OUTNOW.CH
SEX

Πέρασα ένα αλησμόνητα άβολο βράδυ σε speed dating

Σκέψεις και αφηγήσεις από μια βραδιά speed dating. Τελικά μπορεί να γεννηθεί μια σχέση μέσα από ένα ραντεβού πέντε λεπτών;

Ο μέσος άνδρας, στη διάρκεια της μέρας του, πριν προλάβει καν να σκεφτεί την έννοια ‘speed dating’, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μερικές χιλιάδες ερωτικά ερεθίσματα: Μπορεί να είναι ένα video clip της Christina Aguilera, μπορεί να είναι μια συνάδελφος που φόρεσε κάτι όμορφο στη δουλειά και ξεχωρίζει στο πλήθος. Μπορεί να είναι μια όμορφη φωνή που μιλάει στο τηλέφωνο, μια ελκυστική συνεργάτης σε επαγγελματικό ραντεβού, μια επιβάτης μέσα στο βαγόνι του μετρό ή ένα ελκυστικό πρόσωπο που υπόσχεται ερωτική ηδονή σε τιμες σοκ (!), μέσα από κάποια πονηρή διαφήμιση.Μπορεί ακόμα και μια ανάμνηση ενός αποτυχημένου ραντεβού ή μιας σχέσης να επιστρέψει, σχεδόν προδοτικά, μεταλλαγμένη ως ερωτικό συναίσθημα που δεν βιώθηκε ποτέ. Και ξαφνικά εμφανίζεται το speed dating.

O μέσος άντρας ζει σε έναν κόσμο γεμάτο σεξ και ερωτικά καλέσματα που ξεπροβάλλουν από κάθε γωνιά. Κι όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που αυτός ο κόσμος μοιάζει ξένος και μια ζωή δίπλα σε μια ερωτική συντροφιά σε πολλούς μπορεί να μοιάσει ξένη, σχεδόν σαν παράλληλη πραγματικότητα, που δεν μπορείς ούτε να ψηλαφίσεις.

Υπάρχουν πολλές λύσεις διαθέσιμες, ως αντίδοτο στην μοναξιά: Υπάρχουν οι Life coaches που διδάσκουν πως να βγεις ραντεβού και να μιλήσεις στο κορίτσι που σου αρέσει χωρίς να γίνεις πιο κόκκινος κι από τις κοτσίδες του Οβελίξ. Υπάρχουν τα Mobile apps, το Τinder, το Βadoo και ένα σωρό άλλα που γεμίζουν καθημερινά από προφιλ εντυπωσιακών γυναικών και αρκετών bots που είναι εκεί για να σε κρατήσουν σε εγρήγορση ώστε να σκρολάρεις ασταμάτητα μέχρι η τύχη να σου κλείσει ραντεβου με κάποιο match που ίσως δεν είναι η Σίντι Κρόφορντ, αλλά οκ, αξίζει να βγεις μαζί της, είναι ένας άγνωστος με κάποιο ενδιαφέρον.

Υπάρχει όμως και το speed dating, δηλαδή ένα event που δέκα (Συνήθως) άντρες συναντούν δέκα γυναίκες, σε μια σειρά κυλιόμενων ολιγολεπτων ραντεβού, με σκοπό την εύρεση αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Το speed dating ξεκίνησε την περασμένη δεκαετία στην Αμερική, έδω και λίγα χρόνια έγινε θεσμός και στην Ελλάδα και υπόσχεται αυτό που αναζητά κάθε μοναχικός άνδρας εκεί έξω: Ραντεβού.Πληθυντικού Αριθμού.

Κάπου εδώ θα τοποθετήσουμε μια υπόθεση: Όταν έχεις τη δυνατότητα να βγεις τουλάχιστον 10 ραντεβού μέσα σε ένα βράδυ, δεν θα βρεθεί έστω μια ενδιαφέρουσα περίπτωση γυναίκας, που θα σε κάνει να τολμήσεις ακόμα και να αναρωτηθείς “μήπως ταιριάζουμε;”

Με αυτή την υπόθεση κατά νου, πήρα τη συνάδελφο από το Contra.gr, Νίκη Μπάκουλη και βρεθήκαμε σε ένα speed dating event της εταιρείας Speed Dating For All και με την βοήθεια του διοργανωτή Θόδωρου Τανδριά, πήραμε τον αριθμό που αντικαθιστούσε το όνομα μας και μπήκαμε αμέσως στο παιχνίδι, . Αυτό που ακολούθησε, έμοιαζε ικανό να καλύψει ακόμα και την ύλη ενός κινηματογραφικού σεναρίου. Φώτα, κάμερα, πάμε:

Τα Ραντεβού

Καταρχήν, ναι, έκανα speed dating με τη Νίκη Μπάκουλη, όποτε αυτό είναι κάτι που μπορώ να το σβήσω από τη λίστα των ευχών μου και έχω να πω στους πολλούς νεαρούς fans της, παιδιά το πεδίο είναι ελεύθερο, μην φοβάστε, μιλήστε της ευγενικά, με χιούμορ και θα εκτιμηθεί. Προχωράμε.

