123RF
ΤΑΞΙΔΙ

Ποιος είπε ότι μετά το καλοκαίρι δεν υπάρχει κάμπινγκ;

Το κάμπινγκ στο βουνό είναι η κατάλληλη πρόταση για όσους αγαπάνε την περιπέτεια.

Για προφανείς είναι η αλήθεια λόγους, στο μυαλό μας έχουμε συνδέσει το κάμπινγκ με το καλοκαίρι. Το ιδανικό σκηνικό που στήνουμε στο μυαλό μας, περιλαμβάνει μία σκηνή με θέα τα αστέρια και τη θάλασσα σε πρώτο πιάτο. Δεκτό, αλλά σε διαβεβαιώνω πως το κάμπινγκ δεν χάνει τίποτα από τη γοητεία του, όταν δεν συμβαίνει δίπλα στο κύμα.

Τώρα λοιπόν που το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για μια εξόρμηση την οποία θα εκτιμήσουν πραγματικά όσοι αγαπάνε την περιπέτεια. Μιλάω φυσικά για το κάμπινγκ στο βουνό, δίπλα στη φύση, για ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο εξερευνήσεις, καθαρό αέρα, ηρεμία και όμορφες εικόνες. Πριν ξεκινήσεις για μια εκδρομή που θα σου μείνει αξέχαστη, είμαστε εδώ για να σου θυμίσουμε τους βασικούς λόγους που κάνουν το κάμπινγκ τον χειμώνα τόσο ξεχωριστό.

Απευθύνεται στους λάτρεις της περιπέτειας

Η εξόρμηση στο βουνό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έχει αρκετές υποσημειώσεις. Βλέπεις, οι συνθήκες στο τοπίο του βουνού είναι συνήθως πιο άγριες, επομένως θα πρέπει εσύ κι η παρέα σου να είστε πιο προσεκτικοί.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως θα χρειαστείς περισσότερο εξοπλισμό, βαριά ρούχα, μία ζεστή αδιάβροχη σκηνή, αλλά και ασφάλεια από ζωύφια, έντομα, μικρά ζωάκια και ερπετά. Με λίγα λόγια, η βαλίτσα σου θα πρέπει να είναι γεμάτη με τα απαραίτητα όπως κουβέρτες,  σλίπινγκ μπαγκ, λάμπες αλλά και προμήθειες φαγητού και νερού, αφού σε ένα βουνό ο πολιτισμός μπορεί να απέχει μέχρι και αρκετά χιλιόμετρα. Αυτή η απομόνωση όμως δεν είναι που κρύβει και την αληθινή μαγεία;

Ιδανικός σύντροφος σε αυτή την περιπέτεια αποδεικνύεται το νέο JIMNY, το οποίο θα σε βοηθήσει σε κάθε πτυχή της εξόρμησής σου. Αρχικά, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την εύρεση της ιδανικής τοποθεσίας στην οποία θα κατασκηνώσετε. Όσο απόκρημνη, όσο απαιτητική κι αν είναι η διαδρομή για να φτάσεις μέχρι εκεί, το νέο θρυλικό 4χ4 θα σε βοηθήσει να φτάσεις με ευκολία και στο πιο δυσπρόσιτο σημείο. Ταυτόχρονα, είναι έτοιμο για δράση καθώς διαθέτει πληθώρα έξυπνων αποθηκευτικών χώρων και πρακτικών λύσεων για τη μεταφορά του απαραίτητου εξοπλισμού. Οι βίδες για εφαρμογή γάντζων και στις δύο πλευρές του χώρου αποσκευών κάτω από τα πίσω παράθυρα αλλά και στο πάτωμα, καθιστούν εύκολη τη στερέωση μεγάλων αντικειμένων, τα οποία θα σου είναι χρήσιμα σε ένα Σαββατοκύριακο μέσα στη φύση. Τα εμπρός καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν πλήρως για να δημιουργήσουν μια επίπεδη επιφάνεια που προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης ή φόρτωση αντικειμένων.

Προσφέρεται για ατέλειωτες εξερευνήσεις

123RF

Αν εσύ κι η παρέα σου είστε φίλοι της εξερεύνησης, το Suzuki Jimny θα είναι ο ιδανικός σύμμαχος για περιπετειώδεις περιηγήσεις στα ανεξερεύνητα μονοπάτια ενός βουνού. Στο χειμωνιάτικο κάμπινγκ στο βουνό, το μενού θέλει λίγη περισσότερη φαντασία, όπως μια πεζοπορία ή γιατί όχι βόλτα με το αυτοκίνητο σε διπλανά χωριά και ακόμη πιο απόκρημνα και όμορφα μέρη. Με το Suzuki Jimny για συντροφιά, είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να βαρεθείς δευτερόλεπτο, αφού θα μεταφέρει εσένα και την παρέα σου σε μέρη γεμάτα εκπλήξεις, στα οποία δεν περίμενες ποτέ ότι θα βρεθείς, χαρίζοντάς σου μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας.

Νιώστε την απόλυτη αίσθηση της απόδρασης

Το να σηκωθείς να φύγεις από την πόλη μέσα στο καταχείμωνο, με τους ρυθμούς ακόμα να δουλεύουν στο φουλ, για να βρεθείς ανάμεσα σε δέντρα, ρυάκια και να κοιμάσαι δίπλα στο χώμα, θα σου προσφέρει την τεράστια χαρά της απόδρασης από την καθημερινότητα. Για μερικές ημέρες, το μυαλό σου δεν θα είναι στα μίτινγκ, τα μέιλ και τις υποχρεώσεις, αλλά στο αν θα προλάβεις να δεις το ηλιοβασίλεμα, πόσα αστέρια θα μετρήσεις πριν κοιμηθείς, πόσο καλή φωτιά θα ανάψεις και πόσο μακρινή πεζοπορία μπορείς να επιχειρήσεις. Αντί να ζεις την περιπέτεια του να φτάνεις στο γραφείο σου μέσα στην κίνηση, θα ζήσεις μια αληθινή περιπέτεια, όπως της αρμόζει, μέσα στην αγριάδα και την ομορφιά της ελληνικής φύσης.

Επομένως, τι περιμένεις, μπες στο νέο Jimny κι έφυγες.