LIFE

Οι υπηρεσίες που μπορούν να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σου

Ή αλλιώς όλες εκείνες οι φορές που ένιωσες τυχερός που ζεις στην εποχή της τεχνολογίας.

Ίσως έχει τύχει κάποια στιγμή στη ζωή σου να πεις “μακάρι να ζούσα σε άλλη εποχή”. Δεν έχει σημασία γιατί το είπες, σημασία έχει ότι το είπες. Με μια δεύτερη σκέψη όμως, ίσως το μετανιώσεις. Όχι επειδή δεν ήταν ωραίες οι παλιές εποχές, όχι γιατί δεν ζηλεύουμε πράγματα και καταστάσεις του παρελθόντος, αλλά γιατί η δική μας εποχή είναι η εποχή της τεχνολογίας. Η σωστή, ορθολογική χρήση της μπορεί να κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη.

Αναπολούμε την επικοινωνία face to face που ήταν πιο ενδιαφέρουσα και άμεση, όμως όλοι έχουμε στο κινητό μας εφαρμογές επικοινωνίας για να μιλάμε σε καθημερινή βάση με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Κάθε τι που μας διευκολύνει κατά τη διάρκεια της απαιτητικής καθημερινότητάς μας είναι ευπρόσδεκτο. Αυτά που θα δεις στην παρακάτω λίστα είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα υπηρεσιών που μας “λύνουν” τα χέρια καθημερινά.

Online κρατήσεις

Θες να κάνεις κράτηση για σινεμά ή θέατρο; Θες να δώσεις το παρών σε κάποιο event; Θες να κλείσεις ραντεβού με έναν γιατρό; Μπορείς να κάνεις τα πάντα οnline. Δεν τρέχεις, δεν παίρνεις τηλέφωνα, το μόνο που κάνεις είναι μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο και με το πάτημα ενός κουμπιού όλα είναι έτοιμα.

H υπηρεσία e-ΕΥΔΑΠ

Κι αν όλα τα υπόλοιπα που αναφέρουμε τα ξέρεις εδώ και καιρό, πάντα έρχεται να προστεθεί κάτι καινούριο στη λίστα με τις υπηρεσίες που τα κάνουν όλα πιο απλά. Το e-ΕΥΔΑΠ είναι αυτό το “κάτι καινούριο” που θα σου αρέσει πολύ. Η ΕΥΔΑΠ εκσυγχρονίζει τις υπηρεσίες που παρέχει στους πελάτες της και πλέον όλες οι διαδικασίες που σε αφορούν μπορούν να γίνονται διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας της σε ένα περιβάλλον υψηλής ασφάλειας και σύμφωνο με την προστασία προσωπικών δεδομένων. Ουσιαστικά, η παροχή του νερού σου περνάει από το pc σου.

 

Μπορείς να κάνεις όλες τις συναλλαγές σου με την ΕΥΔΑΠ από τον καναπέ σου. Από την πληρωμή του λογαριασμού μέσω της υπηρεσίας e-Bill μέχρι την ενημέρωση χωρίς χρέωση με email ή και sms για την έκδοση του λογαριασμού σου ή για μεγάλες καταναλώσεις των παροχών σου. Επιπλέον, για να μην χάνεις χρόνο περιμένοντας στην ουρά, μπορείς να διορθώσεις τα στοιχεία των παροχών σου σε περίπτωση μεταβολής τους με ένα κλικ. Τόσο απλά.

 

Αν πάλι επιθυμείς να επιλέξεις τη λήψη Ηλεκτρονικού λογαριασμού καταργώντας τον έντυπο, τότε βοηθάς κι εσύ με τον δικό σου τρόπο στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος. Με λίγα λόγια και η επικοινωνία με την ΕΥΔΑΠ και η διεκπεραίωση των αιτημάτων σου γίνεται πιο αποτελεσματική και πιο γρήγορη και κάνεις καλό στο περιβάλλον.

Το “έξυπνο” hi-tech σπίτι

H εξέλιξη της τεχνολογίας έχει φέρει καινοτομίες που μας προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής και ανεβάζουν σε άλλο επίπεδο την καθημερινότητά μας. Ένα “έξυπνο σπίτι” είναι εξοπλισμένο με συσκευές και υπηρεσίες που κάνουν σχεδόν τα πάντα αυτόματα ή απλά χρειάζονται μια πολύ μικρή παρέμβαση από τον άνθρωπο. Είναι το λεγόμενο “connectivity”, η επόμενη μέρα στις λειτουργίες των συσκευών που προγραμματίζονται για να τα κάνουν όλα πιο γρήγορα και πιο εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να κουνήσεις ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι. Εντάξει μπορεί μόνο αυτό.

Τραπεζικές συναλλαγές

Αν περάσεις μια βόλτα από κάποια τράπεζα θα δεις σίγουρα πολλούς που στέκονται ακόμα σε ουρές περιμένοντας να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτοί όμως είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Ο κανόνας εδώ και χρόνια λέει πως όλες οι τραπεζικές συναλλαγές μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα από το pc ή από το κινητό σου, εύκολα και γρήγορα. Η καχυποψία που υπήρχε στο παρελθόν ως προς τις μεταφορές χρημάτων και τις διαδικτυακές συναλλαγές πλέον σε μεγάλο ποσοστό έχει εξαλλειφθεί.

Χάρτες και live κίνηση

Αν οδηγείς και είσαι όλη μέρα στον δρόμο, οι χάρτες είναι πιθανότατα η αγαπημένη σου εφαρμογή. Βλέπεις όλες τις πιθανές διαδρομές για τον προορισμό σου, βάζεις το GPS, βλέπεις live την κίνηση στον δρόμο και αποφεύγεις τα σημεία που ενδέχεται να σου προκαλέσουν πονοκέφαλο με το σταμάτα – ξεκίνα. Αν δεν είναι αυτή μια εφαρμογή που κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη, τότε ποια είναι;