Aυτό που συμβαίνει στην διάρκεια των σύντομων ραντεβού, χαρακτηρίζεται από μια συγκλονιστική απλότητα: Έχεις απέναντι σου μια γυναίκα και καλείσαι να δημιουργήσιες μαζί της μια ευχάριστη συζήτηση. Στο τέλος αυτής, αν έχεις περάσει καλά, θα έχεις σημειώσει τον αριθμό της στο ντοσιέ σου και αντίστοιχα κι εκείνη. Είναι μια χαλαρή κουβέντα 5-7 λεπτών, που μπορεί να οδηγήσει όπου θέλεις εσύ, αρκεί να το θέλει κι εκείνη.

Κατά τη διάρκεια των ‘ραντεβού’ μου, γνώρισα μια πολύ μοναχική γυναίκα που αμέσως μου είπε ‘άστο καλύτερα δεν θέλω’. Μετά γνώρισα μια γυναίκα πολύ μεγαλύτερη μου, αλλά ιδιαίτερα γοητευτική, η οποία μου εξομολογήθηκε ότι η διαφορά ηλικίας ήταν το μόνο εμπόδιο για να προχωρήσει η γνωριμία μας. Στη συνέχεια συνάντησα μια πολύ επιθετική, σχεδόν dominatrix που μετέτρεψε το ραντεβού σε συνέντευξη, μια κυρία που ήταν ίδια η Μαμά του Στίφλερ από το ‘American Pie’ και ορισμένες γλυκές, γοητευτικές παρουσίες, όπου δεν θα σας αποκαλύψω τι ακολούθησε, γιατί αυτό το κείμενο χωρίς μια δόση μυστηρίου θα ήταν ένα μέτριο κείμενο.

Προς το τέλος της βραδιάς, τα δεύτερα-τρίτα ποτά και κοκτέιλ είχαν την τιμητική τους (ξέχασα να πω ότι όσο κάνεις speed dating το αλκοόλ ρέει άφθονο και δωρεάν;) και ένα 75% των συμμετεχόντων είχαμε γίνει ένα μεγάλο παρεάκι, που θα μπορούσε ενδεχομένως να συνέχιζε και σε άλλο μέρος εκείνη την κρύα βραδιά του Νοέμβρη. Ένα πινγκ πονγκ σκέψεων είχε ήδη βομβαρδίσει το μυαλό μου. Και η Selena Gomez επίσης.

“Κάνει για μένα το speed dating;”

Έλα ντε, κάνει για σένα; Αυτή είναι μια ερώτηση που τελικά, έχει χιλιάδες απαντήσεις. Ας επικεντρωθούμε στις πιο αντιπροσωπευτικές:

Ίσως όχι, αν θέλεις τον απόλυτο έλεγχο των κοινωνικών σου γνωριμιών. Μπορεί να προτιμάς να ξαναπάς στο πάρτι που κάνει κάθε χρόνο η ξαδέρφη σου, με τα ίδια άτομα που καλεί κάθε χρόνο, γιατί αυτή είναι μια κατάσταση που ξέρεις πως θα διαχειριστείς. Το speed dating είναι μια κατάσταση που σε βγάζει από την comfort zone σου και σε προκαλεί να γνωριστείς με αγνώστους. Δεν είναι πάντα εύκολη μια τέτοια κίνηση και σίγουρα εμπεριέχει ρίσκο. Αν όμως αυτό το ρίσκο στεφθεί με επιτυχία;

Ναι, αν αυτό που αναζητάς, είναι ευκαιρίες για να γνωρίσεις γυναίκες. Είναι όλες τους εκεί. Σε περιμενουν, να εμφανιστείς ντυμένος με καθαρά ρούχα, ξυρισμένος και να τους πεις κάτι που θα τους προκαλέσει κάποιο ενδιαφέρον. Μπορεί την πρώτη βραδιά να έχεις 0/10, μπορεί όμως την επόμενη να έχεις βρει μια και μοναδική που να θέλεις να ξεκινήσεις ακόμα και μια σχέση μαζί της.

Φεύγοντας, ως ένας single 30άρης που έχει δοκιμάσει όλα τα γνωστά ‘εργαλεία’ γνωριμιών (εκτός από τους Life coaches και τα συνοικέσια, οκ, δεν είμαι και ο Ντίνος Ηλιόπουλος στο 1959) κατέληξα στην διαπίστωση πως ότι μας φέρνει πιο κοντά, ότι μας αναγκάζει να αποχωρίζομαστε τις περσόνες μας στα social media, ότι μας εκθέτει περισσότερο στο βλέμμα του διπλανου μας, είναι σημαντικό, έχει αξία. Δεν ξέρω αν το speed dating μπορεί να δημιουργήσει σχέσεις, αν μπορεί αγαπητέ αναγνώστη, να σου βρει κοπέλα, αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει μια ανοιχτή πόρτα, για να έρθεις πιο κοντά σε αυτό που έχεις ονειρευτεί.

Speed Dating For All