ΤΑΞΙΔΙ
SPONSORED

Ποδήλατα, σκι, μια σκηνή και τρεις φίλοι. Αυτά χρειάζονται για μια ανεπανάληπτη περιπέτεια

Οι μεγάλες περιπέτειες δε χρειάζονται πολλά-πολλά. Λίγη τρέλα και καλούς φίλους.

Σας έχει συμβεί ποτέ να σας κολλήσει μια ιδέα στο μυαλό και να μην ξεκολλάει με τίποτα μέχρι να την υλοποιήσετε; Κάτι τέτοιο είχε πάθει και ο Κωνσταντίνος, ο οποίος σκεφτόταν για καιρό πως ήθελε να ανέβει στα Βαρδούσια με ποδήλατο. Μπορεί να μοιάζει ακατόρθωτο, αλλά στην περίπτωση του κομμωτή από τη Νέα Ερυθραία μάλλον τα ακατόρθωτα είναι απλά λόγος για να πεισμώνεις ακόμα περισσότερο.

Κάπου ανάμεσα σε θεραπείες μαλλιών και συζητήσεις με τους πελάτες, άρχισε να καταστρώνει το σχέδιό του, καθώς ήταν αποφασισμένος. Δεν ήταν μόνος του σε όλο αυτό όμως, αφού τις μεγαλύτερες περιπέτειες τις ζεις πάντα με φίλους. Έτσι, μαζί με τον Κωνσταντίνο και τον Πέτρο, που μάλλον μοιράζονται την ίδια τρέλα και όρεξη για περιπέτεια μαζί του, αρχίζουν να οργανώνονται.

Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να πάρουν άδειες από τις δουλειές τους. Τις κανονίζουν για τότε που οι καιρικές συνθήκες μοιάζουν ιδανικές. Θέλουν να δουν τα Βαρδούσια χιονισμένα, αλλά δε θέλουν να συναντήσουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Όλα δείχνουν πως τις ημέρες που θα ποδηλατούν μέχρι τα Βαρδούσια ή Κόρακας, όπως είναι αλλιώς γνωστό το σύμπλεγμα των βουνών που περιλαμβάνει το νοτιότερο άκρο της Πίνδου στη Στερεά Ελλάδα, θα έχει ηλιοφάνεια και ελάχιστο αέρα. Το υψόμετρο μπορεί να είναι υψηλό, αλλά ο καιρός μοιάζει να είναι σύμμαχος των τριών φίλων.

Αφού λύθηκε αυτό, σειρά έχουν τα πρακτικά. Γιατί μπορεί ο καιρός να παίζει τεράστιο ρόλο, αλλά εξίσου μεγάλη σημασία έχει και ο εξοπλισμός. Σε αυτό ευτυχώς, ο Κωνσταντίνος, ο Πέτρος και ο Αλέξανδρος έχουν σύμμαχο τους φίλους που ήταν διατεθειμένοι να τους δανείσουν ποδήλατα, πέδιλα, σκηνές, κάμερες, αλλά και την Fjallraven και τους ανθρώπους της που είναι παραπάνω από ενθουσιασμένοι να στηρίξουν το πρότζεκτ με τελευταίας τεχνολογίας κατάλληλο ρουχισμό βουνού.

Κάπως έτσι η μεγάλη περιπέτεια ξεκινά αρχές Μαρτίου, όχι χωρίς απρόοπτα, αλλά πάντα με ενθουσιασμό για το ταξίδι και τα όσα θα περιμένουν τους τρεις μέχρι τον προορισμό τους, όπου και θα μοιραστούν μια σκηνή.

Η αρχή του μεγάλου αυτού ταξιδιού έμοιαζε εύκολη, αν και ήθελε λίγο χρόνο μέχρι να συνηθίσουν να κάνουν πετάλι κουβαλώντας ο καθένας σχεδόν 40 κιλά σε εξοπλισμό πάνω του, αλλά είπαμε όλες οι περιπέτειες έχουν και τις μικρές τους δυσκολίες. Σημασία έχει που ο δρόμος ήταν ανοιχτός μπροστά τους και θα αποδρούσαν έστω και για λίγο από τη βαρετή, πολλές φορές, καθημερινότητα. Άλλωστε μόλις φτάσουν στον προορισμό τους, θα τους περιμένουν η Λίζα, η Αγγελική, ο Γιάννης, ο Μπίλ, ο Αντρέας και η Ελπίδα για να κατασκηνώσουν παρέα στο οροπέδιο και να σκιάρουν όλο το ΣΚ μαζί.

