TIPS
SPONSORED

Πώς θα κάνεις τη γενική καθαριότητα του σπιτιού παιχνιδάκι

Βρήκαμε τον κατάλληλο σύμμαχο για να λάμπει το σπίτι από καθαριότητα, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιείς πολλά και διαφορετικά προϊόντα. Με τη Χλωρίνη Klinex Ultra έχεις απολύμανση, λάμψη και υπέροχο άρωμα, όλα μαζί σε μία και μόνο συσκευασία. 

Η εικόνα της μητέρας μου να καθαρίζει κάθε Σάββατο το σπίτι, να μου λέει «Τι ώρα θα φύγεις; Έχω να κάνω γενική. Αν κάτσεις, έλα να με βοηθήσεις», είναι μία από τις χαρακτηριστικές αναμνήσεις -γλυκιά σήμερα, τότε έβγαινε σχεδόν κάθε φορά ένα «ώχου» από τα χείλη μου- που έχω από το πατρικό μου. 

Το πώς μοσχοβολούσε το σπίτι από καθαριότητα είναι σαν να το μυρίζω ακόμα και τώρα. Το πώς έλαμπαν τα πατώματα, οι βρύσες στην κουζίνα και το μπάνιο. Ήταν σαν να έμπαινα σε ένα καινούργιο σπίτι. Ως παιδί, όπως ίσως και τα περισσότερα παιδιά, όμως δεν εκτιμούσα τη φροντίδα της. «Μα τι καθαρίζει πια συνέχεια», σκεφτόμουν. 

Εδώ και μία δεκαετία, που πλέον ζω μόνη μου, πόσο μου λείπει αυτή η φροντίδα της μητέρας μου. Πόσο καταλαβαίνω πια τη σημασία της λέξης γενική καθαριότητα. Το να ζεις μέσα σε ένα σπίτι που είναι καθαρό, τακτοποιημένο και συνεπώς, ένα υγιές περιβάλλον για σένα τον ίδιο. Για τη σωματική και ψυχική σου υγεία. 

Αυτή η συνήθεια της μητέρας μου έχει γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια και δική μου συνήθεια: η γενική καθαριότητα του Σαββάτου. Είναι βλέπεις που και οι καταιγιστικοί ρυθμοί της καθημερινότητας δε βοηθούν και πολύ για να την κάνω μέσα στην εβδομάδα. Ελεύθερος χρόνος για αυτή τη δουλειά σπάνια περισσεύει. 

Γι’ αυτό και το Σάββατο είναι σχεδόν πάντα η ημέρα της δικής μου γενικής καθαριότητας. Όσο κουρασμένη κι αν νιώθω από το εξαντλητικό Δευτέρα-Παρασκευή που έχει προηγηθεί, η φρεσκάδα που αποπνέει το σπίτι όταν είναι καθαρό με ξεκουράζει αυτομάτως. Λειτουργεί αναζωογονητικά.

Φτιάχνω λοιπόν ένα ελαφρύ πρωινό και μία γεμάτη κούπα καφέ και ξεκινάω με σύμμαχό μου, τον σύμμαχο της μητέρας μου, που κάνει το καθάρισμα του σπιτιού παιχνιδάκι για να μην περνάω όλο μου το Σάββατο κλεισμένη μέσα. Σε ποιον ή καλύτερα σε ποια αναφέρομαι;

Στη Χλωρινή Klinex Ultra με άρωμα λεμόνι, που μου λύνει τα χέρια.

Χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιώ πολλά και διαφορετικά προϊόντα, έχω απολύμανση, λάμψη και υπέροχο άρωμα, όλα μαζί με μία και μόνο συσκευασία. Αυτό και μόνο σε συνδυασμό και με το ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά σημεία του σπιτιού είναι αρκετό για να κάνω τη γενική πολύ πιο γρήγορα. 

Δεδομένου ότι μένω σε ένα διαμέρισμα, θέλω οι χώροι και ιδιαίτερα τα πατώματα σε κάθε δωμάτιο να είναι πεντακάθαρα. Συνεπώς, δίνω μεγάλη σημασία στο σφουγγάρισμα. Η Χλωρινή Klinex Ultra είναι ό,τι ακριβώς θέλω. 

Χάρη στην παχύρρευστη σύνθεσή της που προσκολλάται για περισσότερο χρόνο στις επιφάνειες, καταφέρνω να εξουδετερώνω το 99,9% των μικροβίων. Παράλληλα, να καταπολεμώ βακτήρια, μούχλα και ιούς, συμπεριλαμβανομένου και του κορονοϊού. 

Κι ενώ όταν σφουγγαρίζω, τη χρησιμοποιώ διαλυμένη -βάζω ένα λίτρο περίπου νερό στον κουβά και ένα καπάκι χλωρίνη χρησιμοποιώντας πάντα γάντια-, στις σωληνώσεις και στα σιφόνια τη χρησιμοποιώ αδιάλυτη σε ένα σφουγγάρι για να καταπολεμήσω τη συσσώρευση αλάτων και να τα λάμψουν ξανά. Όπως έκανε τότε η μητέρα μου, όπως συνεχίζει να κάνει ακόμα και σήμερα. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνη, που με έμαθε να καθαρίζω σωστά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Χλωρινή Klinex Ultra που κάνει γενική καθαριότητα του σπιτιού στο άψε σβήσε. Ποιος θέλει άλλωστε να περνάει όλο το Σάββατο καθαρίζοντας;