SEX

Πώς κάνουν σεξ οι αστροναύτες

Μετά την ιστορική εκτόξευση του Space X ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το Space Sex.

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία, ο άνθρωπος έστρεψε και πάλι για λίγο το βλέμμα του προς τον ουρανό. Η πρώτη επανδρωμένη εκτόξευση πυραύλου από τη Space X, τη διαστημική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Elon Musk, είναι γεγονός. Και πρόκειται για την πρώτη αποστολή με κατεύθυνση τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το 2011, όταν και ανακοινώθηκε από τη ΝASA η παύση του προγράμματος των λεωφορείων.

Με την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα να ασχολείται ξανά με το διάστημα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για ένα άλλο θέμα, για το οποίο αρκετοί έχουν αναρωτηθεί κατά καιρούς. Πώς μπορούν άραγε να κάνουν σεξ οι αστροναύτες στο διάστημα;

Σίγουρα όταν είμαστε στη Γη και είμαστε αγκαλιά με το ταίρι μας, τα άστρα, το φεγγάρι, η νύχτα, οι πλανήτες φαίνεται όλα μαγικά και ρομαντικά. Εχμ, δεν είναι όμως ακριβώς το ίδιο όταν όλα αυτά τα βλέπεις από ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ. Στο διάστημα οι αστροναύτες είναι απομονωμένοι, έχουν μηδενική ιδιωτικότητα και επίσης μπορεί να μη βλέπουν κανέναν από τους συναδέλφους τους ερωτικά.

Όλα αυτά είναι πολύ λογικά και προφανώς ρίχνουν τη σεξουαλική τους λίμπιντο στα τάρταρα. Να προσθέσουμε και το ότι αν τελικά κάνουν κάτι ερωτικό με συνάδελφό τους στο διάστημα, μόλις αυτό τελειώσει μπορεί να αναγκαστούν να μείνουν στον ίδιο (μικρό χώρο) για εκατοντάδες ακόμη μέρες; Δεν είναι να παίζεις με αυτά τα πράγματα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της NASA κανένας άνθρωπος μέχρι στιγμής δεν έχει επιχειρήσει να κάνει σεξ στο διάστημα. Αυτό δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει. Είτε πως όντως δεν έχει κάνει κανείς, είτε πως κανείς δεν ήθελε να μιλήσει γι’ αυτό. Δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι για κανένα από τα δύο σενάρια.

Όμως, αν τα επόμενα σχέδια της NASA είναι να αποικίσει ο άνθρωπος στο φεγγάρι ή στον Άρη, τότε αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κάνει σεξ. Πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό; H αλήθεια είναι πως υπάρχει ένα πολύ σημαντικό εμπόδιο σε αυτό το εγχείρημα. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την έλλειψη βαρύτητας.

Το 2suit, μια στολή που σχεδιάστηκε πριν μερικά χρόνια, δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει το σεξ μεταξύ δύο ατόμων σε μέρη με χαμηλή βαρύτητα. Το ένδυμα σχεδιάστηκε από την Αμερικανή Vanna Bonta και ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα του Sex in Space, ενός τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ του History Channel το 2008 σχετικά με τις βιολογικές και συναισθηματικές επιπτώσεις της ανθρώπινης μετανάστευσης και αναπαραγωγής πέρα από τη Γη. Το 2suit ωστόσο πυροδότησε διεθνείς συζητήσεις, αλλά και πολλές πολιτικές αντιπαραθέσεις.

“Είναι ένα ανθρώπινο πρόβλημα το σεξ στο διάστημα”, είπε ο Kate Delvin  καθηγητής της τεχνητής νοημοσύνης στο King’s College του Λονδίνου και συγγραφέας του βιβλίου Turned On: Science, Sex, and Robots, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Dazed. “Οι άνθρωποι πάντα έβρισκαν τρόπο να κάνουν σεξ ακόμα και κάτω από ακραίες συνθήκες, όπως σε πολέμους. Σίγουρα αν κάποιος μείνει πάρα πολύ καιρό στο διάστημα και υπάρχουν οι προϋποθέσεις, μπορεί να θελήσει να κάνει. Ο άνθρωπος πάντα προσαρμόζεται στο περιβάλον, απλά κάποιες φορές είναι λίγο πιο δύσκολο”, συνέχισε.

Από την άλλη πλευρά βέβαια υπάρχουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν πως τα erobots μπορούν να βοηθήσουν στο να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Δε μιλάμε για σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων σε αυτή την περίπτωση, αλλά για την επαφή ενός ανθρώπου και ενός sex robot με αποκλειστικό σκοπό την σεξουαλική ικανοποίηση.

Αν μη τι άλλο μπορεί να είναι μία πιο πρακτική λύση στο ‘σεξ στο διάστημα’. Η σχέση που μπορεί να αποκτήσει κάποιος με ένα robot μπορεί να μοιάζει με την ανθρώπινη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν την αντικαθιστά πλήρως.

Όπως και να ‘χει το ‘space sex’ είναι ένα θέμα που έχει αρχίσει (και θα συνεχίσει) να απασχολεί τους επιστήμονες. Και πιθανότητα θα έχουμε νεότερα στο κοντινό μέλλον.