ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Όταν ένα smartphone γίνεται μέρος της ανδρικής περιποίησης

Ένα κινητό που όσο περισσότερο χρόνο περνάς μαζί του, τόσο καλύτερο γίνεται.

Ένα χαρακτηριστικό που έχουν από τη φύση τους τα smartphones είναι ότι μπορούν να σε συνοδεύσουν παντού, να γίνουν ένας από τους καλύτερούς σου συνοδούς κάθε μέρα, σε όποια στιγμή και αν τα χρειαστείς. Και ένα barber-shop είναι, για να είμαστε ειλικρινείς, μια συνθήκη όπου καμιά φορά σου είναι απαραίτητα. Τώρα ειδικά που η ανδρική περιποίηση έχει αρχίσει να καταλαμβάνει χώρο στην καθημερινότητά σου.

Το Nokia 7.2, λοιπόν, είναι ένα από εκείνα τα smartphones που θα σε βοηθήσουν στην ημέρα σου. Θα σε βοηθήσουν και στην περιποίησή σου ως κατάλληλος συνδυασμός του cozy ύφους και της άνεσης την οποία μπορεί να σου προσφέρει ένα μπαρμπέρικο. Εξάλλου η αλήθεια είναι ότι ίσως ακόμα σημαντικότερο από ένα κούρεμα είναι η όλη διαδικασία του. Αυτό ίσως είναι που σηματοδοτείται, όταν μπαίνεις σε έναν τέτοιο χώρο.

Nikos Katsaros

(Φωτογραφίες: Nikos Katsaros)

Έτσι, ακριβώς λόγω της επιμονής που έχουν αυτοί οι χώροι στη δημιουργία ενός άνετου και όμορφου περιβάλλοντος, καμιά φορά το να τραβήξεις φωτογραφίες προκύπτει σχεδόν σαν εσωτερική παρόρμηση. Ιδίως από τη στιγμή που μιλάμε για χώρους που σου προσφέρουν έτοιμα κάδρα. Αρκεί μόνο να έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Nikos Katsaros

Η τριπλή κάμερα ενός Nokia 7.2 με ZEISS optics είναι εδώ για να προσφέρει σε αυτή τη δημιουργικότητά σου. Είναι τόσο πολλές οι επιλογές που σου προσφέρει που καμιά φορά νιώθεις σαν να χειρίζεσαι μια dslr κάμερα. Ο αισθητήρας των 48 Megapixels για τον βασικό φακό, τα 8 Megapixels για τον ευρυγώνιο και τα 5 Μegapixels για τον μετρητή βάθους είναι χαρακτηριστικά που μιλούν από μόνα τους. Έτσι μπορείς να παίξεις με αυτά τα όμορφα κάδρα προσφέροντας τη δική σου πινελιά στο τελικό αποτέλεσμα. Γιατί η ομορφιά καμιά φορά βρίσκεται και στην ποικιλία.

Nikos Katsaros

Δεν είναι βέβαια μόνο η κάμερα. Καμιά φορά τα μπαρμπέρικα είναι σαν μια αστική όαση χαλάρωσης μέσα στα κορναρίσματα, τους απρόσωπους περαστικούς και τις ταχύτητες της πόλης. Λειτουργώντας με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μπαίνεις σε ένα από αυτά από ένστικτο. Χωρίς να  έχεις προγραμματίσει τίποτα και προφανώς χωρίς ραντεβού. Αυτό ίσως μπορεί να σε κάνει να περιμένεις τη σειρά σου.

Αν έχεις ξεχάσει το βιβλίο σου, ένα smartphone θα είναι εκεί για να σε βοηθήσει να σπαταλήσεις δημιουργικά τον χρόνο σου είτε ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική είτε διαβάζοντας την αρθρογραφία του αγαπημένου σου σάιτ είτε απλά χαζεύοντας στο facebook και το instagram.  Όταν μάλιστα αυτό συνδυάζεται με θέα σε αυτές τις φανταστικές στοές της Αθήνας, τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα πιο βολικά.

Niko Katsaros

Η οθόνη των 6.3” full HD με Pure Display είναι πραγματικά εντυπωσιακή και δεν θα σε κουράσει καθόλου. Για την μπαταρία του Nokia 7.2 μην ανησυχείς. Θα τα αντέξει όλα αυτά.Είναι και η προσαρμοστική μπαταρία ΤΝ που δίνει προτεραιότητα στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ως προς τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς περισσότερο.

Όταν πια έρθει η ώρα να ξεκινήσει η περιποίησή σου, ίσως είναι και η στιγμή σου να ζητήσεις και μια γνώμη. Γιατί, ξέρετε, ο αυθορμητισμός είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα αλλά κάποιες φορές χρειάζεται και μια δεύτερη γνώμη. Μπορείς να ξεκλέψεις στα γρήγορα λίγα δευτερόλεπτα για να στείλεις μια selfie ζητώντας τη.

Τελικά, αυτό που κάνει όμως το Nokia 7.2 να ξεχωρίζει πραγματικά είναι ότι σε μαθαίνει. Όσο περισσότερο χρόνο περνάς μαζί του, τόσο καλύτερο γίνεται αυτό μαζί σου. Γιατί; Γιατί είναι προγραμματισμένο για ακριβώς αυτό το πράγμα: Να σε μαθαίνει όσο το μαθαίνεις. Και αυτό είναι κάτι πραγματικά σημαντικό.

* Ευχαριστούμε πολύ το 1920 Τhe Metropolitan Barber Shop για τη φιλοξενία*