Όλα έμοιαζαν εύκολα μέχρι που άρχισαν οι ανηφόρες προς την Οίτη. Εδώ το πετάλι γίνεται λίγο πιο δύσκολο και η ανάσα λίγο πιο βαριά, αλλά το τοπίο σε ανταμείβει πλήρως. Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι στάσεις για τις απαραίτητες φωτογραφίες. Ε, και τα αστεία και οι κουβέντες με τα φιλαράκια πάντα βοηθάνε. Σε όλα αυτά βέβαια, δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα ευτράπελα. Ο Κωνσταντίνος δανείστηκε ένα ποδήλατο που δεν είναι μάλλον ιδανικό και αγκομαχάει, όσο ο Πέτρος βρίσκεται αγκαλιά με την άσφαλτο, μετά από μια λάθος πεταλιά. Ο Αλέξανδρος πάλι απολαμβάνει την κωμική σκηνή.

Ευτυχώς, μπροστά τους βλέπουν τη γραφική Παύλιανη και το οροπέδιο της Οίτης στο οποίο και θα περάσουν ένα βράδυ, μέχρι να φορτώσουν και πάλι τα ποδήλατά τους. Η κούραση είναι τόσο μεγάλη που το στήσιμο της σκηνής μοιάζει άθλος. Οπότε… τα sleeping bag απλώνονται δίπλα-δίπλα και η ξύλινο πέργκολα ενός κλειστού καφέ, μοιάζει ιδανικό «ξενοδοχείο». Δεν κοιμήθηκαν μόνοι τους όμως. Είχαν για παρέα και δύο τσοπανόσκυλα. Είπαμε, οι σωστές περιπέτειες πρέπει να είναι γεμάτες ευτράπελα.

Τη δεύτερη μέρα τους περιμένει μεγαλύτερη ανηφόρα και το παγωτό αγριοκέρασο είναι ο, τι πρέπει για να πάρουν δύναμη. Και το μαγικό τοπίο της χιονισμένης Γκιώνας όμως, κάνει την διαδρομή να μοιάζει κινηματογραφική, με αποτέλεσμα οι τρεις φίλοι να ξεχνούν για λίγο την κούρασή τους.

Μέχρι να φτάσουν στα Βαρδούσια έχουν χαιρετήσει δεκάδες αμάξια. Άλλοι οδηγοί τους κορνάρουν με θαυμασμό και άλλοι με απορία. Όπως και να χει, δεν περνούν απαρατήρητοι. Μέχρι και άγρια άλογα σταμάτησαν για να τους περιεργαστούν.

Και ξαφνικά το καταφύγιο στα Βαρδούσια μοιάζει πιο κοντά από ποτέ. Η άγρια ομορφιά του βουνού και η όρεξη για περιπέτεια έφεραν τον Κωνσταντίνο, τον Αλέξανδρο και τον Πέτρο στον τελικό τους προορισμό. Βέβαια, δεν είχαν όρεξη μόνο για περιπέτεια, αλλά και για φαγητό. Τα χιλιόμετρα ήταν άλλωστε πολλά. Άξιζε όμως, κάθε λεπτό τους.

Τελικά, έστησαν τη σκηνή τους (δεν είναι για sleeping bag η Πίνδος), φόρεσαν τα πέδιλα του σκι και δεν άφησαν πλαγιά για πλαγιά, κι ας πονούσαν καμιά φορά τα πόδια τους από το τόσο πετάλι.

Ποδήλατα, σκι, μια σκηνή και τρεις φίλοι. Αυτά χρειάζονται για μια ανεπανάληπτη περιπέτεια…

 

Αναζητήστε τα προϊόντα Fjallraven σε επιλεγμένα outdoor καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και στο www.fjallraven.com