SEX

Οι καλύτεροι πιθανοί χωρισμοί

Υπάρχουν τρόποι και τρόποι να χωρίσετε. Μετά από πολλά χρόνια στους αποχαιρετισμούς, το ΟΝΕΜΑΝ γράφει για τους πιο μαλακούς.

“Έφτασε η ώρα να χωρίσουμε, την αγάπη που ‘χαμε να σβήσουμε, εγώ κι εσύ”, τραγουδούσαν μονιασμένοι ο Νίκος Καρβέλας και η Άννα Βίσση πριν δύο δεκαετίες και μικροί τότε, πιστέψαμε ότι οι χωρισμοί μπορούν να γίνουν πεδία πολιτισμού και νίκης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Πόσο λίγο τους ξέραμε (τους χωρισμούς).

 

Οι χωρισμοί, όπως και κάθε τι σε αυτή τη μάταιη ζωή, αναλύονται σε τακτικές, σαν αυτές του Μουρίνιο στην Τσέλσι, του Ζοτς στην Φενερμπαχτσέ και του Νικόλα του Αλέφαντου, τις οποίες σχεδιάζει με ξύλο, στο χώμα πίσω από το Καλλιμάρμαρο.

Ο χωρισμός είναι ένας αλγόριθμος.

(- Ρε άνθρωπε, σύστημα δεν μας είπες μόλις ότι είναι;

-Ναι, μάλιστα. Αλλά είναι και αλγόριθμος)

Ο ίδιος αλγόριθμος που εγγυάται έναν ήπιο χωρισμό, μπορεί με μια μικρή μεταβολή να οδηγήσει με φόρα σε τραύμα (βλ. τραυματικός χωρισμός). Και γενικά δεν είναι να παίζουμε μ’ αυτά. Βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο, το ΟΝΕΜΑΝ γράφει για τους χωρισμούς που θα παίρναμε στο σπίτι και θα φροντίζαμε σαν κατοικίδια.

Το ‘μη χείρον, βέλτιστον’ δε λένε;

Ο μοιραίος χωρισμός

Το σύστημα του χωρισμού: Χωρίσατε κοινή συναινέσει. Ήσασταν μαζί πολλά χρόνια (πολλά=οτιδήποτε πάνω από πέντε), αγαπιέστε βαθιά, αλλά την τελευταία φορά που νιώσατε ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλο, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκτός Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί είναι στη λίστα: Γιατί δυο-τρία μερόνυχτα μετά το χωρισμό, η μελαγχολία θα περάσει κι εσείς θα συνεχίσετε να μην πονάτε ο ένας για τον άλλο. Όχι;

Αυτός που σε βγάζει από τη δύσκολη θέση

Το σύστημα του χωρισμού: Είμαστε πολύ κοντά στην πρώτη συνθήκη. Έχει επέλθει βαρεμάρα και οι φορές που νιώθεις ότι πιάνεις το δικό σου πόδι ενώ πιάνεις το δικό σου, αυξάνονται επικίνδυνα. Δεν έχεις όμως τα κότσια να τη χωρίσεις. Είσαι βολεμένος κι αυτό δεν είναι ίδιον αγαθού ανδρός. Κι έρχεται -για άγνωστο λόγο- και σε χωρίζει αυτή. Ε, δε σου άξιζε τέτοια διευκόλυνση.

Γιατί είναι στη λίστα: Δεν στηρίζουμε καθόλου την τάση σου να μην ξεβολευτείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ότι σε βγάζει από τη δύσκολη θέση δεν σου έρχεται κουτί.

Χωρισμός, ο παντελονάτος

Το σύστημα του χωρισμού: Δεν τη θες άλλο, η σχέση δεν πάει πουθενά. Της ζητάς να τα πείτε και της λες την αλήθεια. Θέλεις να χωρίσετε.

Γιατί είναι στη λίστα: Γιατί η ειλικρίνειά σου θα εκτιμηθεί. Κάποτε. Όταν ξεπεράσει το χωρισμό. Και γιατί πρέπει να τιμήσεις τα παντελόνια σου.

Ο reverse παντελονάτος

Το σύστημα του χωρισμού: Ό,τι είπαμε πιο πάνω, αλλά με θύτη την ίδια. Χμ, είσαι ωραίος τύπος, αλλά φαντάζομαι ότι υπάρχουν κορίτσια εκεί έξω που θα σε χώριζαν.

Γιατί είναι στη λίστα: Γιατί προτιμάς να σε χωρίσει στα ίσα (κι ας τη θες ακόμα).

Ο χωρισμός του καβατζωμένου

Το σύστημα του χωρισμού: Δεν έχει σημασία ποιος χωρίζει ποιον εδώ πέρα. Σημασία είναι ότι δεν χωρίζεις πριν κλειδώσεις τη διάδοχη κατάσταση. Τελικά, μόλις ανακοινωθεί το τέλος, εσύ έχεις ώμο να κλάψεις, δηλαδή κορίτσι να κοιτάξεις στα μάτια (περίπου).

Γιατί είναι στη λίστα: Γιατί ο πόνος είναι μετριασμένος. Κι αυτό είναι κάτι που έχεις χτίσει από πριν.

Οτιδήποτε μακριά από αυτό που συμβαίνει στο ‘Ένας χωρισμός’

Τα είπαμε παιδιά, ταινιάρα, αλλά αυτός ο χωρισμός είναι μια δίωρη μαχαιριά.

Αυτός με το αδιάσειστο στοιχείο

Το σύστημα του χωρισμού: Τη χωρίζεις μόλις οι υποψίες ότι σε κερατώνει επιτέλους βγουν αληθινές. Βρήκες ένα στοιχείο και τώρα μπορείς να τη χωρίσεις φωνάζοντας “Το ‘ξεραααααα!”.

Γιατί είναι στη λίστα: Γιατί -παρά τον οδυνηρό λόγο- ξαλαφρώνεις ρε παιδί μου. Δεν βγήκες και τρελός.

Ο χωρισμός (μιας σχέσης) εξ αποστάσεως

Το σύστημα του χωρισμού: Μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται και τα γνωστά. Με τη διαφορά ότι το τέλος μιας εξ αποστάσεως σχέσης, όσο δύσκολο κι αν είναι στην πράξη, είναι συνήθως αυτό που πρέπει να γίνει. Άρα και οι δύο βολεύεστε με αυτό.

Γιατί είναι στη λίστα: Το πόσο καλός είναι αυτός ο χωρισμός θα το διαπιστώσεις όταν ξεκινήσεις την επόμενη σχέση σου, που θα λαμβάνει χώρα στο παρόν και στο κοντά. Όταν ξεκινήσεις μια κανονική σχέση δηλαδή.