outnow.ch
LIFE

Πώς θα γίνεις πραγματικά ευτυχισμένος

Ένας life coach θέλει να σε φέρει λίγο πιο κοντά στην αληθινή ευτυχία. Αφού πρώτα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα με καθαρή ματιά. 

Τι σε κάνει άραγε να αισθάνεσαι πραγματικά ευτυχισμένος; Η δουλειά των ονείρων σου; Ένας παχυλός μισθός; Μία ερωτική σχέση; Ένα ταξίδι; Ένα βράδυ με φίλους να διασκεδάζεις; 

Ναι σε όλα. Μόνο προσοχή στο εξής: Η ευτυχία που φέρνουν είναι πρόσκαιρη. Για τον Bryan Daigle, πραγματικά ευτυχισμένος θα νιώσεις όταν γνωρίσεις τον εαυτό σου, όχι επιδερμικά, αλλά σε βάθος. Να αναγνωρίσεις το ποιος είσαι, ποιες είναι οι ανάγκες, τα θέλω, τα όρια, οι αντοχές και οι δυνάμεις σου.Όλα αυτά που θα σε οδηγήσουν στις μεγάλες αλλαγές της ζωής σου.

Ο Daigle είναι ένας life coach που μας έρχεται από το μακρινό Όστιν του Τέξας. Συστήνεται στην προσωπική του ιστοσελίδα ως «Γεια, είμαι ο Bryan. Προσπαθώ να βοηθήσω όλους εκείνους που παρά την όποια επαγγελματική τους επιτυχία, συνεχίζουν να αισθάνονται δυστυχισμένοι, κενοί». Εργάζεται αποκλειστικά με άντρες και τους βοηθά να δουν τις μεγάλες αλλαγές της ζωής που μπορεί να τους συμβαίνουν ή θέλουν να τους συμβούν με πιο καθαρή ματιά, από την καριέρα μέχρι τη σχέση τους. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «στο κυνήγι της ευτυχίας σημασία δεν έχει μόνο το ταξίδι, αλλά κυρίως ο προορισμός». 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σε φέρουν λίγο πιο κοντά στο να γίνεις πραγματικά ευτυχισμένος

Αναγνώρισε τα κίνητρά σου για αλλαγή

«Υπάρχουν δύο ειδών ενέργειες. Αυτή που σε ωθεί να απομακρυνθείς από κάτι και εκείνη που σε σπρώχνει σε κάτι άλλο. Για παράδειγμα, αποφασίζεις να μετακομίσεις γιατί η σύντροφός σου σε χώρισε. Αυτή η αλλαγή είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς επιθυμούσες ή απλά είναι ένας τρόπος για να το βάλεις στα πόδια;», αναφέρει ο Daigle.

Συνειδητοποίησε ότι ποτέ δεν είναι αργά

«Μην καταπιέζεις τη φωνή μέσα σου που ουρλιάζει τόσο καιρό για να κάνεις την επανάστασή σου, να πετάξεις ότι σε κρατά δυστυχή. Αφουγκράσου την ανάγκη αυτή και ακολούθησε το πάθος σου ή επανασυνδέσου με κάποιον που έχεις χάσει επαφή εδώ και χρόνια και το έχεις μετανιώσει ή άλλαξε επαγγελματικό προσανατολισμό. Ποτέ δεν είναι αργά».

Κοίταξε το παρελθόν με το βλέμμα στο μέλλον

«Δεν θέλω να γίνω μακάβριος, αλλά μερικές φορές είναι καλό να σκέφτεσαι τη ζωή σου σαν να είχες πεθάνει. Για ποιες αποφάσεις θα ήσουν πιο υπερήφανος; Τι θα επιθυμούσες να είχε κάνει τελικά το οποίο ποτέ δεν τόλμησες; Ποια πράγματα σου φαινόντουσαν τόσο σημαντικά, ενώ είναι πραγματικά ασήμαντα; Σκέψεις που θα επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητές σου».

Μην φοβάσαι τον φόβο σου, αγκάλιασέ τον

«Ο φόβος είναι ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας για να τολμήσεις την αλλαγή. Όταν αποδεχτείς ότι είναι ok να φοβάσαι, γιατί εξάλλου ποιος στο καλό είναι ατρόμητος, θα αισθανθείς λίγο πιο τολμηρός».

Βγες από τον εαυτό σου

«Όταν παίρνεις μία μεγάλη απόφαση, θέλεις να είναι και η σωστή. Γι’ αυτό δεν μπορείς ποτέ να είσαι 100% σίγουρος. Μπορείς όμως να κάνεις ότι είναι δυνατόν για να βαδίζεις πράγματι στο σωστό μονοπάτι. Πώς θα καθαρίσεις το μυαλό σου; Κάνοντας πράγματα που σε χαλαρώνουν και σε προσγειώνουν, αλλά κυρίως δεν σου προκαλούν συναισθηματική φόρτιση. Σε βοηθούν να πάρεις μία απόσταση από τον εαυτό σου και να δεις την σφαιρική άποψη της κατάστασης».