© John Locher / Associated Press
SEX

Οι πιο υποτιμημένες στάσεις σύμφωνα με τις πορνοστάρ

Με λίγα λόγια, το vanilla sex κακώς το υποτιμάμε. Μόνο ξενέρωτο και βαρετό δεν είναι τελικά. Δεν το λέμε εμείς, αλλά η εμπειρία. 

Δεν είναι κοινό μυστικό ότι λίγο πολύ όλοι έχουμε μπει στη διαδικασία κάποια στιγμή να πειραματιστούμε στη σεξουαλική μας ζωή με διάφορες και διαφορετικές στάσεις με βαθμό δυσκολίας και επικινδυνότητας, έτσι για να ταράξουμε τα νερά. Να βγούμε από τη ρουτίνα, να φουντώσουμε το πάθος, να γίνουμε πιο περιπετειώδεις σεξουαλικά, ειδικά αν είμαστε σε μακροχρόνια σχέση.

Έλα όμως που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Βασικά, δεν είναι καθόλου έτσι. Είναι πιο απλά από όσο φανταζόμαστε και εμείς τα κάνουμε περίπλοκα βάζοντας στο κρεβάτι μας στάσεις που στο τέλος της ημέρας, μόνο να απολαμβάνουμε την όλη διαδικασία δεν μας αφήνουν. 

Άλλωστε το ζητούμενο στο σεξ, όπως αναφέρει η πορνοστάρ Nova Sky στο Mashable είναι «η ικανοποιήση που έρχεται με την κορύφωση. Ακόμα όμως κι αν αυτή δεν έρθει για τη γυναίκα για παράδειγμα, μπορεί και πάλι είναι μία απολαυστική εμπειρία».

Μιλώντας στην ιστοσελίδα, η Sky και συνάδελφοί της από τη βιομηχανία του πορνό προσπάθησαν να καταγράψουν ποιες είναι οι στάσεις που κακώς υποτιμούμε στο σεξ. Τις στιγματίζουμε ως βαρετές και ξενέρωτες, ενώ προσφέρουν μεγαλύτερη ευχαρίστηση συγκριτικά με κάποιες ριψοκίνδυνες που έχουν κερδίσει δημοφιλία. 

Η Jade Kush δεν βγάζει την ουρά της απ’ έξω. Σύμφωνα με την ίδια, καθοριστικό ρόλο για αυτή την «παρεξήγηση», όπως την χαρακτηρίζει, έχουν παίξει οι ταινίες ερωτικού περιεχομένου που στην πλειοψηφία τους περνούν το μήνυμα ότι όσο πιο τραβηγμένες από τα μαλλιά είναι οι στάσεις, τόσο καλύτερος ο οργασμός.

Ποιες είναι όμως οι πιο υποτιμημένες στάσεις;

Οι πορνοστάρ που συμμετείχαν στην έρευνα του Mashable συμφωνούν ότι με στάσεις όπως το doggy και το reverse cowgirl, το οποίο να σημειώσουμε ότι μπορεί να οδηγήσει πολύ εύκολα σε τραυματισμούς, χάνεται η ουσία στο σεξ. 

«Όταν μία στάση έχει βαθμό δυσκολίας στην εκτέλεσή της ή η θέση είναι άβολη, τότε κουράζει. Και όταν κουράζεσαι, πώς να ευχαριστηθείς το σεξ;», εξηγεί η Sheena Rose για να προσθέσει η Joslyn Jane: «Επίσης, το doggy για παράδειγμα μπορεί να είναι επίπονο για τη γυναίκα, ειδικά αν ο παρτενέρ έχει πέος με άνω του μετρίου μήκους ή πάχους».

Η Sky ρίχνει στο τραπέζι τη μία από τις δύο στάσεις που δεν θα έπρεπε να υποτιμούμε στο κρεβάτι: το ιεραποστολικό. Σύμφωνα με την ίδια, δεν υπάρχει τίποτα βαρετό στη συγκεκριμένη στάση, που όπως λέει βλέπεις από σπάνια έως καθόλου σε ταινίες πορνό.

«Κι όμως, είναι μία στάση που φέρνει τους συντρόφους πολύ κοντά, ευνοώντας την οπτική επαφή που είναι σημαντική στο σεξ. Αρκεί μία ματιά, ένα φιλί για να φέρει τα πάνω-κάτω στον έναν από τους δύο ή και στους δύο μαζί», αναφέρει η Marica Hase.

«Ταυτόχρονα, είναι από τις στάσεις που προσφέρουν βαθιά διείσδυση την οποία εμείς οι γυναίκες την έχουμε τόσο ανάγκη», συμπληρώνει η Charlie Forde.

Κι αν η μία κακώς υποτιμημένη στάση είναι το ιεραποστολικό, η άλλη ποια είναι;«Το κουτάλι (ο άντρας έρχεται από πίσω και αγκαλιάζει τη γυναίκα, που είναι ξαπλωμένη στο πλάι)», απαντά η Sheena Rose και συνεχίζει: «είναι από τις στάσεις που μπορούν να προσφέρουν ακόμα και ταυτόχρονο οργασμό, αν τα χέρια του παίζουν με τα επίμαχα σημεία του κορμίου της, τις θηλές και την κλειτορίδα της». 

Το vanilla sex αποδεικνύεται τελικά πολύ πιο ενδιαφέρον και μάλιστα δια στόματος των εργαζομένων στη βιομηχανία του πορνό. Αυτό και μόνο έχει τη σημασία του.