SEX

Πάψε πια να προσποιείσαι (στο σεξ)

Οι άντρες αυτό το καλοκαίρι φωνάζουμε τέρμα στις προσποιήσεις, είτε αυτές γίνονται στα γήπεδα της Βραζιλίας είτε το βράδυ στο κρεβάτι μας.

Ενώ οι μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις διεκδικούν τον τίτλο της πόλης που κάνει το περισσότερο σεξ στο Durex Loveville με μεγάλη προσήλωση στο στόχο που δεν είναι άλλος από την κορυφή, οι έρευνες δεν σταματούν ποτέ, αφού μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι εραστές και καλύτεροι άνθρωποι.

Το θέμα της προσποίησης στο σεξ είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει εκατομμύρια ζευγάρια ανά τον κόσμο και παρότι το όνομα έχει βγει στις γυναίκες, λόγω των γνωστών, ακαταμάχητων δικαιολογιών για πονοκέφαλο, αλλά αυτή είναι μόνο η μισή αλήθεια.

 

Αυτό το ψέμα πρέπει να τελειώσει. Κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος από τα ψέματα, ούτε στο κρεβάτι ούτε μακριά απ’ αυτό. Το δύσκολο κομμάτι αυτόν τον καιρό σχετίζεται με το ότι ως άντρες έχουμε την απόλυτη, την ΑΝΙΚΗΤΗ δικαιολογία για να μην κάνουμε σεξ. Η ατάκα “Έχει μπάλα, άσε με”, ακούγεται σε χιλιάδες νοικοκυριά κάθε βράδυ, απ’ την Αθήνα ως τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη.

Και κάπου εδώ πατάμε ένα pause και αφήνουμε την επιστήμη να κάνει τη δουλειά της. Το λοιπόν:

H εταιρία ερευνών 72Point, με την υποστήριξη της Durex, ανέλυσε πώς ένα καλοκαίρι με Μουντιάλ επηρεάζει την ερωτική μας ζωή, με την καμπάνια #DontFakeIt. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, οι πιο συχνές δικαιολογίες που ακούγονται από έναν άντρα για να μην κάνει σεξ είναι ότι είναι πολύ κουρασμένος, ότι πονάει η μέση του και ότι δούλευε μέχρι αργά.

 

Κι ενώ έχουμε κάνει παντιέρα αυτό που σημείωσα και παραπάνω, ότι δηλαδή οι άντρες απορρίπτουν πιο σπάνια απ’ όσο οι γυναίκες την ευκαιρία για σεξ, έρχεται η 72Point και ανατρέπει όλα τα δεδομένα. Οι μετρήσεις λοιπόν, έδειξαν ότι το 40% των αντρών θα έλεγαν όχι στο έτερον ήμισυ για να δουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Αυτό μπορεί να ακούγεται λογικό -και λίγο- όταν το ματς που θα μας αποτρέψει από το σεξ είναι αυτό της εθνικής, αλλά η έρευνα δεν προσδιόρισε ματς, άρα το κακό είναι γενικό.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι ελληνικές πόλεις που συμμετέχουν στο Durex Loveville για να ανακηρυχθεί η πόλη που κάνει το περισσότερο σεξ το 2014 δεν φαίνεται να πτοούνται απ’ το Μουντιάλ.

 

Στο θέμα μας όμως. Το θέμα της προσποίησης είναι ένα ζήτημα που μπορεί απ’ το να χωρίσει ζευγάρια μέχρι το να κλείσει σπίτια. Δεν γίνεται δηλαδή να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα για να μην μας βρει κάποιο απ’ τα απρόοπτα του σεξ και να το σαμποτάρουμε μόνοι μας.

Μπορούμε κάλλιστα να γράψουμε μια ωδή ή ένα έπος για το πόσο μάταιο είναι να ‘δηλητηριάζουμε’ το σεξ, ίσως την κορυφαία απόλαυση της ζωής, με ψέματα και υπεκφυγές. Δεν χρειάζεται να φτάσουμε ως εκεί. Το παιχνίδι πρέπει να είναι δίκαιο.

 

Η έρευνα που διεξήχθη στις 4 Ιουνίου απ’ την 72Point σε δείγμα 2.000 συμμετεχόντων ανέδειξε τις εξής ως τρεις πιο χρησιμοποιημένες δικαιολογίες για να μην κάνεις σεξ.

 

Top-3 δικαιολογίες ανδρών για να αποφύγουν το σεξ

1. Θέλω να δω ποδόσφαιρο

2. Πονάει η μέση μου

3. Είμαι πολύ κουρασμένος

Top-3 δικαιολογίες γυναικών για να αποφύγουν το σεξ

1. Είμαι πολύ κουρασμένη

2. Θέλω να δω ποδόσφαιρο

3. Έχω πονοκέφαλο

(εντυπωσιακότατο το γεγονός ότι η δεύτερη συνηθέστερη δικαιολογία των γυναικών είναι ότι θέλουν να δουν ποδόσφαιρο, ελπίζω να μην αστειεύονταν)

Όπως και να ‘χει, το ότι θέλει κάποιος να δει μπάλα είναι ό,τι πιο τίμιο μπορεί να πει στον σύντροφό του. Είναι μια αλήθεια. Όλες οι άλλες αλήθειες ελέγχονται.

 

Είναι ευθύνη του ΟΝΕΜΑΝ λοιπόν να προσθέσει στις έρευνες και τη δική του πινελιά για κλείσιμο, φτιάχνοντας μια λίστα με τους 5 λόγους που το να προσποιούμαστε πριν ή κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να μας βγει μόνο σε κακό.

Ιδού:

1) Με το να προσποιείσαι, λες ψέματα, άρα υπονομεύεις τη σχέση σου χωρίς να το καταλάβεις.

2) Αν μοιραστείς τη μη όρεξή σου για σεξ, ενδεχομένως να βρεθεί μια κοινή λύση και να λυθεί το ζήτημα μέσα από συζήτηση.

3) Γινόμαστε χειρότεροι εραστές. Κάνω σεξ χωρίς όρεξη=Κάνω κακό σεξ.

4) Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις περιόδους που δεν κάναμε καθόλου σεξ. Θα έπρεπε να ‘χουμε μάθει από εκείνες τις εποχές και να μην είμαστε αχάριστοι.

5) Τη μέρα που θα έχεις όντως πονοκέφαλο, δεν θα σε πιστέψει κανείς.