NDP
LIFE

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Όταν τα πάθη βαδίζουν στον ίδιο δρόμο με τα λάθη

'Μάμος: Διαδικτυακή Ραδιοφωνία': Η σκληρή (μα τόσο όμορφη) αλήθεια του να ζεις με πάθος, σε ένα ξεχωριστό podcast.

Πάθος για μένα, είναι αυτό που όταν η ζωή μοιάζει με μια ασταμάτητη πλημμύρα, φτιάχνεις το δικό σου σκάφος και σκίζεις τα κύματα απ’ άκρη σ’ άκρη. Πάθος επίσης, ο μύθος και η ιστορία της γέννησης της μπύρας ΜΑΜΟΣ, σε ένα ζυθοποιείο στην Πάτρα το 1876, μέχρι το σημερινό, ένδοξο παρόν της.

Τελικά, τι είναι πάθος;

Οι ιστορίες ζωής των ανθρώπων είναι οι συντεταγμένες που ορίζουν το πάθος τους. Ένας παθιασμένος άνθρωπος δεν θα εγκλωβιστεί ποτέ σε ένα λάθος, σε μια απογοήτευση, σε μια ήττα, αλλά θα βρει τον τρόπο να τα μετατρέψει όλα αυτά σε καύσιμο για τη στιγμή που θα πάρει τη ρεβάνς. Το πάθος όπως ανέφερα και παραπάνω, είναι μια θάλασσα, που ίσως να πνίξει όσους δεν είναι έτοιμοι γι’ αυτό, όμως άλλους μπορεί και να τους απογειώσει με χαμόγελο, σαν να κάνουν ύπτιο πάνω στις φουρτούνες, ώστε να μπορούν να βλέπουν μόνο τον ήλιο, που γίνεται πυξίδα για το μέλλον. Πάθος είναι η δύναμη που μετατρέπει κάθε συμφορά σε ανέκδοτο, σε προοίμιο για επικές νίκες.

Η μπύρα ΜΑΜΟΣ για περισσότερα από 100 χρόνια μεταφράζει το πάθος σε μια μαγική φιάλη απόλαυσης και με το podcast ‘ΜΑΜΟΣ: Διαδικτυακή Ραδιοφωνία’ παρουσιάζει ιστορίες ανθρώπων που βιώνουν πάθος σε κάθε έκφανση της ζωής τους. Με παρουσιαστές τους μοναδικούς Διονύση Ατζαράκη και Λάμπρο Φισφή όλα δείχνουν πως το πάθος θα ξεπεράσει τα ίδια του τα όρια!

Τι συμβαίνει σε αυτό το podcast;

Κατ’ αρχήν, πρόκειται για ένα podcast όπου το πρώτο πράγμα που μπορείς (και πρέπει) να κάνεις για να το απολαύσεις, είναι το να ανοίξεις μια παγωμένη μπύρα ΜΑΜΟΣ. Είναι η κίνηση-ματ που συνδέει πάθος με απόλαυση.

Στη συνέχεια, μπορείς να πατήσεις play, ώστε να απολαύσεις συνεντεύξεις με ξεχωριστούς ανθρώπους, τους οποίους απολαμβάνεις σε κάθε στιγμή της δημιουργικής τους πορείας. Η ‘ΜΑΜΟΣ: Διαδικτυακή Ραδιοφωνία’ ξεκινά ιδανικά στο πρώτο της επεισόδιο, έχοντας ως καλεσμένο τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, έναν ηθοποιό που όλοι έχουμε αποθεώσει στην τηλεόραση, σε μουσικές θεατρικές παραστάσεις, σε σπουδαίες ταινίες. Ο ίδιος διηγείται μικρότερες ή μεγαλύτερες ιστορίες.

Μαγική προϊστορία

Τα παραμύθια της αληθινής ζωής δεν ξεκινούν συνήθως σε πολυτελείς επαύλεις, πάνω σε άσπρα άλογα, γύρω από πράσινα λιβάδια. Σε αστικά δωμάτια και εργαστήρια, κάτω από μια λάμπα που μπορεί και να τρεμοπαίζει λίγο, γεννιούνται μύθοι των οποίων η αλήθεια διαρκεί για μια ολόκληρη ζωή. Κάπως έτσι η μπύρα ΜΑΜΟΣ ξεκίνησε την πορεία της το 1876, στο ζυθοποιείο του Λορέντζου Μάμου, με τον γιο του, Πέτρο Μάμο, να γίνεται ο πρώτος διπλωματούχος Έλληνας ζυθοποιός. Σε μια εποχή που η καινοτομία έμοιαζε με δυσνόητη λέξη, ο Πέτρος Μάμος επέστρεψε στις παραδοσιακές συνταγές του ζύθου, πειραματίστηκε με βύνη, λυκίσκο και μαγιά, για να βρει το σημείο συνάντησης ανάμεσα στη νοσταλγία μιας υπέροχης ζωής και στη λαχτάρα για ένα μέλλον που ακόμα δεν έχουμε καν φανταστεί. Ήταν η μπύρα ΜΑΜΟΣ, προϊόν εξαγωγής στο εξωτερικό, που βραβεύτηκε με διεθνή βραβεία αγνότητας και γεύσης στη Διεθνή Έκθεση της Τεργέστης, το 1898, αλλά και στη Διεθνή Έκθεση Αθηνών. Ήταν μια μπύρα που ένωσε Έλληνες, Βρετανούς και κάθε εθνότητας ανθρώπους με ένα κοινό σημείο αναφοράς, το πάθος.

Πάθη και Λάθη, στον ίδιο δρόμο

Δεν υπάρχει πιο ξεχωριστή απόλαυση από εκείνη όπου βαδίζει στο μέσο μιας διαδρομής που συνθέτουν οι μικρές συμφορές και οι γλυκές χαρές: μέσα από αυτό το δρόμο μπορείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να ανακαλύψεις πώς μπορεί και να είσαι απευθείας συνδεδεμένος με μικρά θαύματα. Αυτή είναι η μπύρα ΜΑΜΟΣ και η ‘Διαδικτυακή Ραδιοφωνία’: ένα πατάρι γεμάτο με ιστορίες που θα σου αφήσουν μια παθιασμένη επίγευση. Προσδεθείτε, ξεκινάμε!