HOW TO
SPONSORED

Πώς να αντιμετωπίσεις την υγρασία και να απολαύσεις καθαρή ατμόσφαιρα

Ο χειμώνας έφτασε και ένα είναι το ερώτημα: ποιος είναι ο αποδοτικότερος (και φθηνότερος) τρόπος να ζεστάνουμε το σπίτι μας; Η νούμερο 1 τάση της αγοράς έχει όνομα και πενταετή εγγύηση.

Τα τετραψήφια ποσά που έφεραν αναστάτωση στα νοικοκυριά στις αρχές του έτους επιστρέφουν σαν εφιάλτης τώρα που αυξάνεται το κρύο. Παρατήρησε μόνο τα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν μέχρι να ανοίξεις έναν καινούργιο εκδοθέντα λογαριασμό ρεύματος – πόσο γρήγορα ανεβαίνει η αγωνία, στο φόβο μην αντικρίσεις ένα υπέρογκο ποσό.

Παρατήρησε πόσες συνήθειες αλλάξαμε και πόσο πιο προσεκτικοί γίναμε με την ενεργειακή απόδοση κάθε συσκευής που αγοράζουμε.

Όπως έχουν δείξει ρεπορτάζ εντός κι εκτός Ελλάδας, πολύ κόσμος συνηθίζει να αποσυνδέει πλέον τις ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα, όποτε φεύγει απ’ το σπίτι. Όλοι μας έχουμε γίνει πολύ πιο προσεκτικοί με τα αναμμένα φώτα, τον θερμοσίφωνα και τους βαθμούς πλύσης στο πλυντήριο, ενώ το μεγαλύτερο debate παραμένει πώς θα καταφέρουμε να ζεσταθούμε τον χειμώνα που έρχεται.

Εν ολίγοις, ποια είναι η πιο συμφέρουσα λύση που να συνδυάζει απόδοση και οικονομία, όταν πετρέλαιο και φυσικό αέριο καλπάζουν ανοδικά;

Το εργαλείο που έχει αναδειχθεί σε νο1 τάση της αγοράς δίνει και πάλι τη λύση: αφυγραντήρες Inventor. Ας εξηγήσουμε επιστημονικά τη μανία που έχουμε αναπτύξει με αυτές τις σωτήριες ηλεκτρικές συσκευές: όταν έχει κρύο, το υψηλό ποσοστό υγρασίας (σε εσωτερικό χώρο) μεταφράζεται σε περισσότερα σωματίδια νερού στην ατμόσφαιρα, άρα το κρύο αυξάνεται – έτσι δικαιολογείται το «πιρούνιασμα» που νιώθουμε από την υγρασία.

Συγκεκριμένα για τους αφυγραντήρες Inventor, που παραμένουν εδώ και χρόνια στην κορυφή των πωλήσεων, οι μετρήσεις δείχνουν έως και 2°C αύξηση της θερμοκρασίας σε εσωτερικό χώρο, χωρίς να επιφορτίζεται η ενεργειακή κατανάλωση του σπιτιού. Ο λόγος αυτής της επιτυχίας είναι το σύστημα Flash Dry, με το οποίο είναι εξοπλισμένες οι συσκευές της Inventor.

Το σύστημα Flash Dry

Το σύστημα Flash Dry των αφυγραντήρων Inventor περιλαμβάνει μια σειρά από έξυπνες λειτουργίες, με τις οποίες εξασφαλίζεται η ιδανική ατμόσφαιρα στο σπίτι. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει τη λειτουργία Έξυπνη Αφύγρανση, με την οποία η συσκευή ρυθμίζει αυτόματα το επίπεδο υγρασίας μεταξύ 45%-55% (που θεωρείται το πλέον κατάλληλο για τους μήνες του χειμώνα), ενώ χρησιμοποιώντας την Αυτόματη Λειτουργία Ανεμιστήρα η συσκευή προσαρμόζει σε παράλληλο χρόνο την ένταση καθαρισμού του αέρα ανάλογα με τις ανάγκες αφύγρανσης.

Ταυτόχρονα, τόσο οι συγκεκριμένες λειτουργίες όσο και οι επιμέρους ρυθμίσεις των αφυγραντήρων, είναι διαθέσιμες ακόμη κι όταν είσαι εκτός σπιτιού: η Inventor ήταν από τις πρώτες εταιρείες που επένδυσαν στην τεχνολογία Wi-Fi, με την πρωτοποριακή εφαρμογή Inventor Control να υπόσχεται ότι θα σου λύσει τα χέρια, με στόχο την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορείς να προγραμματίσεις ξεχωριστά modes στον αφυγραντήρα Inventor (πχ για βροχή) και ανάλογα με τον καιρό να ενεργοποιείς τη λειτουργία του προτού φτάσεις σπίτι, ώστε να εξασφαλίσεις ένα άνετο βράδυ μπροστά στην τηλεόραση και την αγαπημένη σου ομάδα, χωρίς υγρασία. Η Αθόρυβη Λειτουργία, μάλιστα, είναι από τα πιο ζηλευτά ατού των συσκευών Inventor – το πιο ενοχλητικό στις συσκευές της αγοράς είναι ο ήχος που πρέπει να συνηθίσεις. Όχι, εάν έχεις Inventor.

Μια Comfort λύση για όλους

Τα αποδοτικά μοντέλα κρίνονται στα πιο απαιτητικά σπίτια. Σπίτια με οικογένειες που μπαίνουν τακτικά πλυντήρια και τα ρούχα πολλές φορές στεγνώνουν μέσα στο σπίτι τον χειμώνα (επειδή έξω βρέχει), σπίτια με αξιολάτρευτα τετράποδα που χρειάζονται επιπλέον φροντίδα για τις τρίχες, όπως και σπίτια μικρά σε τετραγωνικά μέτρα, όπου χρειάζονται έξυπνες λύσεις για να καλύπτονται πολλές ανάγκες με μία συσκευή.

Το καλύτερο παράδειγμα σε αυτή την κατηγορία είναι ο αφυγραντήρας Comfort της Inventor: Συνδυάζει αφυγραντήρα με ιονιστή, προσφέροντας από τη μία τις λειτουργίες του συστήματος Flash Dry που αναφέραμε (Έξυπνη Αφύγρανση, Αυτόματη Λειτουργία Ανεμιστήρα και Wi-Fi) κι από την άλλη Πρόγραμμα Στεγνώματος Ρούχων, όπως και άριστο καθαρισμό της ατμόσφαιρας χάρη στην Τεχνολογία Ultraviolet Τύπου C και του Ιονιστή.

Μπες στην ιστοσελίδα inventor.ac, δες όλη τη σειρά αφυγραντήρων και επίλεξε το μοντέλο που σου ταιριάζει, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Αξίζει να τονίσουμε ότι με κάθε αγορά αφυγραντήρα, η Inventor στηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού.