FITNESS

Πώς θα σου φαινόταν να γνωρίσεις μια εντελώς νέα εμπειρία στο τρέξιμο;

H νέα running έκδοση του 4DFWD της adidas αλλάζει όλα τα δεδομένα στο τρέξιμο.

Μπροστά σου απλώνεται ο δρόμος μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι. Δεν υπάρχουν εμπόδια, μόνο νέοι στόχοι. Το τρέξιμο δεν είναι απλά ένα χόμπι, είναι μια κατάσταση, μια ειδική συνθήκη του μυαλού που σε ωθεί να πας λίγο πιο κάτω, να αυξήσεις ταχύτητα, να καταπιείς χιλιόμετρα, να βρεθείς αντιμέτωπος με τον (καλύτερο) εαυτό σου σε ένα καθημερινό ή έστω εβδομαδιαίο ταξίδι. Ανάλογα, δηλαδή, με το πόσο συχνά επιλέγει κανείς να τρέξει. Φυσικά, αποτελεί άριστη σωματική άσκηση – αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Στο τρέξιμο, εκείνο που έχει σημασία είναι η στιγμή του τερματισμού. Όταν έχεις πιάσει τον στόχο σου. Όταν έχεις τρέξει μια νέα διαδρομή που εδώ καιρό ήθελες να δοκιμάσεις. Τελικά, όταν νιώθεις ότι, επιτέλους, τα κατάφερες.

Φυσικά, σε αυτό το ταξίδι ο δρόμος είναι μακρύς και χρειάζεσαι τους καλύτερους συμμάχους. Κάποιον ή μάλλον κάτι που θα σε κάνει να πας πραγματικά μπροστά.

Ο καλύτερός σου σύμμαχος στο τρέξιμο

τρέξιμο

Ποια είναι η κορυφαία και σίγουρα πιο συγκινητική στιγμή των Ολυμπιακών Αγώνων; Δε χωρά καμία αμφιβολία ότι ο τερματισμός του Μαραθώνιου συγκεντρώνει όλα τα φλας, αφού κάποιος κόβει το νήμα ύστερα από 42, 195 χλμ. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από έναν άνθρωπο; Πρόκειται για έναν πραγματικό δρομικό άθλο. Το τρέξιμο, είτε πρόκειται για ένα καθημερινό τζόκινγκ στο πάρκο ή για την πιο δύσκολη δοκιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι μια πραγματική εμπειρία.

Πώς, λοιπόν, θα σου φαινόταν αν γνώριζες μια τελείως καινούργια εμπειρία στο τρέξιμο; Τόσο καινούργια ώστε να της δίνουν βραβείο για αυτό;

H νέα running έκδοση του 4DFWD της adidas κυκλοφορεί παγκοσμίως σε εντυπωσιακό μαύρο χρώμα με τις απαραίτητες πράσινες λεπτομέρειες, ύστερα από τις limited εκδόσεις σε κόκκινο και άσπρο που κυκλοφόρησαν τον περασμένο Μάιο.

Πρόκειται για ένα running shoe που αλλάζει όλα τα δεδομένα, επαναπροσδιορίζοντας τους κανόνες στο τρέξιμο, καθώς συνδυάζει τα data των αθλητών μαζί με τη μοναδική 3D printing τεχνολογία.

Το 4DFWD σε πηγαίνει πάντα ένα βήμα μπροστά. Το 4DFWD ανοίγει νέους δρόμους στο τρέξιμο και σου χαρίζει μια ολοκαίνουργια εμπειρία.

Έτσι, εύκολα μπορεί να γίνει ο καλύτερός σου σύμμαχος στο τρέξιμο.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Τι ακριβώς είναι η νέα έκδοση του adidas 4DFWD; Το επόμενο βήμα στην καινοτομία της σχεδιασμένης με βάση data, 3D printed ενδιάμεσης σόλας, η οποία δημιουργήθηκε για να σε πηγαίνει μπροστά.

