Shutterstock
SEX

Πώς μπορεί να γίνει καλύτερος ο αυνανισμός (σύμφωνα με δύο σεξολόγους)

Διαφορετικές συμβουλές αυτοϊκανοποίησης για να βελτιώσεις τόσο τη σόλο ερωτική σου ζωή, όσο και το σεξ μαζί της.

«Ο αυνανισμός είναι μία φυσιολογική διαδικασία που πρέπει να προσφέρει απόλαυση, ευχαρίστηση, ικανοποίηση (εξού και η λέξη αυτοϊκανοποίηση). Κι όμως, ακόμα και στις μέρες μας, ενοχοποιείται από κάποιους προκαλώντας αισθήματα ντροπής, συστολής, φόβου και άγχους, κυρίως στους έφηβους, σαν να πρόκειται για μία παράνομη πράξη. Γι’ αυτό και από τους περισσότερους εκτελείται βιαστικά, με μυστικότητα».

Η σεξολόγος Dr. Uchenna “UC” Ossai βάζει τα πράγματα στη θέση τους μιλώντας στο Men’s Health και ακυρώνοντας ουσιαστικά όλους όσοι συνεχίζουν να πιστεύουν και να διαδίδουν μεσαιωνικές αντιλήψεις τύπου ότι ο αυνανισμός τυφλώνει ή οδηγεί σε υπογονιμότητα.

Μαζί με τη συνάδελφο της Emily Morse, παραδίδουν μερικά μαθήματα καλύτερης αυτοϊκανοποίησης, που οδηγούν σε πιο δυνατούς οργασμούς, βελτιώνοντας τόσο τη σόλο ερωτική σου ζωή, όσο και το σεξ μαζί της. Όπως σημειώνει άλλωστε η Morse, «είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις και να καταλάβει με ποιες κινήσεις έρχεσαι και έρχεται στην κορύφωση».

Αυνανισμός: 6 tips για μεγαλύτερη απόλαυση 

Άλλαξε θέση

«Αν συνηθίζεις να αυνανίζεσαι όρθιος, προτίμησε την επόμενη φορά να κάτσεις στον καναπέ, στο κρεβάτι ή σε μία καρέκλα. Αν πάλι συνήθως κάθεσαι, σήκω όρθιος. Το να αλλάζεις θέσεις κατά τη διάρκεια του αυνανισμού είναι περίπου το ίδιο με το να αλλάζεις στάσεις στο σεξ. Εκτός όμως από την ποικιλία που προσφέρει, η αλλαγή θέσης τονώνει τους μύες του πυελικού εδάφους και ενισχύει τη ροή του αίματος στο πέος», εξηγεί η Dr. Uchenna “UC” Ossai.

Αναζήτησε το περίνεο

Σύμφωνα με την ίδια, «το περίνεο βρίσκεται μεταξύ του πρωκτού και των όρχεων. Είναι μία περιοχή που διαθέτει εξειδικευμένα νεύρα τα οποία μεταφέρουν τα ερωτικά ερεθίσματα από τα γεννητικά όργανα στον εγκέφαλο. Αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς ερωτογενείς ζώνες των αντρών και η διέγερση της προκαλεί έντονο οργασμό».

Βάλε και τα δύο χέρια στο παιχνίδι

Σύμφωνα με την Emily Morse, «το ένα μπορεί να κρατά το πέος σου και το άλλο να ασκεί πίεση στο περίνεο ή στους όρχεις. Κινήσου ελεύθερα, άκου το σώμα και τις δονήσεις του γιατί μόνο έτσι θα μπορέσεις να συνειδητοποιήσεις τι σε διεγείρει σεξουαλικά σε τέτοιο βαθμό που η κορύφωση να είναι απολαυστική».

Δοκίμασε το edging

«Αντί να βιάζεσαι και μέσα σε 5 ή λιγότερα λεπτά να έχεις ολοκληρώσει, προτίμησε να καθυστερήσεις την όλη διαδικασία για να την απολαύσεις πραγματικά», τονίζει η Morse και πρόσθετει: «Ουσιαστικά το edging είναι μία τεχνική που τη στιγμή που αισθάνεσαι ότι είσαι έτοιμος να εκσπερματώσεις, πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω, να σταματήσεις και να ξεκινήσεις ξανά από την αρχή μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεις δυνατότερες στύσεις και εντονότερους οργασμούς».

Η αυτοϊκανοποίηση μετά τη γυμναστική είναι πάντα καλύτερη

«Υπάρχει λόγος που μπορεί να αισθάνεσαι κάποιες φορές ερεθισμένος μετά τη γυμναστική. Αυτό συμβαίνει γιατί με την άσκηση ο οργανισμός απελευθερώνει ορμόνες, όπως η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη, που σε κάνουν να νιώθεις ευχάριστα και όμορφα», αναφέρει η Dr. “UC” και συνεχίζει: «Είναι μία εξαιρετική χρονική στιγμή για να αυνανιστείς, καθώς οι ενδορφίνες έχουν χτυπήσει κόκκινο, η ροή του αίματος είναι μεγάλη και οι μύες του υελικού εδάφους χαλαροί».

Μην είσαι (πάντα) μοναχικός τύπος

«Ένα από τα πιο έντονα και σεξουαλικά φορτισμένα προκαταρκτικά είναι να αυνανίζεσαι μπροστά της και εκείνη μπροστά σου, χωρίς καμία ντροπή. Πηγάζει από μία φυσιολογική ανάγκη και αποτελεί μία φυσιολογική έκφραση αυτής», σημειώνει η Morse.