ΕΚΛΟ-YES!

«Ό,τι εβγάλι του κτι»: Ιδιοκτήτης φούρνου στην Κοζάνη έστησε το δικό του exit poll

Εδώ και 20 χρόνια, ο κύριος Γιάννης Σιδέρης στήνει σε κάθε εθνική εκλογική αναμέτρηση ένα κουτί όπου όσοι επιθυμούν δηλώνουν ανώνυμα τι ψήφισαν.

Μπορεί οι κάλπες να κλείνουν στις 19.00 και τα πρώτα exit polls να βγαίνουν λίγα λεπτά αργότερα, σε μία πόλη της χώρας ωστόσο φαίνεται να γνωρίζουν ήδη τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης.

Στην Κοζάνη, ένας ιδιοκτήτης φούρνου έχει στήσει από το πρωί το δικό του exit poll. Ήδη από τις 07:00 το πρωί που ξεκίνησε η ψηφοφορία, ο κύριος Γιάννης Σιδέρης έστησε μία αυτοσχέδια κάλπη, τοποθετώντας στο κατάστημα ένα κουτί, προσκαλώντας τους πελάτες να γράψουν ανώνυμα τι ψήφισαν ή τι θα ψηφίσουν στις εκλογές. 

Βάφτισε μάλιστα το άτυπο exit poll «Ότι εβγάλι του κτι», σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι, ο κύριος Σιδέρης ανέφερε ότι πολλοί κάτοικοι εντός και εκτός Κοζάνης γνωρίζουν για αυτή τη διαδικασία και έρχονται στον φούρνο του όχι μόνο για να αγοράσουν ψωμί, αλλά και για να λάβουν μέρος στο γκάλοπ που διεξάγεται εδώ και 20 χρόνια.

Όπως τόνισε τα αποτελέσματα είναι σχεδόν πάντα, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, πολύ κοντά στα πραγματικά, με αποκλίσεις του 1% – 2%. Στη διαδικασία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, είχαν ψηφίσει 320 άτομα από πόλεις και χωριά της Κοζάνης μέχρι τις 9.30 το πρωί.