Eurokinissi
SEX

Όχι άλλα μέτρια αστεία για τους νέους κανόνες των οίκων ανοχής

Καλώς ορίσατε στην εποχή που η υφασμάτινη μάσκα αποκτά έξτρα αξία ως ερωτικό αξεσουάρ. Το νέο άνοιγμα των οίκων ανοχής θα μείνει αλησμόνητο.

Κάτι ανάμεσα σε ουρά για την εφορία και κάλεσμα ερωτικών παιχνιδιών με πλήρη καταχώρηση στοιχείων πελάτη: Το πληρωμένο σεξ ποτέ δεν ήταν πιο παράξενο.

Επίτρεψε μου, πριν σχολιάσουμε τους νέους κανόνες του ΕΟΔΥ για τη λειτουργία των οίκων ανοχής μετά την καραντίνα, να σου διηγηθώ μια σύντομη ιστορία. Προ καραντίνας, είχα βρεθεί στο κέντρο της Αθήνας παρέα με φίλο από προηγούμενη δουλειά. Μετά το πρώτο ποτό μου έκανε ένα ‘πονηρό’ νόημα. “Σε πειράζει να κάνω ένα διάλειμμα;” με ρώτησε με ύφος πονηρό και είχα καταλάβει αμέσως τι σήμαινε το διάλειμμα. Σε λιγότερο από 10 λεπτά είχα βρεθεί στο σαλόνι γνωστού σπιτιού με κόκκινο φανάρι στην ευρύτερη περιοχή του Κεραμεικού, περιμένοντας τον φίλο μου να ολοκληρώσει το διάλειμμα, ενώ η προϊσταμένη του χώρου μου έκανε παρουσίαση του booklet των εργαζομένων, που συνοδευόταν από κάτι σαν πασαρέλα, πάνω σε δυσθεώρητα ψηλά τακούνια.

Αυτόματα σχεδόν, είχα καθίσει σε απόσταση 2 μέτρων από τους υπόλοιπους θαμώνες και είχα αρνηθεί κάθε πρόταση σεξουαλικών υπηρεσιών από τη συμπαθέστατη προϊσταμένη και τα κορίτσια της. Ο φίλος είχε κάνει τη δουλειά του σε περίπου 7 λεπτά, είχε χαρεί που η εργαζόμενη του είχε πει “αν ήσουν λίγο πιο ψηλός θα βγαίναμε και ραντεβού” και είχαμε συνεχίσει τη βραδιά μας.

Αγαπώ τους οίκους ανοχής, λατρεύω να τους παρακολουθώ σε film noir, σε επεισόδια του ‘Τμήματος Ηθών’ και σε οτιδήποτε άλλο pop έχουν εμφανιστεί. Πρόκειται για καταστήματα που πουλάνε τίμια και ειλικρινά ένα συγκεκριμένο ‘προϊόν’, στα οποία συναντάς επίσης και αρκετή αμηχανία, άβολα βλέμματα μεταξύ αντρών και άφθονο social distancing που προκύπτει από όλα τα παραπάνω. Το παραμύθι της καψούρας με μια ιερόδουλη συνυπάρχει καθημερινά με την αγωνία του μοναχικού άντρα για σεξουαλική ικανοποίηση. Η αποστασιοποίηση μεταξύ τους, προκύπτει απλά και φυσικά. Ο ένας αποτελεί το αρνητικό στο φιλμ της ζωής του άλλου.

Επιστροφή στο σήμερα και διαβάζουμε στους σχετικούς κανόνες του ΕΟΔΥ, πως μετά την πανδημία οι οίκοι ανοχής πρέπει να διαθέτουν ‘ευκρινή σημάδια που εξασφαλίζουν την απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ των πελατών που περιμένουν’. Συνίσταται η χρήση αντισηπτικών, η πληρωμή με POS και η χρήση μάσκας. Ακόμα δεν φτάσαμε στα σκληρά.

