της Μυκόνου. By Ελίνα Καντζά

Την Μύκονο την ξέρεις ως νησί της ακολασίας και των σελέμπριτι. Μόνο που αν βρεθείς στις παραλίες της, θα ξεχάσεις οτιδήποτε γίνεται στη Χώρα.

Για τις επόμενες εβδομάδες του καλοκαιριού, το ONEMAN θα σου παρουσιάζει ωραίες παραλίες σε μερικά από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας μας. Για κάθε νησί, θα ζητάω τη βοήθεια κάποιου φίλου που είναι στο εκάστοτε νησί και ξέρει καλύτερα ποιες παραλίες αξίζει να αναφέρουμε. Την αρχή την κάνουμε με την Μύκονο και την Ελίνα Καντζά. Επειδή ως ONEMAN την αγαπάμε. Την Ελίνα, όχι τόσο την Μύκονο.

Με τα δικά της λόγια λοιπόν (αλλά και μερικές δικές της φωτογραφίες on the spot), ιδού οι καλύτερες παραλίες της Μυκόνου και τι θα συναντήσεις εκεί..

Άγιος Σώστης

 

Οι ψαγμένοι του νησιού διαλέγουν Άγιο Σώστη. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου νερό και καφέ γιατί δεν έχει τίποτα εκεί για να αγοράσεις. Αν κάνει πολλή ζέστη, σκέψου το ξανά μιας και αφήνεις το αμάξι ψηλά και κατεβαίνεις με τα πόδια μέχρι την παραλία. Αν φτάσεις ως εκεί, να φας οπωσδήποτε στο Kiki’s. Μια ταβέρνα που δουλεύει χωρίς ρεύμα. Όλα στα κάρβουνα. Μόνο που πρέπει να κάτσεις στην ουρά για τραπέζι. Ούτε ο Abramovic δεν κλείνει τραπέζι εκεί.

Λια

 

Είναι αρκετά μακρινή αλλά είναι πολύ όμορφη και ήσυχη παραλία, γι’ αυτό την προτιμούν και μεγαλύτεροι σε ηλικία και οικογένειες. Είναι λίγο βραχώδης και τα νερά της είναι πάντα παγωμένα μιας και είναι από τις πιο βορινές παραλίες του νησιού. Φέτος έχει ανοίξει και καταδυτική σχολή στην παραλία γιατί έχει πολύ ωραίο βυθό ανοιχτά της Λιας.

Στην αμμουδιά της Λιας

Καλό Λιβάδι

 

Ιδανική για οικογένειες με παιδιά μιας και είναι η πιο ρηχή παραλία και η αμμουδιά είναι υπέροχη. Μεγάλες ξαπλώστρες στο Solimar στα αριστερά και σε ιδανική απόσταση η μία από την άλλη για να μην κολλάει ο ένας πάνω στον άλλο. Λίγο πιο πέρα υπάρχουν watersports για όποιον θέλει. Είναι απέραντη η παραλία οπότε αν θες την ηρεμία σου, σίγουρα θα βρεις ένα μέρος να χαλαρώσεις.

Πάνορμος

 

Είναι η αγαπημένη μου γιατί είναι πολύ χύμα και relax. Έχει τόσες μαξιλάρες και ξαπλώστρες που θα βρεις σίγουρα κάπου ωραία να κάτσεις. Τα παιδιά στο Adva είναι τόσο θετικά  που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Έχουν τον πιο ωραίο καφέ του νησιού αλλά μπορείς και να κάτσεις να φας το απόγευμα στην πολύ καλή κουζίνα τους. Τώρα τελευταία άνοιξε η Jo ένα κιόσκι για μασάζ ενώ υπάρχει και μια μικρή boutique για να χαζέψει η κοπέλα σου.

Στο Adva στον Πάνορμο

Αγράρι

 

Άγρια παραλία αλλά πολύ όμορφη. Έχει και βότσαλο και είναι πολύ βαθιά και απότομη παραλία. Γι’ αυτό και δεν βλέπεις σχεδόν ποτέ εκεί οικογένειες. Μην την φοβηθείς όμως. Αν σου αρέσουν οι παραλίες με βαθιά νερά είναι πολύ ωραία. Μόνο μην πας όταν έχει πολύ αέρα γιατί θα έχει σίγουρα κύμα. Στο μικρό μπαράκι που υπάρχει, θα βρεις τα απαραίτητα.

Αγία Άννα

Είναι 2 οι παραλίες με αυτό το όνομα. Εσύ να προτιμήσεις εκείνη που είναι κοντά στην Παράγκα. Μιλάμε για μια παραλία βγαλμένη από τη δεκαετία του 50, με παλιού τύπου ξαπλώστρες. Να πας αργά σε αυτή την παραλία ώστε μετά να κάτσεις να φας στο ταβερνάκι Νικόλας. Σπιτικό φαγητό από την μαμά της Κατερίνας και του Νικόλα. Πολλοί που δουλεύουν στην Μύκονο πάνε εκεί όταν πεθυμούν σπιτικό φαγητό.

Ορνός

 

Εκεί θα βρείς πολύ από τον κόσμο που δουλεύει στο νησί και συγκεκριμένα στο Kuzina. Αμμουδιά στην παραλία, ρακέτες, φασαρία, αλλά και κάτι πολύ ωραία και άνετα κρεβάτια για να χαλαρώσεις, με γάζες να κρέμονται για να σου κάνουν σκιά.

Ψαρού

 

Είναι από τις αγαπημένες μου αν και είναι καθαρά κοσμική. Πας εκεί για να δεις και να σε δουν. Ιούλιο και Αύγουστο η κατάσταση είναι απαγορευτική με τόσο κόσμο, αλλά τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο είναι ιδανική. Όσο και να φυσάει ο αέρας στο νησί, στην Ψαρού κόβει πάντα. Ξαπλώστρα πρέπει να κλείσεις για να βρεις και μετά τις 5-6 αρχίζει το party.

Ο Ivan στην Ψαρού. Αν δεν τον ξέρεις, δεν βρίσκεις ξαπλώστρα

Ευχαριστούμε την Ελίνα για τις πληροφορίες που μας έδωσε. Αν θες να την πετύχεις στην Μύκονο, θα την βρεις καθημερινά στο νέο μαγαζί που άνοιξε στον κεντρικό δρόμο, την οδό Ματογιάννη στη Χώρα. Λέγεται White και είναι ένα mix n’ match κατάστημα. Μπορεί το ανδρικό corner να μην έχει άπειρα πράγματα αλλά η κοπέλα σου θα έχει άπειρες επιλογές από ρούχα, αξεσουάρ και παπούτσια. Το team του μαγαζιού ταξιδέυει σε όλο τον κόσμο φέρνοντας πολύ ψαγμένα ρούχα και labels από Αμερική, Βραζιλία, Κολομβία κλπ. Στο κατάστημα θα βρεις και τα el jewels που φτιάχνει η ίδια η Ελίνα.

Ραντεβού στο επόμενο νησί..