ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
SPONSORED

Πώς μια πλατφόρμα refurbished δίνει δεύτερη ζωή στις mobile συσκευές

Tι μπορείς να κάνεις όταν χρειάζεσαι νέο κινητό, όταν θες να πουλήσεις το παλιό σου και σκέφτεσαι παράλληλα και το περιβάλλον.

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση και όσοι δεν έχουν βρεθεί (λίγο δύσκολο), θα βρεθούν. Το κινητό μας τηλέφωνο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα πολλά χρόνια, έχει κομβικό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Για σκεφτείτε το λίγο, πόσους ανθρώπους γνωρίζετε που δεν χρησιμοποιούν από ένα;

Για αρχή, το χρησιμοποιούμε για να επικοινωνήσουμε, είτε τηλεφωνικά είτε γραπτά. Την ίδια στιγμή, είναι και ένα μέσο ψυχαγωγίας που χωράει στην παλάμη μας. Τέλος, θεωρείται -και εδώ που τα λέμε, είναι- ένα σημαντικό εργαλείο δουλειάς. Με λίγα λόγια, γύρω από το κινητό μας γυρίζει ο κόσμος όλος.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν χρειάζεσαι νέο κινητό και δεν ξέρεις ποιο είναι το κατάλληλο για σένα από πλευράς χαρακτηριστικών; Επίσης, τι γίνεται όταν δεν ξέρεις πού να το βρεις; Όταν, πάλι, θέλεις να πουλήσεις ή απλώς να αποχωριστείς την παλιά σου συσκευή όμως σκέφτεσαι και το περιβάλλον;

Όλα αυτά τα όχι και τόσο ασήμαντα ερωτήματα προέκυψαν ένα πρωινό όπως όλα τα άλλα. Έψαχνα για μια νέα συσκευή (είπαμε, όλοι έχουν βρεθεί ή θα βρεθούν σε αυτή τη θέση) που να με καλύπτει, κάτι πιο κοντά σε μένα και μετά από αρκετές συζητήσεις με φίλους, έφτιαξα μια λίστα με διάφορες πλατφόρμες ώστε να βρω την κατάλληλη.

Το διαδικτυακό αυτό ταξίδι για την εύρεση κινητού ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, όμως σταδιακά ο ενθουσιασμός μου έδωσε τη θέση του στην απογοήτευση. Όλα αυτά μέχρι να πληκτρολογήσω τη σωστή λέξη τη σωστή στιγμή, λίγο πριν τα παρατήσω: Flip.gr.

Το Flip.gr αποτελεί τον νέο έξυπνο τρόπο να αγοράσει κανείς refurbished συσκευές σαν καινούργιες και καθώς ενημερωνόμουν όλο και περισσότερο, συνειδητοποίησα πως αυτό είναι ένα από τα καλά, καθώς έλυσα και το θέμα που με προβλημάτιζε όσον αφορά την παλιά μου συσκευή.

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή. Ομολογώ πως δεν είχα ιδέα τι είναι η κυκλική οικονομία. Μόλις έμαθα, ωστόσο, κατάλαβα πως μου ταιριάζει και με το παραπάνω. Τα πράγματα είναι απλά: H Flip, η μεγαλύτερη πλατφόρμα refurbished συσκευών στη Nοτιοανατολική Ευρώπη, ενισχύει το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, πρώτα αγοράζοντας μεταχειρισμένες συσκευές και, έπειτα, ανακατασκευάζοντάς τες. Στη συνέχεια, τις επανατοποθετεί στην αγορά, σε μειωμένες τιμές. Τι σημαίνει αυτό; Πως, εκτός από εμένα, βγήκε κερδισμένο και το περιβάλλον.

Πώς γίνεται αυτό, θα αναρωτηθείτε, όπως αναρωτήθηκα και εγώ. Όταν οι ηλεκτρονικές συσκευές επαναχρησιμοποιούνται αντί να απορρίπτονται μετά τη χρήση τους, μπορούν να προκύψουν πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον. Ετοιμάστε το χαρτί και το μολύβι, θα κάνουμε ένα σύντομο μάθημα για το πώς η κυκλική οικονομία αποτελεί πλέον μονόδρομος για τις επιχειρήσεις, άρα και για σένα. Διαφορετικά περίμενε τη νέα σου συσκευή από το Flip.gr και άνοιξε το Νotes, όπως έκανα κι εγώ.

Η επαναχρησιμοποίηση των ηλεκτρονικών συσκευών μειώνει την ποσότητα ηλεκτρονικών αποβλήτων και τη ρύπανση, επιτρέπει την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας και συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Και όλα αυτά, γιατί οι refurbished συσκευές μπορεί να είναι 10 φορές πιο βιώσιμες σε σχέση με τις καινούργιες! Τα οφέλη αυτά που προκύπτουν για τον πλανήτη οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο ότι εσύ αποφάσισες επιτέλους να ξεσκονίσεις το κινητό που είχες για «πέταμα» και να το πουλήσεις, αφού παράλληλα βρήκες και το καινούργιο που σου ταιριάζει από το Flip.gr.

Last but not least, ήξερες ότι μόλις αγοράζεις μια καινούργια συσκευή, βγάλεις την οθόνη προστασίας και κάνεις την πρώτη σου κλήση, δεν είναι πια καινούργιο; Ε, λοιπόν, το έμαθες! Οπότε γιατί να ταλαιπωρείσαι ψάχνοντας σε διάφορες πλατφόρμες, ενώ μπορείς να κάνεις την έξυπνη κίνηση και να αγοράσεις ένα smartphone σαν καινούργιο έως και 40% φθηνότερα σε σχέση με ένα καινούργιο και με 3 χρόνια εγγύηση από το Flip.gr;