Οι κανόνες λειτουργίας του ΕΟΔΥ

 • Οι εργαζόμενοι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με νερό και υγρό σαπούνι ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα πριν και μετά κάθε πελάτη. Εάν χρειάζεται, εφαρμογή γαντιών μιας χρήσης. Αποφυγή περιττής φυσικής επαφής (όπως η χειραψία).
 • Διατήρηση ανοιχτών παραθύρων και θυρών για είσοδο νωπού αέρα εκτός από τις πόρτες δωματίων όπου παρέχονται σεξουαλικές υπηρεσίες.
 • Η παροχή υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη.
 • Δεν επιτρέπεται η παροχή υπηρεσίας με δύο ή περισσότερους πελάτες.
 • Κατά τη σεξουαλική επαφή, θα πρέπει να εφαρμόζονται σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή.
 • Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ενός αντιβραχίου μεταξύ των κεφαλών των δύο ατόμων.
 • Χρησιμοποίηση εργαλείων μιας χρήσης, εάν είναι δυνατόν. Απολύμανση εργαλείων εργασίας μεταξύ δύο πελατών. Απαγόρευση χρήσης βρώσιμων σεξουαλικών αντικειμένων.
 • Συνιστάται η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες. Η πρακτική αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο παιγνίου προκειμένου να καταστεί αποδεκτή κατά τη διάρκεια των ερωτικών πράξεων.
 • Τήρηση πελατολογίου όπου θα αναγράφεται το μικρό όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας για λόγους εχεμύθειας. Oλοι οι πελάτες ενημερώνονται ότι τα δεδομένα επικοινωνίας τους διατηρούνται για τέσσερις εβδομάδες σε κλειστό φάκελο για τον εντοπισμό και ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.
 • Αποφυγή πληρωμής με μετρητά και χρήση πλαστικών καρτών με ανέπαφη συναλλαγή.

Πρόσωπο με πρόσωπο;

Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Κανένας σοβαρός πελάτης οίκου ανοχής και καμία σοβαρή εργαζόμενη δεν θα προέβαινε σε σεξουαλική επαφή μεταξύ προσώπων. Είμαστε στον αληθινό κόσμο, όχι στα γυρίσματα της κινηματογραφικής μεταφοράς του ‘Οι Θλιμμένες Πουτάνες της Ζωής μου’ του Gabriel Garcia Marquez. Το χρονοδιάγραμμα των 15 λεπτών ανά σεξουαλική συνεύρεση είναι από μόνο του μια καλή αφορμή για μέτρια αστεία. Το 90% των αντρών που επισκέπτονται έναν οίκο ανοχής, είτε γονατίζουν από το άγχος της συνεύρεσης με μια άγνωστη, είτε από την υπερ-προσπάθεια να εντυπωσιάσουν μια sex worker που τα έχει δει όλα.

Άνοιξε το παράθυρο να μπει δροσιά

Η ‘διατήρηση ανοικτών παραθύρων και θυρών’ είναι μια συγκλονιστικά ποιητική πινελιά των νέων κανόνων του ΕΟΔΥ. Αμέτρητα παιδιά διπλανών μπαλκονιών θα γίνουν άντρες μέσα σε ένα καλοκαίρι, παππούδες/γιαγιάδες είτε θα σταυροκοπηθούν βουλιάζοντας στην αμαρτία, είτε θα αγοράσουν τηλεσκόπια και θα σταματήσουν να βλέπουν Γιώργο Αυτιά. Σε σκοτεινή γωνία παραπλεύρως, ο Πάνος Κοκκινόπουλος τρίβει τα χέρια του για όλες εκείνες τις αληθινές ιστορίες που θα συμβούν.

Baby did a bad, bad thing

 • Συνιστάται η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες. Η πρακτική αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο παιγνίου προκειμένου να καταστεί αποδεκτή κατά τη διάρκεια των ερωτικών πράξεων.

Κύριος μπροστά στα φώτα του δημόσιου βίου, μερακλής του BDSM στην κάμαρη της αγαπημένης του. Η παραπάνω οδηγία του ΕΟΔΥ μπορεί να συνοψίσει μια ολόκληρη γενιά αντρών και ελπίζω να τηρηθεί ευλαβικά από κάθε πελάτη οίκου ανοχής, ενδεχομένως να συνεχίσει να υφίσταται και στην post-Covid εποχή. Ηρωικά κορίτσια, καλές δουλειές να έχετε.