© iStock
SEX

Οι τρόποι για να αντέχεις περισσότερο στο κρεβάτι

Χρήσιμες συμβουλές αν η πρόωρη εκσπερμάτιση έχει κάνει την εμφάνισή της στη ζωή σου.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι ένα ταμπού που πρέπει επιτέλους να σπάσουμε. Το να μη συζητάς για αυτήν ή ακόμα χειρότερα να προσπαθείς να την κρύψεις δεν οδηγεί πουθενά – αντίθετα σε φέρνει μπροστά σε ένα σεξουαλικό αδιέξοδο, έχοντας μεγάλες πιθανότητες να χτυπήσεις στον τοίχο. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβεί κάτι τέτοιο στη σεξουαλική ζωή σου.

Πώς ακριβώς, λοιπόν, μπορεί να ξεπεράσεις αυτό το συνήθως παροδικό πρόβλημα; Ακολουθούν 10 απλά τρικ για να αντέχεις περισσότερη ώρα στο κρεβάτι.

Άλλωστε, μπορεί να τα χρησιμοποιήσεις και για να έχεις περισσότερη διάρκεια στο σεξ, ακόμα και αν δε βιώνεις συμπτώματα πρόωρης εκσπερμάτισης.

Μίλα της

Ήρθε η ώρα να μιλήσετε για αυτήν την καυτή πατάτα που υπάρχει πάνω στο κρεβάτι σας. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπεράσεις το συγκεκριμένο ερωτικό εμπόδιο μόνος σου. Σε αυτά τα πράγματα χρειάζεται επικοινωνία και συνεργασία.

κρεβάτι σεξ © Charles Deluvio / Unsplash

Το προφυλακτικό

ΟΚ, αν πρόκειται για νέα σχέση μάλλον το χρησιμοποιείτε ούτως ή άλλως. Αν όμως είστε πολλά χρόνια μαζί και έχετε περάσει στην επόμενη φάση, ίσως μπορείτε να κάνετε ένα βήμα πίσω: το προφυλακτικό λειτουργεί επιβραδυντικά στο θέμα της κορύφωσης.

Το ειδικό προφυλακτικό

Πριν δοκιμάσεις κάποιες ειδικές κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, μπορεί να δώσεις μία ευκαιρία στα προφυλακτικά με ειδική επιβραδυντική δράση. Σε κάποιες περιπτώσεις κάνουν θαύματα. (Σε κάποιες άλλες όχι, δε χάνεις όμως τίποτα να τα δοκιμάσεις).

Η μέθοδος «παύση και πίεση»

Τι ακριβώς πρέπει να κάνεις εδώ; Όταν είσαι έτοιμος να ολοκληρώσεις θα πρέπει να χαλαρώσεις, να σταματήσεις, και να πιέσεις την κορυφή του πέους σου (απαλά, δεν χρειάζονται αγριάδες) για μερικά δευτερόλεπτα. Μετά, συνέχισε από εκεί που είχες μείνει.

Στοχευμένη γυμναστική

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι ασκήσεις πυελικού εδάφους, της περιοχής δηλαδή κοντά στη λεκάνη, μπορούν να βοηθήσουν να πετύχεις τον σκοπό σου. Μία πολύ απλή άσκηση είναι να ξαπλώσεις ανάσκελα, αφού πρώτα έχεις ουρήσει, και να σφίγγεις τη συγκεκριμένη περιοχή για πέντε δευτερόλεπτα. Μετά, ακολουθούν πέντε δευτερόλεπτα χαλάρωσης. Και πάμε πάλι.

Κατεβάστε ταχύτητα

Το πιο παλιό κόλπο από το βιβλίο με τις συμβουλές για το κρεβάτι. Όπως είπαμε όμως και πιο πάνω: πρέπει να υπάρχει επικοινωνία ανάμεσά σας – και όχι απλά να μειώνεις τον ρυθμό, χωρίς να είστε στο ίδιο μήκος κύματος. 

Αλλάξτε στάση

Κάθε φορά που φτάνεις στο κρίσιμο σημείο, μπορείτε να αλλάζετε στάση. Αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμα.

Τα προκαταρκτικά

Μπορείς να επικεντρωθείς περισσότερο σε αυτά, δίνοντας προσοχή στο τι θέλει εκείνη. Μήπως να περάσεις αρκετά λεπτά για να την ικανοποιήσεις με τα χέρια ή τη γλώσσα σου;

Να σου συστήσουμε το edging

Δεν είναι η πιο απλή τεχνική στον πλανήτη, αλλά αν τα καταφέρεις τότε θα βιώσεις συγκλονιστικά αποτελέσματα. Ποια είναι τα πέντε βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις; Ξεκινάτε, διακόπτετε αμέσως πριν τελειώσεις, κατεβάζετε ένταση, ανεβάζετε ξανά ρυθμό και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ξανά όσες φορές αντέχετε.    

Η τελευταία λύση: αυνανισμός

Ναι, τόσο απλό τόσο χρήσιμο. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ύστερα από έναν αυνανισμό, λίγο πριν το σεξ, θα αντέξεις για (αρκετή) περισσότερη ώρα στο κρεβάτι.