ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα αγνοείς τα μηνύματα στο WhatsApp χωρίς να σε καταλαβαίνουν

Απάντηση θα παίρνει ο αποστολέας, αλλά βασικά δεν θα απαντάς εσύ. Σε μπερδέψαμε;

Τόσα notifications, τόσα μηνύματα, τόσα scrolls σε Facebook, Instagram και Twitter. Ναι, η ψηφιακή ζωή στα social media θα μπορούσε να είναι μία full time job. 

Πόσω μάλλον αν προσθέσεις και όλα τα μηνύματα που λαμβάνεις καθημερινά από φίλους, γνωστούς και συναδέλφους σε εφαρμογές όπως το WhatsApp και πρέπει να απαντήσεις για να μην χαρακτηριστείς από αγενής και αδιάφορος μέχρι κάτι πολύ χειρότερο, ενώ ταυτόχρονα κάνεις ένα κάρο διαφορετικά πράγματα. 

Κάπου εδώ, σκέφτεσαι τι ωραία που θα ήταν η ζωή αν γινόντουσαν πιο συχνά blackouts σαν αυτό που ζήσαμε προ ημέρων και ηρέμησε το κεφάλι μας. 

Επειδή αυτή δεν είναι λύση, σου έχουμε μία καλύτερη. Συγκεκριμένα, ένα τρομερά χρήσιμο τρικ για το WhatsApp, ώστε να αγνοείς τα μηνύματα χωρίς να το καταλαβαίνουν οι αποστολείς. 

Γιατί δεν το καταλαβαίνουν; Πολύ απλά γιατί τους απαντάς. Βασικά, όχι εσύ. Σε μπερδέψαμε;

To κόλπο που σου λύνει τα χέρια στο WhatsApp

Πρόκειται για την εφαρμογή Autoresponder, που είναι συμβατή σε Android και iOS και σου επιτρέπει να ρυθμίσεις αυτόματες απαντήσεις στα μηνύματα που δέχεσαι στο WhatsApp: «Ok», «Είμαι στο δρόμο», «Άργησα», «Θα σε καλέσω αργότερα», «Σ’ ευχαριστώ». 

Εσύ δηλαδή δεν μπαίνεις στη διαδικασία να γράψεις κάτι. Το Autoresponder απαντά, χωρίς όμως η άλλη πλευρά, ο αποστολέας να το γνωρίζει. 

Η πιο χρήσιμη επιλογή του είναι ότι σου δίνει τη δυνατότητα να ορίσεις τους χρόνους αυτού του bot. Μπορείς να επιλέξεις να το ενεργοποιείς κάθε ημέρα στο WhatsApp από τις 9:30 π.μ. μέχρι τις 6.00μ.μ. επειδή εργάζεσαι ή από τις 7μ.μ.  γιατί η δουλειά τελείωσε και θέλεις ο ελεύθερος χρόνος σου να είναι ποιοτικός μακριά από οθόνες.