David Sola/Unsplash
SEX

Πώς θα αποκτήσεις ακόμα πιο δυνατές στύσεις

Οι καλύτερες επιδόσεις στο σεξ έρχονται μέσα από μία μικρή σειρά αλλαγών σε κάποιες βασικές συνήθειες: από το τι τρως και πόσο κοιμάσαι μέχρι το πώς διαχειρίζεσαι το άγχος στην καθημερινότητα.

Η ηλικία δεν είναι ο μοναδικός σύμμαχος των στυτικών δυσλειτουργιών. Πολλοί παράγοντες μπορεί να βάλουν το λιθαράκι τους και να καταστρέψουν από τη μία στιγμή στην άλλη τις δυνατές σου στύσεις και κατ’ επέκταση την ερωτική σου ζωή. Όλοι συνδέονται με τον τρόπο που ζεις. Κάποιοι απ’ αυτούς και με τη συναισθηματική/ψυχολογική σου κατάσταση.

Γι’ αυτό και δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Δεν είσαι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που του έχει συμβεί ή συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει οργανικό πρόβλημα, οι χαλαρές στύσεις μπορεί να αποτελούν το δυσάρεστο αποτέλεσμα μίας σειράς κακών συνηθειών που ρισκάρουν τόσο τη σεξουαλική σου απόλαυση, αλλά ακόμα πιο σημαντικό την ίδια σου την υγεία.

Ακολουθούν οι μικρές αλλαγές που θα αντιστρέψουν την κατάσταση.

Φτιάξε τη διατροφή σου

Για την ακρίβεια, ξεκίνα να τρως πιο υγιεινά βασισμένος στις αρχές της μεσογειακής διατροφής. Σύμφωνα με έρευνα του Central European Journal of Urology, ο συγκεκριμένος τρόπος διατροφής, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης στυτικών δυσλειτουργιών.

Περιόρισε το αλκοόλ

Ο μύθος λέει ότι πίνοντας μερικά ποτά απελευθερώνεσαι και αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο κρεβάτι. Η αλήθεια πίσω από αυτόν όμως έχει ως εξής: Η κατανάλωση αλκοόλ μειώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παίρνει την κάτω βόλτα η λίμπιντο.

Κοιμήσου ποιοτικά

Από την απόδοσή στη δουλειά και την όψη του προσώπου μέχρι τη διάθεση σου. Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τα πάντα στην καθημερινότητα. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν σχετίζεται και με τις αδύναμες στύσεις σου;

Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου

Η άσκηση έχει τετραπλή δράση: Σε βοηθά να αποκτήσεις μία καλή φυσική κατάσταση, να διατηρηθείς υγιής, να τονώσεις την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή σου και να αυξήσεις  τα επίπεδα τεστοστερόνης, την επιθυμία για σεξ και τις πιθανότητες για μια πιο δυνατή και ακμαία στύση.

Κοντρόλαρε το άγχος

Δεν είναι εύκολο το γνωρίζουμε και η δυστοπία που μας περιβάλλει δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την όλη κατάσταση. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό για τη σωματική και ψυχική σου υγεία και εν προκειμένω για την καλή σεξουαλική σου ζωή να προσπαθήσεις είτε μόνος είτε με επαγγελματική βοήθεια να περιορίσεις το έντονο στρες. Είναι γνωστό ότι ρίχνει τη λίμπιντο και δημιουργεί προβλήματα εκεί που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν.

Δούλεψε μαζί της το κομμάτι της επικοινωνίας

Η καλή επικοινωνία είναι ένα από τα βασικά υλικά που χτίζουν μία όμορφη σχέση. Το να μοιράζεσαι λοιπόν μαζί της και εκείνη αντιστοίχως μαζί σου όλα όσα σας προβληματίζουν, αγχώνουν, θυμώνουν, στενοχωρούν και ενοχλούν είναι απόλυτα φυσιολογικό, θεμιτό και σωτήριο για να δημιουργήσετε όχι μόνο ένα γερό συναισθηματικό, αλλά και σεξουαλικό δεσμό.

Προτίμησε αυτές τις στάσεις σεξ

Η ροή του αίματος είναι πιο μεγάλη στο αντρικό μόριο όταν ο άντρας στέκεται όρθιος ή είναι στα γόνατα. Αυτό σημαίνει ότι στάσεις που δεν σε βρίσκουν ξαπλωτό ή καθιστό στο κρεβάτι, όπως το doggy για παράδειγμα, αποτελούν διαβατήριο για καλύτερες στύσεις.