ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Όταν η Πάτρα χόρεψε στους ρυθμούς της Ferrari

Το ιταλικό κλαμπ 'Passione Rossa' πέρασε ένα τριήμερο στην χώρα μας, χαρίζοντας συγκινήσεις στους λάτρεις της ταχύτητας.

Είτε είσαι φαν των αυτοκινήτων, είτε αυτά δεν σε ενθουσιάζουν και τόσο, είναι αδύνατον να μην θαυμάζεις τις Ferrari. Στην Πάτρα λοιπόν, επικράτησε πανζουρλισμός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αφού η ΦΙΛ.Μ.Π.Α (Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας) και η Media World  Advertising  διοργάνωσαν την εκδήλωση ‘Ferrari  Days’, με τη βοήθεια του χρυσού χορηγού, Αλέξανδρου Καλλέργη.

Αυτή είναι η δεύτερη μόλις φορά που επισκέπτεται την Ελλάδα το ιταλικό Κλαμπ της Ferrari, το περίφημο ‘Passione Rossa’ και αυτοί που ήρθαν ήταν οι ιδιοκτήτες των super cars. Για να καταλάβουμε για τι κλαμπ μιλάμε, για να γίνει κάποιος μέλος χρειάζεται να αγοράσει 5(!) Ferrari ή την ‘La Ferrari’ με κόστος κάτι παραπάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ. Κοινώς, στην Πάτρα ήρθαν για το μεγάλο γεγονός Ιταλοί εκατομμυριούχοι, τους οποίους αν δεν τους ήξερες, θα νόμιζες πως επρόκειτο για εκδρομή από κάποιο χωριό της Ιταλίας, ενώ ένας εξ αυτών παραχώρησε στον κ. Καλλέργη ένα από τα αυτοκίνητα, αξίας ενός εκατομμυρίου για να το οδηγήσει για μία ημέρα.

Ο Πατρινός επιχειρηματίας  με το έντονο φιλανθρωπικό έργο και λάτρης της ταχύτητας, μας θυμίζει ότι η αγωνιστική Formula της εταιρείας σχεδιάστηκε από Έλληνα και επισημαίνει πως “είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που φιλοξενήσαμε το μεγαλύτερο ιταλικό Club ιδιοκτητών Ferrari. Ήταν μια ευκαιρία για την πόλη μας να αποκτήσει την εξωστρέφεια που χρειάζεται, να μας γνωρίσουν και να μάθουν την φιλοξενία μας οι Ιταλοί φίλοι μας. Μόνο μέσα από τέτοιες επαφές και εκδηλώσεις έρχεται η ανάπτυξη και είναι η καλύτερη διαφήμιση για εμάς το γεγονός πως άπαντες έφυγαν ευχαριστημένοι και με την υπόσχεση ότι θα είναι πάλι εδώ σύντομα”.

Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια του 9ου Patras Motor Show (P.M.S), στον Μόλο του Αγίου Νικολάου. Συνδιοργανωτές του ‘Ferrari Days’ και του P.M.S ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, ενώ την υποστήριξή τους παρείχαν ο Δήμος Πατρών, το Λιμεναρχείο και ο Οργανισμός Λιμένα Πάτρας. Καθοριστική ήταν και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια και την μετακίνηση.

Ο Φάμπιο Βαρόνε, πρόεδρος του κλαμπ, ευχαρίστησε τον Αλέξανδρο Καλλέργη και τον πρόεδρο της ΦΙΛΜΠΑ Κυριάκο Καπετανάκη για την πρόσκληση, λέγοντας ότι είναι μεγάλη η χαρά τους που βρέθηκαν στη χώρα μας, όπου μάλιστα έχουν τόσο καλούς φίλους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι 6000 και πλέον άτομα παραβρέθηκαν στο λεγόμενο ντρίφτινγκ ( ελληνιστί πλαγιολίσθηση) που πραγματοποίησαν με μια Ferrari οι Βαρόνε και Καλλέργης. Η εκδήλωση είχε μάλιστα και φιλανθρωπική χροιά, αφού αντί εισιτηρίου, μαζεύτηκαν δωρεές για την ‘Φλόγα’ και την ‘Κιβωτό της αγάπης’. Ακόμα, ο κ. Καλλέργης έδωσε την χαρά στα παιδιά του ‘Σκαγιοπούλειου’ Ορφανοτροφείου της Πάτρας να βρεθούν στο Μόλο για να δουν από κοντά και να μπουν στα αυτοκίνητα που αποτελούν το όνειρο πολλών ανθρώπων με πάθος για τα αυτοκίνητα και όχι μόνο.

Το κερασάκι στην τούρτα του τριημέρου υπήρξε μια συμπαθέστατη 69χρονη κυρία, κάτοχος μιας συλλεκτικής Ferrari 458 Speciale, η οποία μας ενημέρωσε ότι διαθέτει άλλες 14. Για το κλείσιμο, το σχόλιο του κ. Καλλέργη πως “το να έχεις μια Ferrari είναι σαν να έχεις ένα έργο τέχνης, έναν ακριβό πίνακα και ένα τέτοιο έργο τέχνης σχεδιάστηκε από Έλληνα, κάτι που αποτελεί τιμή μας. Μακάρι να κατασκευαστεί και μια πίστα Formula στην Ελλάδα όπως ακούμε εδώ και πολλά χρόνια”.