ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
SPONSORED

Πήγαμε μέχρι την Φρανκφούρτη για να δούμε από κοντά πώς είναι ο κόσμος της Samsung

Το World of Samsung 2024 ήταν μία γιορτή του τρόπου με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει το μέλλον των συσκευών και δημιουργεί νέες δυνατότητες για την ψηφιακή οικονομία.

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) βελτιώνεται κάθε μέρα που περνά και όλες οι εταιρείες προσπαθούν να την ενσωματώσουν στα προϊόντα τους με σκοπό να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη και πιο ευχάριστη.

Το γεγονός αυτό ήταν η αφορμή για να πάμε στη Φρανκφούρτη σε ένα εργοστάσιο σιδερικών του 1950, το οποίο μετατράπηκε σε tech hub για να πάρουμε μία γεύση από το πώς είναι να ζει κανείς στον κόσμο της Samsung.

Στο World of Samsung 2024, η Samsung παρουσίασε όλα τα νέα της προϊόντα που δημιουργούν ένα έξυπνο οικοσύστημα, το οποίο μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη με τη βοήθεια πάντα της τεχνολογίας ΑΙ.

Μπαίνοντας στον χώρο, μας υποδέχτηκε μια γιγαντιαία 98 ιντσών τηλεόραση, Neo QLED 8K, που φαινόταν εκπληκτική τόσο με τον σχεδιασμό της που δεν είχε σχεδόν κανένα πλαίσιο όσο και με την εξαιρετικά ρεαλιστική ποιότητα της εικόνας της.

Έμαθα ότι αυτή η τηλεόραση χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού που ονομάζεται Quantum Mini LED, η οποία ελέγχεται από έναν ισχυρό επεξεργαστή AI και μπορεί να βελτιστοποιήσει την ποιότητα εικόνας οποιουδήποτε περιεχομένου σε ανάλυση 8K.

Αυτή η τηλεόραση επίσης, διαθέτει έξυπνες λειτουργίες, όπως το Adaptive Picture, το οποίο μπορεί να προσαρμόσει τη φωτεινότητα και την αντίθεση ανάλογα με το φως του περιβάλλοντος και τις συνθήκες θέασης, και AI Sound, που μπορεί να βελτιστοποιήσει την έξοδο ήχου με βάση τον τύπο του περιεχομένου που προβάλλεται, την ακουστική του δωματίου και φυσικά τις προτιμήσεις του χρήστη.

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε και την Micro LED τηλεόραση της Samsung, η οποία χρησιμοποιεί πάρα πολύ μικρά LEDs μικρότερα από έναν κόκκο ζάχαρης το καθένα. Η Micro LED TV προσφέρει μοναδικήποιότητα εικόνας, φωτεινότητα και αντίθεση, καθώς και momdular σχεδιασμό που επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν το μέγεθος αλλά και το σχήμα της. Εμείς είδαμε από κοντά μία Micro LED 110 ιντσών, με ανάλυση 4K, σύστημα ήχου Majestic και ενσωματωμένη πλατφόρμα Smart TV.

Εκτός από τις τηλεοράσεις που εντυπωσίαζαν με τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες τους, στο World Of Samsung 2024 είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τη λειτουργία AI Vision Inside που διαθέτουν τα νέα ψυγεία της Samsung.

Εδώ το ψυγείο, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, μπορεί και σαρώνει τα τρόφιμα στο εσωτερικό του και προτείνει στον χρήστη συνταγές, λίστες αγορών και ημερομηνίες λήξης των τροφίμων.

Το ψυγείο, επίσης, μπορεί και συνδέεται με την τηλεόραση μέσω της πλατφόρμας SmartThings της Samsung, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν και να παρακολουθούν τις συνδεδεμένες συσκευές τους από την οθόνη της τηλεόρασής τους.

Έμεινα έκπληκτος από το πόσο βολικό και χρήσιμο ήταν αυτό το χαρακτηριστικό, ειδικά για κάποιον σαν εμένα που συχνά ξεχνάει τι έχει στο ψυγείο και το διαρκές πρόβλημα είναι τι θα μαγειρέψουμε σήμερα.

Καθώς μπαίναμε πιο βαθιά στον κόσμο της Samsung,  είδαμε ακόμα περισσότερα παραδείγματα για το πώς τα AI προϊόντα της εταιρείας μεταμορφώνουν την οικιακή εμπειρία.

Για παράδειγμα, το Samsung BESPOKE AI Washing and Dryer Combo μπορεί να ανιχνεύσει τον τύπο και την ποσότητα των ρούχων και να ρυθμίσει ανάλογα το επίπεδο νερού και το χρόνο πλύσης.

Το Samsung AirDresser μπορεί να απολυμάνει και να ανανεώσει τα ρούχα χρησιμοποιώντας AI. Η ηλεκτρική σκούπα Samsung JetBot AI+ μπορεί να πλοηγηθεί στο σπίτι και να αποφύγει τα εμπόδια χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.

Η κουζίνα επαγωγής Samsung Anyplace μπορεί να απαντά ακόμα και σε κλήσεις και να ελέγχει άλλες συσκευές χρησιμοποιώντας χειρονομίες.

Τέλος, μην ξεχνάμε ότι πολλά AI χαρακτηριστικά μπορούμε να δούμε και στη νέα σειρά Galaxy S24 της Samsung που ενσωματώνει το Galaxy AI, ένα σύνολο λειτουργιών AI που ενισχύουν την εμπειρία χρήσης του smartphone.

Μερικές από τις λειτουργίες που είδαμε ήταν το Live Translate με το οποίο μάλιστα παραγγείλαμε και καφέ σε έναν Κορεάτη μπαρίστα που δεν μιλούσε αγγλικά, το Note Assist που μπορεί και φτιάχνει παρουσιάσεις αλλά και περιλήψεις από μεγάλες σημειώσεις ενώ το Κυκλώστε για Αναζήτηση με το Google είναι μία λειτουργία αναζήτησης που μπορεί να λύσει κάθε απορία που μπορεί να έχουμε σε όσα βλέπουμε. Αυτή η λειτουργία μάλιστα ήταν που μας έδωσε την πληροφορία ότι το μέρος που γινόταν το World of Samsung ήταν ένα εργοστάσιο σιδηρικών του 1950. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν το smartphone ακόμα πιο έξυπνο.

Το World of Samsung 2024 ήταν μία γιορτή του τρόπου με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει το μέλλον των συσκευών και δημιουργεί νέες δυνατότητες για την ψηφιακή οικονομία, διευκολύνοντας την καθημερινότητα όλων όσοι επιλέξουν Samsung συσκευές.

Η νέα σειρά προϊόντων της εταιρείας δείχνει πώς η Samsung πρωτοπορεί στην παροχή καινοτόμων και συνδεδεμένων εμπειριών μέσα από τις συσκευές της που βοηθούν τους χρήστες να ζουν πιο άνετα. Σίγουρα έχουμε να δούμε πολλά στο μέλλον για τον τρόπο που η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που ζούμε και όπως φαίνεται η Samsung είναι στον σωστό δρόμο.