Έτσι, συνδυάζοντας πολυετή δεδομένα αθλητών με τη μοναδική τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης, το adidas 4DFWD δημιουργήθηκε για να προσφέρει στους δρομείς μια εντελώς νέα εμπειρία τρεξίματος.

Εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια, η adidas έχει αναπτύξει την τεχνολογία 4D ενδιάμεσης σόλας με πλέγμα, σε συνεργασία με την Carbon. Συνδυάζοντας τα δεδομένα αθλητών με την τεχνολογία Digital Light SynthesisTM της Carbon για τη δημιουργία 3D printed ενδιάμεσης σόλας υψηλής ακριβείας, τα 4D παπούτσια της adidas είναι μεταξύ των πρώτων στον κόσμο που χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία αιχμής, η οποία έχει τη δυνατότητα να διαμορφώνει την ενδιάμεση σόλα με βάση συγκεκριμένα μοτίβα κίνησης, έτσι ώστε οι αθλητές να απολαμβάνουν απόδοση ακριβείας σε κάθε τους βήμα.

Προσδιορισμένη μεταξύ 5 εκατομμύρια πιθανών δομών πλέγματος και κατασκευασμένη από 39% βιο-βασισμένο υλικό, η νέα δομή πλέγματος έχει κωδικοποιηθεί ειδικά για να συμπιέζει προς τα εμπρός κατά την κατακόρυφη πρόσκρουση.

Σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές της 4D ενδιάμεσης σόλας, η adidas 4DFWD παράγει τρεις φορές μεγαλύτερη κίνηση προς τα εμπρός υπό κατακόρυφη φόρτιση, σε συνθήκες μηχανικών δοκιμών. Ως αποτέλεσμα, η μέγιστη δύναμη πέδησης μειώνεται κατά 15%, καθώς η ενδιάμεση σόλα ανακατευθύνει τις κατακόρυφες δυνάμεις πρόσκρουσης σε οριζόντια κίνηση προς τα εμπρός, εξοικονομώντας ενέργεια αντίστοιχη με τις ενδιάμεσες σόλες Ultraboost, σε εργαστηριακές συνθήκες.

Μια νέα, βραβευμένη εμπειρία

Κάπως έτσι, λοιπόν, το adidas 4DFWD βρέθηκε πολλά βήματα μπροστά χαρίζοντας ένα πρωτόγνωρο experience σε όσους το έχουν δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Μάλιστα, το εξειδικευμένο βρετανικό περιοδικό T3 τα χαρακτήρισε ως το «κορυφαία παπούτσια για τρέξιμο» ενώ τόνισε πως η adidas προσπαθεί να κάνει τη διαφορά, και στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντας, κρίνοντας πως το συγκεκριμένο μοντέλο είναι eco-friendly.

Όχι άδικα, λοιπόν, τα adidas 4DFWD ανακηρύχθηκε “Best Running Shoe” για το 2021 ενώ οι συντάκτες του συμπλήρωσαν πως «τηρουμένων όλων των αναλογίων, και με βάση όλες αυτές τις εξελίξεις, πρόκειται για το καλύτερο running shoe αυτή τη στιγμή εκεί έξω».

Η αλήθεια, όμως, είναι πως το 4DFWD δεν είναι απλά ένα εξαιρετικό, τρομερά εξελιγμένο τεχνολογικά αθλητικό παπούτσι. Το 4DFWD είναι από μόνο του μια νέα εμπειρία.

Μάθε περισσότερα στο adidas.gr/4DFWD και ακολούθησε τη συζήτηση στο Instagram, Facebook και Twitter χρησιμοποιώντας #adidas4DFWD και @adidasrunning.

* Το νέο adidas 4DFWD, είναι διαθέσιμο από τις 12 Αυγούστου στο adidas.gr και σε επιλεγμένα καταστήματα αθλητικών ειδών.