iStock
ΖΩΔΙΑ

Πώς θα κερδίσεις την προσοχή ενός Ταύρου

Το δεύτερο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου έχει την τιμητική του και το OneMan προσφέρει χείρα βοηθείας σε όποιον τη χρειάζεται, ώστε να μπορεί να κάνει τη ζωή του καλύτερη, παρέα με έναν Ταύρο.

Όχι ότι δεν μπορούσες να κοιμηθείς γιατί σου διέφευγε η πληροφορία που ακολουθεί, αλλά ο συγκεκριμένος αστερισμός είναι από τους αρχαιότερους. Τον εντόπισε ο Πτολεμαίος. Η ελληνική μυθολογία αναφέρει πως ο Δίας μεταμορφώθηκε σε έναν ολόλευκο ταύρο, ώστε να απαγάγει την πριγκίπισσα Ευρώπη.

Ξεχωριστά ο αστερισμός παραπέμπει στο ζώο μόνο στο εμπρόσθιο τμήμα του. Ως προς αυτό, οι μυθολόγοι εξηγούσαν πως ευθυνόταν ότι κολυμπούσε με την Ευρώπη στη ράχη του και ως εκ τούτου το σώμα ήταν βυθισμένο στο νερό. Για αυτό και δεν φαίνεται στον αστερισμό.

Τι εννοώ; Πάρε ένα ελληνικής κοπής νόμισμα των 2 ευρώ, γύρισε το στο κορώνα και δες την εικόνα.

Ο Ταύρος υπάρχει και σε άλλη ιστορία. Θα αρκεστούμε ωστόσο, στην πρωτότυπη, με τη σημείωση πως οι αρχαίοι αστρολόγοι πίστευαν πως «κυβερνάει» το σβέρκο, το λάρυγγα και τους ώμους του ανθρώπου.

Τι λέει η αστρολογία για τον Ταύρο

Οι σύγχρονοι αστρολόγοι έχουν συνδέσει τον Ταύρο με τη σταθερότητα και τον αισθησιασμό. Όπως και τα άλλα ζώδια της Γης (Αιγόκερως και Παρθένος), είναι προσγειωμένος, πρακτικός και απολαμβάνει μια αίσθηση ασφάλειας. Επίσης, εκτιμά τη σταθερότητα και τη ρουτίνα.

Κυβερνάται (προτιμάς το επηρεάζεται;) από την Αφροδίτη, δηλαδή τον πλανήτη της αγάπης, της ευχαρίστησης και της αισθητικής. Άρα τον ενδιαφέρει η ομορφιά -εσωτερική και εξωτερική. Η εκτίμηση που έχει για την ομορφιά τον κάνει δημιουργικό όπου τη βρίσκει (από τη μαγειρική έως την τέχνη). Λατρεύει να υπάρχει σε αρμονικό περιβάλλον και θα τον έλεγες και ρομαντικό. Οn the downside, είναι κτητικός και πεισματάρης.

Δεν ξέρω αν είχες ποτέ στην παρέα Ταύρο. Αν η απάντηση είναι «ναι», θα τον θυμάσαι ως αποφασιστικό και επίμονα άνθρωπο. Δεν είναι να βάλουν κάτι στο μυαλό τους αυτοί οι άνθρωποι. Τελείωσε! Η σταθερή γήινη φύση τους τούς κάνει επίμονους στην υλοποίηση στόχων.

Επιπροσθέτως, εκτιμούν την πίστη, δεν ταράζονται εύκολα. Γνωστοί για την ήρεμη συμπεριφορά τους, μπορούν να αντέξουν πολλά πριν αναστατωθούν.

Τι δεν πρέπει να πεις εσύ σε έναν Ταύρο

Διάβασες τις κύριες ποιότητες ενός Ταύρου. Δηλαδή, τα κύρια κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των ανθρώπων αυτού του ζωδίου. Άρα καταλαβαίνεις ότι δεν θέλει τις εντάσεις. Συνεπώς, μην ανεβάζεις τον τόνο της φωνής σου όταν θες η συζήτηση σου μαζί του να καταλήξει κάπου. Είναι χρήσιμο και να αποφύγεις την αγένεια και τη συγκαταβατικότητα.

Επίσης, μη γίνεσαι πιεστικός και προς Θεού μη βιάζεσαι. Οι Ταύροι εκτιμούν να δίνουν το χρόνο τους στα πράγματα, οπότε φράσεις του τύπου «κάνε γρήγορα» ή «ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ» ή άλλα τελεσίγραφα, δεν θα οδηγήσουν κάπου καλά. Αντ’ αυτών, πες ένα «ιδού τα δεδομένα, ιδού και οι επιλογές. Ας αποφασίσουμε».

Δεν θα πάει καλά και η όποια προσπάθεια να τους αποτρέψεις από μια αγορά πράγματος που τους αρέσει (να θυμάσαι πάντα πως οδηγούνται από τις αισθήσεις τους).

Οι μεγαλύτεροι μύθοι για τους Ταύρους

Η φήμη του ψυχρού και του πεισματάρη έχει κατακτηθεί μέσα στους αιώνες. Σε αυτήν τη διαδρομή όμως, δημιουργήθηκαν και κάποιοι μύθοι που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, «κυκλοφορεί» πως είναι τεμπέληδες ενώ είναι οπαδοί της χαλάρωσης. Αυτό δεν ακυρώνει την ποιότητα της αποφασιστικότητας τους που τους κάνει εργατικούς και αξιόπιστους. Επειδή εν τω μεταξύ, θέλουν να κάνουν καλά ό,τι κάνουν, δεν τα κάνουν γρήγορα.

Ένας άλλος μύθος είναι πως δεν παραδέχονται τα λάθη τους. Η αλήθεια είναι πως είναι επίμονοι, αλλά την ίδια ώρα εκτιμούν την ειρήνη και την αρμονία στις σχέσεις τους. Εάν λοιπόν, υπάρχει μια ηρεμία και μια λογική στη συζήτηση μπορούν να παραδεχθούν λάθη και να αλλάξουν άποψη. Αν διαταραχθεί η ηρεμία, τα πάντα ‘χάνονται’.

Μια άλλη παρανόηση είναι πως πρόκειται για υλιστικούς τύπους, επειδή εκτιμούν την ομορφιά και την άνεση. Στην πραγματικότητα, δεν έχουν εμμονή με το να αποκτήσουν υλικά πράγματα. Τους αρκεί να ζήσουν το συναίσθημα από κάθε εμπειρία.