SHOPPING

Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις στεγνωτήριο ρούχων

Αυτά που πρέπει να λάβεις υπόψη για να επιλέξεις το κατάλληλο στεγνωτήριο για τις ανάγκες σου θα τα ανακαλύψεις στον οδηγό αγοράς της AEG.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, εκεί όπου οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν θα ήταν καταιγιστικοί και ο ελεύθερος χρόνος θα ήταν πράγματι ελεύθερος για να τον ξοδέψεις όπως εσύ θέλεις, θα έκανες τις δουλειές του σπιτιού χωρίς βιασύνη. Βασικά, θα προλάβαινες να τις κάνεις γιατί θα υπήρχε ο χρόνος να ασχοληθείς.

Έλα όμως που τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι στην πραγματική ζωή. Γι’ αυτό και όλοι αναζητούμε λύσεις που απλοποιούν βασικές, καθημερινές ανάγκες και κάνουν την καθημερινότητα και τη ζωή στο σπίτι λίγο πιο εύκολη.

Μία τέτοια λύση, που αφορά το πλύσιμο των ρούχων, προσφέρει το στεγνωτήριο. Μία πολύ χρήσιμη προσθήκη στον οικιακό σου εξοπλισμό, κυρίως αν δεν έχεις τον απαιτούμενο χρόνο ή χώρο για να απλώνεις ή απλά δεν μπορείς να περιμένεις πότε θα στεγνώσει το αγαπημένο σου τζην παντελόνι, φούτερ, ακόμα και μπουφάν για να το φορέσεις.

Ειδικά τον χειμώνα που με το κρύο και τις βροχές τα ρούχα καθυστερούν αρκετά για να στεγνώσουν, το στεγνωτήριο αποτελεί σανίδα σωτηρίας. Με το πάτημα ενός κουμπιού, βγαίνουν έτοιμα για σίδερο ή για άμεση αποθήκευση σε ντουλάπες και συρτάρια, 365 ημέρες τον χρόνο.

Πώς όμως θα κάνεις την κατάλληλη επιλογή για τις ανάγκες σου;

Περνώντας μία βόλτα από την ιστοσελίδα της AEG, του γερμανικού brand που κατασκευάζει κορυφαίες οικιακές συσκευές με προηγμένη τεχνολογία, ανακαλύψαμε έναν απλό οδηγό αγοράς, που θα σε βοηθήσει να μάθεις όλα όσα πρέπει να λάβεις υπόψη για να αγοράσεις το σωστό στεγνωτήριο για την περίπτωσή σου.

Το πρώτο βήμα για την επιλογή στεγνωτηρίου είναι να βεβαιωθείς ότι έχεις τον απαιτούμενο χώρο για να το τοποθετήσεις. Εκτός από μία συσκευή σε κανονικές διαστάσεις, στην AEG θα βρεις ακόμα και λύσεις στην περίπτωση που δεν υπάρχει χώρος, αγοράζοντας ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο 2 σε 1.

Ένα δεύτερο βήμα είναι η χωρητικότητα που θέλεις να έχει το στεγνωτήριο. Πόσα κιλά ρούχων δηλαδή να χωράει. Αυτό βέβαια εξαρτάται από το αν ζεις μόνος ή αν έχεις οικογένεια, από το πόσες φορές την εβδομάδα συνηθίζεις να πλένεις τα ρούχα σου, καθώς και από τον τύπο και το μέγεθος των αντικειμένων προς πλύση. Για παράδειγμα, για σεντόνια, παπλώματα και κουρτίνες θα χρειαστείς μεγαλύτερο κάδο για καλύτερα αποτελέσματα.

Ένα τρίτο βήμα είναι να διαλέξεις ένα στεγνωτήριο προηγμένης τεχνολογίας, που να καλύπτει σχεδόν όλα τα υφάσματα. Οι συσκευές της AEG καλύπτουν το 93% όλων των ειδών υφασμάτων, με ειδικά προγράμματα για σύμμεικτα, συνθετικά, τζην, βαμβακερά, μάλλινα, μεταξωτά, πουπουλένια, δαντελωτά και άλλα ευαίσθητα υφάσματα. Αυτή η δυνατότητα είναι πολύ βασική για να μην φθείρονται τα ρούχα κατά το στέγνωμα.

