Shutterstock
SEX

Πώς θα βελτιώσεις το dating profile σου

5 τρόποι για να δεις τα matches σου σε Tinder και Facebook Dating να αυξάνονται.

Πώς θα κάνεις dating ενώ ο κορονοϊός δεν έχει ακόμα κοπάσει; Με αρκετή προσοχή, με ψυχραιμία και χωρίς βιασύνη, είναι οι πρώτες απαντήσεις σ’ αυτή την αρκετά σοβαρή ερώτηση. Πώς θα κάνεις online dating σε μια εποχή που όλοι – αναγκαστικά και μη- είναι online; Παίρνοντας ιδέες από αυτό το δημοσίευμα και τις σχετικές προτάσεις της ψυχολόγου Myisha Battle και της dating coach Clara Artschwager, επιχειρούμε να δώσουμε απαντήσεις και σε αυτό το ερώτημα.

Σκέψου το λίγο περισσότερο

Είναι μια ψυχαγωγική διαδικασία το να επιλέγεις τις πιο κολακευτικές σου φωτογραφίες και να τις συνδυάζεις με ψαγμένες και ξεχωριστές ατάκες, το ξέρω. Όμως πριν βουτήξεις γι΄ακόμα μια φορά στο ναρκοπέδιο που λέγεται online dating, μήπως θα ήταν προτιμότερο να πάρεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου και να ξεκαθαρίσεις τι ακριβώς αναζητάς από τις γυναίκες που θα γνωρίσεις; Η πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο που οργανώνουμε τις κοινωνικές μας συναναστροφές, μαθαίνουμε καθημερινά να επικοινωνούμε με κόσμο από απόσταση, όπως «μαθαίνουμε» επίσης να είμαστε πιο επιφυλακτικοί σε νέες γνωριμίες. Θέλεις μια ακόμα εφήμερη σχέση ή μια γνωριμία που ενδεχομένως εξελιχθεί σε μόνιμη σχέση; Μήπως τίποτα από τα δυο; Πριν αρχίσεις τα swipe left-right πάρε μια απόφαση.

Πες μια ιστορία

Όχι, μην το πάρεις προσωπικά, δε χρειάζεται να αφηγηθείς τη Φόνισσα του Παπαδιαμάντη, αλλά σε κάθε περίπτωση όταν οι εικόνες σου έχουν «κάτι» να πουν και δεν είναι βαρετές selfie στο ασανσέρ καθώς πας στη δουλειά, τότε είναι βέβαιο πως το profile σου θα τραβήξει βλέμματα. Αυτό το «κάτι» μπορεί να είναι μια φωτογραφία σου από μια αξέχαστη συναυλία, μπορεί επίσης να είναι μια φωτογραφία σου καθώς μαγειρεύεις το αγαπημένο σου φαγητό, ή καθώς πηγαίνεις βόλτα το κατοικίδιό σου.  Η κάθε σου εικόνα μπορεί να πει τη δική της ιστορία.Καν’ την ενδιαφέρουσα.

Γίνε αυθεντικός

Είναι τρομερά δύσκολο το να αφεθούμε στα social media και στο Internet γενικότερα. Το ύφος κάθε μηνύματος ερμηνεύεται από τους παραλήπτες του κατά το δοκούν και συχνά γεννιούνται παρεξηγήσεις. Αν όμως δε ρισκάρεις να εκτεθείς, πώς περιμένεις να τραβήξεις τα βλέμματα και να πληθύνουν τα matches σου; Αν νιώθεις την επιθυμία να γράψεις στο bio του profile σου ένα στίχο τραγουδιού που σε εκφράζει, κάν’ το. Αν δεν επιθυμείς να προβάλλεις τα γυμνασμένα σου μπράτσα, αλλά τις στιγμές που καταβροχθίζεις burger από το στέκι σου, μη διστάσεις. Αν μια οποιαδήποτε γνωριμία προχωρήσει, θα αναγκαστείς εκ των πραγμάτων να αφαιρέσεις την πανοπλία της social media ταυτότητάς σου και να εκθέσεις τον πραγματικό σου εαυτό.

Προσαρμόσου στις συνθήκες

Θα κάνεις video dating; Θα δεχτείς μια long distance γνωριμία με όρους τηλεφωνικής επικοινωνίας; Θα ζητήσεις αρνητικό rapid test κορονοϊού πριν το πρώτο physical ραντεβού; Πριν προλάβεις να αναρωτηθείς αν όλα τα παραπάνω ακούγονται υπερβολικά, θυμήσου πως η πανδημία δηλώνει εμφατικά παρούσα στις ζωές μας και δεν έχει κοπάσει ακόμα. Αυτό όμως δε σημαίνει πως θα σταματήσουμε να γνωρίζουμε ανθρώπους και να φλερτάρουμε, ε;

Πάρε το χρόνο σου

Πριν αρχίσεις να γνωρίζεις άτομα σε dating sites, πάρε το χρόνο σου και σκέψου τι είναι ικανό να καλύψει τη μοναξιά σου. Ύστερα αναζήτησέ το με υπομονή, έχοντας κατά νου πως την εποχή που διανύουμε τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα και η ψυχολογία συχνά, αγγίζει το απόλυτο ναδίρ. Μη βιάζεσαι. Κι αν απολαμβάνεις την επικοινωνία με κάποιο άτομο, ζήτα το τηλέφωνό του. Από εκείνο το σημείο, όλα θα πάρουν το δρόμο τους.