Instagram
TIK TOK

Όλοι ασχολούνται με τον «φασαίο» camper του ελληνικού TikTok

Ο Γιώργος Γριντέλας γυρίζει με μία μοτοσυκλέτα την Ελλάδα, κάνει ελεύθερο κάμπινγκ, μοιράζεται συμβουλές και γίνεται viral στο TikTok.

Είδα έναν τύπο να τρώει μπανάνες από τα σκουπίδια του σούπερ μάρκετ. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με το προφίλ του Γιώργου Γριντέλα στο TikTok, ένα βράδυ που σίγουρα μπορούσε να κυλήσει κάπως πιο παραγωγικά. Τελικά, δεν ήταν και τόσο άσχημα. Μερικά βίντεο του «φασαίου» όπως τον αποκαλούν camper, μπορούν να σε κάνουν ειδικό και αν όχι ειδικό, έναν αρκετά καλό ελεύθερο κατασκηνωτή που εξερευνά τα βουνά και τις θάλασσες της Ελλάδας με σκοπό να βρει τον εαυτό του.

Υποτίθεται ότι αυτό κάνει και ο grintelas.com (έτσι θα τον βρεις στο TikTok. Όπως μας ενημερώνει μέσω της σελίδας του (θα μιλήσουμε γι’ αυτή στη συνέχεια), «το όνειρό μου να εξερευνήσω νέους τόπους και όχι απλά να πω πως πήγα διακοπές, είναι αυτό που με κάνει να ζω την κάθε μου εξόρμηση χωρίς φόβο, μόνο με πάθος. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν πάνω σε δύο ρόδες ποδηλάτου διανύοντας μεγάλες αποστάσεις. Το ποδήλατο έχει αντικατασταθεί πλέον με μοτοσυκλέτα»

@grintelas.com Απάντηση στον χρήστη @giannis_zanos Τόνοι τροφίμων πετιούνται κάθε χρόνο και εμείς ακόμα αγοράζουμε σε υψηλές τιμές. #foodwaste #foodwastesolution #stopfoodwaste ♬ πρωτότυπος ήχος – GRINTELAS.com

Με μια μοτοσυκλέτα, λοιπόν, ο Γιώργος Γριντέλας γυρίζει την Ελλάδα και κάνει ελεύθερο κάμπινγκ. Ελεύθερο κάμπινγκ, για εκείνον, σημαίνει «να διαμένεις στη φύση πλήρως ανεξάρτητος από τουριστικές ή άλλες κτιριακές δομές. Το να έχεις στημένη μια σκηνή κάπου στο δάσος ή στην παραλία και να ανατρέχεις για τις υπόλοιπες ανάγκες σου στην κοντινότερη ταβέρνα, καντίνα ή οτιδήποτε άλλο τότε αυτό ονομάζεται ελεύθερη διαμονή», γράφει στο Grintelas motorcycle diaries, τη σελίδα του δηλαδή που πήρε, ή καλύτερα εμπνεύστηκε όπως λέει ο ίδιος το όνομά της από το γνωστό βιβλίο του Ernesto “Che” Guevara.

@grintelas.com Γράψτε μου στα σχόλια τί φαγητό θέλετε να μαγειρέψω την επόμενη φορά! #foryou #foryoupage #freecamping #coocking #outdoorliving #outdoorcooking ♬ πρωτότυπος ήχος – GRINTELAS.com

O free camper μένει παντού, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Έχει βρεθεί σε Αυστρία, Ουγγαρία, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Αλβανία και ελπίζει να βρεθεί σύντομα και στην Ασία. Για την ώρα, γυρίζει την Ελλάδα. Αυτή την περίοδο βρίσκεται κοντά στη θάλασσα και από εκεί μίλησε και στην εκπομπή Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση όσο έβραζε το φακόρυζο. Παραδοσιακά, με skype μίλησε, έχουν και κινητό οι campers. Άλλωστε, όπως λέει ο ίδιος, δεν είναι πολέμιος της ψηφιακής εποχής.

Στο αρκετά άβολο ξεκίνημα της συζήτησης, δέχτηκε ένα «κομπλιμέντο» για το μαλλί του. Βλέπετε, τα ράστα τραβούν την προσοχή, τις περισσότερες φορές για τους λάθος λόγους αφού οι στερεοτυπικές αντιλήψεις, ειδικά στην Ελλάδα, είναι πολλές και αν είχαν μυρωδιά, θα ήταν αυτή της ναφθαλίνης. Μια σύντομη βόλτα από τα σχόλια στο προφίλ του είναι αρκετή για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοούμε.

@grintelas.com Απάντηση στον χρήστη @koslou ♬ πρωτότυπος ήχος – GRINTELAS.com

Από τη συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Alpha, πάντως, μάθαμε πολλά. Όπως στο TikTok, έτσι και στην εκπομπή, τον ρώτησαν το γνωστό και λογικό «πώς τη βγάζεις». Απάντησε ότι έμεινε για πέντε βράδια στο βουνό ξοδεύοντας μόνο δύο ευρώ την ημέρα. Στα έξοδα συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά. Κάπου εκεί τον ρώτησαν «αν έχει κόψει το φαγητό», αφού μοιάζει αδύνατο με δύο ευρώ την ημέρα να έχεις το πακέτο του φαγητού και της μετακίνησης. Συνήθως, όπως είπε, τρώει όσπρια και λαχανικά, πράγματα δηλαδή που δεν χρειάζονται ψυγείο.

Ουσιαστικά δε μένει ποτέ στο σπίτι του. Ναι, έχει κι από αυτό. Νοικιάζει ένα διαμέρισμα στην Πάτρα αλλά σκέφτεται να το αφήσει. Όταν τα χρήματα τελειώνουν, δουλεύει σε ένα τόπο και ύστερα φεύγει για έναν άλλο. «Δεν έχω πρόγραμμα στη ζωή μου. Προχωράω, ταξιδεύω και όπου με βγάλει». Επίσης, ο κόσμος τον βοηθάει. Όχι τόσο χρηματικά, τις περισσότερες φορές του παρέχουν φαγητό και διαμονή. Όσον αφορά το μπάνιο, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα πράσινο σαπούνι και το νερό που βράζει στην κατσαρόλα.

@grintelas.com Τα ξωτικά γυρνούν τις νύχτες συντροφιά μου. #freelife #freecamping #nature #outdoor #outdoors ♬ πρωτότυπος ήχος – GRINTELAS.com

Στο σακίδιο που έχει μαζί του, υπάρχουν τα πάντα. Χειμερινά, καλοκαιρινά, ανοιξιάτικα ρούχα και το σπίτι του. Η σκηνή του δηλαδή. Ανάμεσα σε αυτά, βρίσκεται και ένα σημειωματάριο στο οποίο γράφει τις εμπειρίες του, πολλές από τις οποίες εμφανίζονται και στο grintelas motorcycle diaries. Εκεί, μπορεί ο καθένας να κάνει τη δική του δωρεά ή να αγοράσει κάποιο μπλουζάκι ώστε να τον βοηθήσει να «διανύσω λίγα χιλιόμετρα ακόμα με τη μοτοσυκλέτα μου ή να προμηθευτώ το φαγητό για να μαγειρέψω την επόμενη ημέρα».