Μία ακόμα σημαντική δυνατότητα είναι το στεγνωτήριο που θα αγοράσεις να μπορείς να το χειριστείς από το smartphone σου. Να είναι δηλαδή κι αυτό smart, ώστε να μην χρειάζεται να είσαι για παράδειγμα στο σπίτι για να το θέσεις σε λειτουργία. Η εφαρμογή MY AEG Care προσφέρει αυτό ακριβώς, για πιο έξυπνη, πιο γρήγορη φροντίδα των ρούχων σου.

Ένα ακόμα βήμα για τη σωστή επιλογή στεγνωτηρίου είναι να καθαρίζονται εύκολα τα φίλτρα του. Τα συμβατικά στεγνωτήρια διαθέτουν πολλαπλά φίλτρα. Αν δεν τα καθαρίσεις όλα, η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται. Τα στεγνωτήρια της AEG όμως διαθέτουν το Σύστημα Φίλτρου ÖKOFlow, ένα και μόνο φίλτρο, εξαιρετικά αποδοτικό, που είναι εύκολο στην πρόσβαση και στο καθάρισμα.

Last but not least, το βήμα που θα σου εξοικονομήσει χρήματα. Το να είναι το στεγνωτήριο που θα διαλέξεις ενεργειακά αποδοτικό είναι καθοριστικής σημασίας. Η AEG προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγνωτηρίων κλάσης B έως A+++ (η δεύτερη είναι η πιο ενεργειακά αποδοτική κλάση και θα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στο κόστος ρεύματος.) Η εξελιγμένη τεχνολογία αντλίας θερμότητας μπορεί να εξοικονομήσει έως και 40% στο ρεύμα σε σύγκριση με τους κλασικούς πυκνωτές, αποτελώντας μία ουσιαστικά οικονομικά αποδοτική λύση.

Όλα τα παραπάνω κριτήρια πληροί η σειρά στεγνωτηρίων της AEG με τεχνολογία AbsoluteCare

Τα στεγνωτήρια της AEG που διαθέτουν το σύστημα AbsoluteCare μπορούν να στεγνώνουν οτιδήποτε πλένετε -από το απαλότερο μάλλινο πουλόβερ μέχρι το καθημερινό πουκάμισο της δουλειάς ή το μπουφάν του σκι-, με το κάθε ύφασμα να λαμβάνει την κατάλληλη κίνηση και θερμοκρασία ώστε να στεγνώνει εντελώς, διατηρώντας την ποιότητα, την όψη και την αρχική του υφή. Χωρίς δηλαδή να συρρικνώνεται ή να φθείρεται. Πρόκειται ουσιαστικά για μία τεχνολογία που μιμείται το φυσικό στέγνωμα.

Σε αυτό συμβάλλει καθοριστικά η τεχνολογία SensiDry, που απορροφά την υγρασία από τα υφάσματα, στη μισή θερμοκρασία, σε σχέση με τα συμβατικά στεγνωτήρια, χωρίς αυτό να επηρεάζει τον χρόνο στεγνώματος, διασφαλίζοντας ότι τα υφάσματα δεν εκτίθενται ποτέ σε υπερβολική θερμότητα.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό σύστημα που διαθέτουν τα στεγνωτήρια της AEG είναι το ProSense, που χρησιμοποιεί προηγμένους αισθητήρες υγρασίας και θερμοκρασίας που προσαρμόζουν τον χρόνο και την ενεργειακή κατανάλωση σε κάθε μέγεθος φορτίου. Έτσι, εξοικονομείς χρόνο και ενέργεια, προστατεύοντας τα ρούχα που αγαπάς και φοράς καθημερινά.

Κάπως έτσι, η σειρά στεγνωτηρίων της AEG με τεχνολογία AbsoluteCare σου λύνει τα χέρια και κάνει παιχνιδάκι μία από τις βασικές δουλειές του σπιτιού.