ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτερες παραλίες της Πάρου

Άλλο ένα party island που δεν είναι φημισμένο για τις παραλίες του. Το ONEMAN έχει τις αντιρρήσεις του.

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα του ONEMAN στις καλύτερες παραλίες των νησιών μας. Μετά την Μύκονο, την Σαντορίνη και την Κρήτη, σειρά έχει η Πάρος. Και δεν υπάρχει καλύτερος άνθρωπος για να μας αναλύσει τις παραλίες της Πάρου, από τον Νίκο Μορφέση, ιδιοκτήτη και resident dj του Shark στην Νάουσα.

Μοναστήρι

 

Είναι στα 14 χιλ από την Παροικιά. Φουλ οργανωμένη και ιδανική για οικογένειες μιας και τα νερά της είναι ρηχά για πολλά μέτρα. Τα παιδιά μπορούν να παίξουν τόσο εκεί όσο και στην αμμουδιά της. Προφυλάσεται από βόρειους ανέμους οπότε είναι ιδανική για τα μελτέμια του Αυγούστου.

Κολυμπήθρες

 

Η πιο γνωστή παραλία της Πάρου χάρη στα καταπράσινα νερά της. Ακομα και οταν φυσάει, η φυσική της ομορφιά σε αναγκάζει να την επισκέπτεσαι. Τα μικρά κολπακια και η ηρεμια που επικρατεί, είναι συνδυασμός που την κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή. Θα δεις πολλούς λάτρεις του σκι στα ανοιχτά.

Λάγγερη

 

Η πρόσβαση είναι λίγο δύσκολη αλλά η ψιλή άμμος και οι μεγάλοι αμμόλοφοι θα σε ανταμείψουν για την όποια ταλαιπωρία. Είναι μόλις 2 χιλιόμετρα από την Νάουσα. Αν είσαι από τους πουριτανούς, καλύτερα να την αποφύγεις μιας και μαζεύει αρκετούς γυμναιστές.

Σάντα Μαρία

 

Εξαιρετικά οργανωμένη παραλία. Beach bar, εστιατοριο, beach volley, θαλάσια σπορ. Οπότε αν είσαι τύπος που θέλει απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση στο μπάνιο του, μάλλον καλύτερα να την αποφύγεις. Η Σάντα Μαρία είναι ιδανικός προορισμός για μεσημεριανή διασκέδαση.

Καλόγερος

 

Βρίσκεται κοντά στον Μώλο και πρόκειται για έναν σχετικά μικρό κόλπο. Μην παραξενευτείς αν δεις κάποιους να κάνουν λασπόλουτρα στην παραλία αυτή μιας και πέρα από την άμμο υπάρχει και άργιλος. Ονομάζεται έτσι γιατί ο αστικός μύθος λέει ότι ένας καλόγερος είχε αυτοκτονήσει από έναν βράχο πάνω από την παραλία.

Χρυσή Ακτή

 

Λευκή άμμος σε μία αρκετά μεγάλη σε πλάτος παραλία. Από τις πιο όμορφες παραλίες της Πάρου μιας και τα νερά της έχουν κερδίσει Γαλάζια Σημαία. Ο αέρας που πνέει μόνιμα στην περιοχή την καθιστά ιδανική για θαλάσσια σπορ.

Φάραγγας

 

Όχι ένα αλλά τρία μικρά κολπάκια για να διαλέξεις εκείνο που ταιριάζει περισσότερο σε εσένα και την παρέα σου. Τα γαλάζια νερά και η αμμουδιά στα κολπάκια αυτά τα καθιστά πολυσύχναστα αλλά όλο και κάπου θα βρεις κι εσύ μιας θέση για την πετσέτα σου.

Πούντα (Αντιπάρου)

 

Πολύ κοντά εκεί που ξεκινούν τα δρομολόγια για Αντίπαρο, μπορείς να βρεις την όαση των θαλάσσιων σπορ. Το στενό Πάρου – Αντιπάρου ενδείκνυται για τους λάτρεις του kite-surf και άλλων θαλάσσιων σπορ.

Όχι ότι υπάρχει περίπτωση να περάσεις τις διακοπές σου στην Πάρο χωρίς να κάνεις μια βόλτα από το ιστορικό Shark, αλλά είπαμε να σου το υπενθυμίσουμε. Το Shark έκλεισε 15 χρόνια λειτουργίας και ο Νίκος Μορφέσης πίσω από τα decks μπορεί να εγγυηθεί ότι από την μπάρα του θα φύγεις χαρούμενος, ιδανικά πιωμένος και μουσικά παιδευμένος.